Zdravlje 21. veljače 2022.

Ovih 7 znakova otkriva izrazito plodne žene

Foto: shutterstock Dob najveće plodnosti u žena je otprilike 20-24 godine
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Plodnost je čudna stvar. Kad smo bili tinejdžeri, najgore vijesti bile su čuti da je prijateljica trudna. Kad smo u dvadesetim godinama, sve radimo kako bismo izbjegle neželjenu trudnoću. Onda odjednom pokušavamo zatrudnjeti, a briga o plodnosti je sve.

Odjednom se nadamo da ćemo biti što plodnije. No, pitaš se kako možeš znati koliko si plodna? Dolje su navedeni neki znakovi koji otkrivaju tvoju plodnost, a dolaze izravno iz usta medicinskih stručnjaka i znanstvenih studija, koje bi te mogle zaista iznenaditi, prema Your Tango.

Može li se provjeriti koliko brzo 'kuca' ženski biološki sat?

Ako si u ranim 20-ima

"Dob najveće plodnosti u žena je otprilike 20-24 godine", kaže dr. Aaron Styer, vrhunski reproduktivni endokrinolog i medicinski direktor CCRM-a u Bostonu. Kao i kod drugih stanja u medicini, dobni raspon najveće plodnosti nije isti za sve žene i može biti promjenjiv. Kako starost odmiče, plodnost postupno opada.

Možda te zanima... Očeva dob kod začeća ima neočekivan utjecaj na dijete Zdravlje

Imaš redovite mjesečnice

Da, sve žene bi trebale imati redovite menstruacije. A ako ih nemaju, možda postoji problem. Ali, ako si jedna od onih sretnica kojoj stižu na vrijeme, to je jedan od znakova da si izrazito plodna.

Maca: biljka libida, plodnosti i ženskog zdravlja - isprobaj je u mjesecu ljubavi!

Imaš simptome PMS -a

Mrzimo to uzeti u obzir, ali imati simptome PMS-a znači da tvoje tijelo radi onako kako bi trebalo raditi. To znači da si plodna. Zapravo, istraživanje u Evoluciji i ljudskom ponašanju otkriveno je da su žene postale "pomalo divlje" tijekom njihovih najplodnijih dana u mjesecu. Zapravo, to je doba mjeseca u kojem ćemo se vjerojatnije upuštati u ljubavne avanture.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Ako si jedna od onih sretnica kojoj menstruacije stižu na vrijeme, to je jedan od znakova da si izrazito plodna

Imaš prave gene

„Kad razmišljaju o vlastitoj plodnosti, mnoge će se žene pozivati ​​na lakoću ili poteškoće zatrudnjivanja svoje bliske rodbine poput majki ili sestara. Neke se pacijentice pitaju 'postoje li znakovi da imam normalnu plodnost, natprosječnu plodnost ili da sam preplodna?' Nažalost, teško je točno procijeniti koliko je žena plodna osnovano na obiteljskoj povijesti ili simptomima ", kaže Styer.

Možda te zanima... Pokušavaš ostati trudna, ali ne ide? Evo mogućih razloga zašto Zdravlje

Imaš cervikalnu sluz

"Među mnogim ženama postoji uvriježeno mišljenje da je povećana cervikalna sluz u vrijeme ovulacije znak normalne plodnosti ili hiperplodnosti. U stvarnosti nema simptoma ili znakova hiperplodnosti ili da netko ima normalnu plodnost ", kaže dr. Styer.

Ne osjećaš česte valunge

"Žene s čestim valunzima i menstruacijama koje se događaju u vremenskim intervalima manjim od svaka 24 dana mogu biti izložene riziku od smanjenja broja i kvalitete jajašaca i ispodprosječne plodnosti (subfertilnosti). Ako žena ima problema s plodnošću ili želi procijeniti svoj potencijal plodnosti, može se sastati sa svojim ginekologom ili  reproduktivnim endokrinologom radi testiranja “, kaže dr. Styer.

Možda te zanima... Jedna tvar iz okoliša zbog koje su penisi sve manji, a sperma nekvalitetnija Eko

Utječeš na tuđe cikluse

Svi smo čuli za situacije u studentskim domovima u kojima djevojke koje žive u neposrednoj blizini reguliraju međusobno cikluse. To je zapravo zbog feromona. Ako su tvoji dovoljno jaki, utječu na ciklus drugih, što znači da si vjerojatno prilično plodna.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.