Fitness 10. kolovoza 2022.

Brazilka ponosno pokazuje svoje mišiće zbog kojih je postala internet senzacija

Foto: instagram Manekenka i bodybuilderica Fafa Araujo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Brazilka Fafa Araujo (36) postala je senzacija na društvenim mrežama, a sve je to zahvaljujući svojim isklesanim trbušnjacima i mišićavim nogama koje ponosno pokazuje.

Preko 456 tisuća pratitelja na Instagramu i 1,9 milijuna pratitelja na TikToku, pomogli su manekenki Fafi Araujo da postane prava internet senzacija. Uoči premijere serije She-Hulk: Defender of Heroes, bodybuilderica Fafa postala je viralna na društvenim mrežama zbog svoje građe slične superjunakinji. Dobar dio dana provodi u teretani, a svoje svakodnevne navike i stil života dijeli sa svojim pratiteljima. 

Sve je počelo kada se preselila iz Brazila u Chicago prije 11 godina, a djeluje pod nadimkom Fafa Fitness te već nekoliko godina pomaže klijentima kako bi postigli svoje fitness ciljeve. Vodi i online program The Daily Gainz u kojem dijeli videe s vježbama i program kojeg se i sama drži. "Svoj stil treniranja nazivam 'brazilski način' jer su vježbe koje radim puno drugačije od tipičnog programa vježbanja za dan nogu", dodala je Fafa za Daily Star.

U nedavnom video na TikToku, Fafa je pokazala kako izgledaju njezine vježbe u teretani. Video u kojem ponosno pokazuje svoj mišićav torzo i snažne noge pregledalo je preko 700 tisuća ljudi, a mnogi su je i podržali u komentarima. Tako su neki istaknuli kako se njezin trud zaista isplati te da izgleda sjajno, ali naišla je i na nekoliko kritika. Neki su ukazali na njezinu odjeću za vježbanje u kojoj, kako kažu izgleda kao da ide u striptiz klub. Ipak, to Brazilku nije nimalo zasmetalo jer zna da svoje tijelo nije izgradila preko noći. 

"Nema tajne za izgradnju tijela iz snova, potrebno je vrijeme, predanost i dosljednost, a time ćete postići svoje ciljeve. Ja obožavam ići u teretanu i educirati ljude koje treniram, radim to iz ljubavi", napisala je Fafa. Kada je u javnosti svi obraćaju pažnju na njezine mišiće, posebno one na nogama, ali Fafa priznaje da joj to ne smeta te da to zapravo i voli. 

@fafafitness11 Zoo culture vs Fafa Fitness. New YT vid live! #foryoupage #viral #fyp #fakebody⚠️ ♬ Juicy - Doja Cat

Možda te zanima... Fitness natjecateljica u 64. godini otkriva najučinkovitije vježbe i dijetu Fitness

Prednosti dizanja utega

Dizanje utega može biti korisno iz više razloga, a njegove su prednosti dostupne i ženama, a ne samo muškarcima. Provođenje redovite rutine vježbanja s utezima može promijeniti tvoje tijelo, ali i tvoje mentalno zdravlje, a ovo su neke od prednosti:

  • Dizanje utega jača mišiće zbog čega svakodnevni zadaci i rutinske vježbe postaju manje zamorni te je manja vjerojatnost da ćeš se ozlijediti. Poboljšanje mišićne mase i snage povećava tjelesne funkcije, ali i zadovoljstvo životom.
  • Prema istraživanju žene koje treniraju snagu dva do tri puta tjedno tijekom dva mjeseca mogu dobiti gotovo dva kilograma mišića i izgubiti 3,5 kilograma sala. Kako se mišićna masa povećava, tako se ubrzava i metabolizam u mirovanju, što omogućuje da sagoriš više kalorija tijekom dana. 
  • Trening snage može pomoći u uklanjanju ili ublažavanju bolova u križima i koljenima. Vježbanje s utezima također može ojačati zglobove i ublažiti bol kod osteoartritisa.
  • Trening s utezima može poboljšati zdravlje kardiovaskularnog sustava na nekoliko načina, uključujući snižavanje LDL ("lošeg") kolesterola, povećanje HDL ("dobrog") kolesterola i snižavanje krvnog tlaka.
  • Trening s utezima može poboljšati način na koji tijelo prerađuje šećer, što može smanjiti rizik od dijabetesa. Dijabetes tipa 2 problem je s kojim se suočavaju i muškarci i žene i može se povezati s prekomjernom težinom.
  • Trening snage može poboljšati samopouzdanje, a jedno je istraživanje pokazalo da se žene koje dižu utege osjećaju sposobnije kao rezultat tog treninga. Sve to su važni čimbenici u borbi protiv depresije, a vježbanje samo po sebi proizvodi neurotransmitere koji popravljaju raspoloženje kao što su endorfini, dopamin i serotonin.
Možda te zanima... Tri česte navike prilikom vježbanja, od kojih ima više štete nego koristi Fitness Možda te zanima... Kardio ili trening snage: Što je bolje za mršavljenje? Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.