Zdravlje 04. kolovoza 2023.

Monika je istopila centimetre i učvrstila tijelo: ''Prijava za ovaj izazov bila je najbolja odluka koju sam donijela''

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prošla su tri mjeseca otkako smo započeli s projektom ''Let's Get Fit!'' i naše kandidatkinje stavili pred izazov usvajanja zdravih navika, a sada je vrijeme da vidimo njihove rezultate! Monika Mačkić je uz stručnu pomoć trenera i nutricionista napravila odlične rezultate, a zdrave navike koje je stekla koristit će joj i u budućnosti

Portal missZDRAVA već drugu godinu zaredom, ovaj put u suradnji s trgovačkim lancem Tommy, organizira projekt "Let's Get Fit!" s ciljem da zajedničkim snagama promijenimo rutinu naših čitateljica i pomognemo im da steknu zdrave navike koje će provoditi u svom svakodnevnom životu. Jedna od čitateljica koja se prijavila na naš natječaj i pobijedila je 33-godišnja Monika Mačkić, simpatična liječnica iz Labina koja se zbog posla preselila u Zagreb.

Klikni i saznaj više o projektu "Let's Get Fit!''

Željela je izgubiti nekoliko kilograma do ljeta

Kada ne radi u bolnici, Monika voli boraviti u prirodi i planinariti, a na natječaj se prijavila jer joj se svidio cijeli koncept izazova Let’s Get Fit! i usvajanje novih zdravih navika, ali i zbog želje da izgubi nekoliko kilograma do ljeta.

 | Author: Josip Regovic/PIXSELL Foto: Josip Regovic/PIXSELL

"Najveći problem u prehrani mi je odabrati pravilan i zdrav obrok na poslu u danima kada radim 24-satna dežurstva, a tada najčešće zbog gladi i stresa pokleknem i odaberem one nezdrave, jednostavne ugljikohidrate. Trudim se paziti na prehranu iako nije uvijek lako. Ujutro primjerice napravim voćni shake s proteinima, a za ručak i večeru volim pripremiti neko meso sa salatom ili si skuham nešto od žitarica poput prosa ili palentu'', rekla je Monika u svom prvom intervjuu za portal missZdrava, prije točno tri mjeseca.  

 | Author: Josip Regovic/PIXSELL Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Monika si je zadala jasne ciljeve. Tijekom 3 mjeseca Let's Get Fit! izazova željela je steći naviku pripremanja zdravih obroka i vježbanja i smršaviti 8 kilograma. 

Zbog čestih noćnih smjena i stresa na poslu Monika je često posezala za brzim rješenjima kao što su ugljikohidrati i slatkiši, a kako bi se naučila hraniti uravnoteženo, u pomoć smo pozvali naše Zdravolovce. Nutricionistice Sandra Krstev Barać i Petra Sliško pobrinule su se da Monika dobije smjernice za zdravu i uravnoteženu prehranu i prilagođeni jelovnik, a psihologinja Sandra Đurijanček joj je pomogla održati fokus i motivaciju tijekom ova 3 mjeseca. Fitness trener, mag. cin. Marino Bašić je Moniki bio na raspolaganju za sva pitanja i pomoć oko odabira vježbi, a u njegovom fitness centru Basic GYM ONE na Velesajmu uz podršku tima trenera Monika je protekle mjesece vježbala 3 puta tjedno. 

 | Author: Josip Regovic/PIXSELL Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Rezultati nakon 3 mjeseca

''U ova tri mjeseca programa usvojila sam zdrave navike kao što je redovito vježbanje, tri puta na tjedan i zdrava prehrana. Naučila sam zdravo kuhati i više razmišljati o svojim obrocima. Moja prehrana se poboljšala u odnosu na ranije. Trudim se kuhati dva obroka dnevno, a za doručak jedem voće uz žitarice. Odrekla sam se prženih krumpirića i pržene hrane općenito te slatkoga'', rekla je Monika.

 | Author: PIXSELL Foto: PIXSELL

Rezultati su se vrlo brzo pokazali, a svjesna ih je i sama Monika koja će nakon kratke pauze preko ljeta nastaviti s programom vježbanja i prehrane.

''Primijetila sam da imam više snage, da sam odmorna, da mi se tijelo učvrstilo, a smanjili centimetri. Zadovoljna sam sa svojim rezultatima i ovo je dobar početak da nastavim sa svojom novom rutinom'', dodala je Monika i otkrila nam da ponovno stane u svoje stare hlače.

 | Author: Josip Regovic/PIXSELL Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Priznaje da joj je najteže palo unaprijed ciljano planiranje i priprema obroka, a najdraži trenuci bili su joj uspješno odrađeni treninzi, kao i kada je vidjela rezultate.

''Prijava za ovaj izazov bila je najbolja odluka koju sam donijela. Naučila sam jako puno od stručnjaka o uravnoteženoj prehrani i tjelovježbi, što će mi koristiti i u daljnjem životu'', zaključila je Monika i svima koji se žele prijaviti na Let's Get Fit! poručila: ''Nemojte dvojiti ni trenutka, prijavite se, jer ćete uz pomoć stručnjaka usvojiti zdrave navike i unaprijediti svoj život!''

Ako se želite hraniti zdravo i kupovati uvijek svježe proizvode hrvatskog podrijetla, svakako posjetite Tommy #TvojeMisto za dnevno svježu ponudu omiljenih namirnica. U ponudi imaju više od 70% proizvoda hrvatskog podrijetla. U Tommyjevoj ponudi se nikada nije našla niti jedna jabuka stranog podrijetla! Sve jabuke u Tommyju isključivo su hrvatskog podrijetla. Posjetite Tommy prodavaonicu ili Tommy web shop i pronađite inspiraciju za zdrave prehrambene navike jer je pravo vrijeme za pozitivne promjene.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.