Fitness 05. listopada 2021.

Ana de Armas, nova Bond djevojka, otkrila koliko je sati dnevno vježbala za ulogu

Foto: shutterstock Kubanska glumica Ana de Armas nova je Bondova djevojka
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U najnovijem nastavku sage o tajnom agentu 007 glavnu ulogu Bondove djevojke preuzela je kubanska glumica Ana de Armas. Za film se pripremala mukotrpnim vježbanjem, no i u privatnom životu uživa u tjelovježbi, osobito pilatesu.


Otkako se 1962. Ursula Andress pojavila na velikom platnu kao Bondova djevojka, standardi ljepotica koje glume u filmovima o agentu 007 postavljeni su visoko. U toj ulozi mogli smo vidjeti i Halle Berry te Famke Janssen, no u najnovijem izdanju filma o Jamesu Bondu tu je ulogu preuzela kubanska ljepotica Ana de Armas

Osim odličnih glumačkih sposobnosti, svaka Bond djevojka mora biti i vrlo fit te imati snage za svakakve vratolomije. Pripremu za novi nastavak "Za smrt nema vremena", Ana je shvatila ozbiljno, a o tome kako je izgledao njezin fitness put do zavidne kondicije koju ima danas progovorila je za Vogue UK. "Vježbala sam svakodnevno od 9 do 14, nakon čega bi bilo vrijeme za pauzu. Vikendom bih odlazila u streljanu kako bih vježbala pucati iz pištolja što mi je bilo potrebno za ulogu", ispričala je 33-godišnja glumica. 

Ana je ljubiteljica tjelovježbe i kada nije na velikom ekranu

Iako je priprema za akcijske filmove kroz koju prolazi intenzivna, između uloga Ana ne vježba po pet sati dnevno, ali i dalje voli pratiti fitness rutinu i paziti na svoje zdravlje. Za People je izjavila kako uistinu uživa u tjelovježbi koja ju čini sretnom, no da bira samo tjelovježbe koje ju vesele. Napominje i kako ne voli monotone vježbe te da svaki dan isprobava nešto novo. 

Iako često posjećuje i boksački ring te teretanu, ipak navodi za Vogue da joj je omiljena vrsta tjelovježbe pilates te da se u njega zaljubila na snimanju filma "The Gray Man" u Pragu. Posebno joj se svidjela sprava pilates reformer. Radi se o spravi koja se sastoji od pomične podnice koja klizi i sajli koje omogućuju povlačenje rukama ili odgurivanje nogama. Iako izgleda vrlo jednostavno, radi se o spravi na kojoj možemo izvoditi preko 500 različitih vježbi.
 

Možda te zanima... Pilates: Zašto odabrati ovaj tip treninga za mršavljenje? Fitness

Vježbati kao na reformeru možemo i doma

Pilates reformer sprava može se naći u pojedinim pilates studijima, no nemamo svi pristup njima. Zato je dobra vijest da postoji nekoliko vježbi koje možeš izvoditi doma, bez sprave. Sve što ti je potrebno je udobna podloga za vježbanje i vrijeme.

  • Ekstenzija nogu

Jedna od najpopularnijih vježbi na pilates reformeru je ekstenzija nogu. Ovom vježbom potičeš ispravno poravnanje kukova, zdjelice, koljena i zglobova u nogama, objašnjava pilates trenerica Paula Lester za NBC. Sve što trebaš napraviti je leći na leđa, skupiti noge i ispružiti ih u zrak pod kutem od 45 stupnjeva. Nožne prste i stopala ispravi te tako skupljene noge savij u koljenu pod kutem od 90 stupnjeva uz istovremeno primicanje nogu tijelu. Vježbu možeš izvoditi i tako što ćeš stopala zategnuti i raširiti tako da se dodiruju samo na petama. Dok primičeš noge tijelu, savij ih u koljenu, ali koljena razdvoji jedno od drugoga što više možeš. 
 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Stopala ispruži, neka se pete dodiruju i zatim noge savij u koljenima

  • Istezanje kralježnice

Ova vježba koja se na reformeru izvodi slično kao pomični plank, na podlozi za vježbanje izgleda nešto drugačije. Odlična je za istezanje mišića leđa te nogu, dodaje Lester. Najprije sjedni na podlogu uspravnih leđa i ispruženih nogu, blago šire postavljenih od širine ramena. Stopala zategni, a ruke ispruži ravno ispred sebe. Lagano potisni ruke prema naprijed, neka leđa i glava prate pokret. Istim intenzitetom se vrati u početni položaj i ponovi. Pripazi da održiš kralježnicu ravnom te da ne pomičeš noge, a ako imaš loptu pri ruci, možeš ju koristiti kako bi si pomogla održati ruke ravnima. 
 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Neka ti noge ostanu potpuno mirne, stopala zategnuta, a kralježnica ravna

  • Unakrsni trbušnjaci s privlačenjem noge

Unakrsni trbušnjaci aktiviraju vanjske kose trbušne mišiće, dok će privlačenje noge aktivirati donji dio tijela. Lezi na podlogu i noge savij u koljenu. Ruke stavi ispod glave i polako podigni gornji dio tijela tako da desni lakat ide prema lijevoj nozi. Istovremeno desnu nogu ispruži pod kutem od 45 stupnjeva te ju u ritmu savij u koljenu i primakni tijelu. Vježbu ponovi 10 puta na jednoj strani te zatim zamijeni nogu i primiči lijevi lakat prema desnoj nozi. 
 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Noge naizmjence ispruži i skupi, a laktove usmjeri prema suprotnoj nozi

Možda te zanima... Meghan Markle: Jelovnik i fitness rutina vojvotkinje od Sussexa Dijeta Možda te zanima... 9 pilates programa s YouTuba za mršavljenje, oblikovanje tijela, bol u leđima Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.