Zdravlje Zdravlje žena 29. rujna 2023.

"Mislila sam da imam rak vrata maternice, a bila je to menopauza"

žena
Foto: Unsplash Ilustracijska fotografija
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Gigi Gerencser iz Kanade probudila se i vidjela da joj je plahta natopljena krvlju. Pomislila je da ima rak grlića maternice budući da je imala po jednu menstruaciju u posljednje tri godine i to vrlo slabe. Odjurila je u bolnicu gdje su joj napravili biopsiju kako bi je testirali na rak. Utvrđeno je da nema rak, ali da ima manje poznati simptom menopauze - obilno krvarenje prije nego što joj menstruacija zauvijek nestane.

Kada je Gigi Gerencser (58), tada je imala 53 godine stigla u bolnicu, liječnici su bili zabrinuti zbog obilnog krvarenja i poslali su je na biopsiju - gdje joj uzet mali uzorak tkiva kako bi se provjerilo je li tkivo zahvaćeno rakom. Dva tjedna kasnije stanice raka nisu pronađene te joj je ginekolog objasnio što se dogodilo. "Ginekolog mi rekao da je to što mi se dogodilo vrlo neobično, ali ne i nemoguće. Imala sam posljednje obilno krvarenje. Objasnio mi je da se to događa ženama kada im ostane još nekoliko jajašca nakon što im se menstruacija uspori te da je vrlo izgledno da više nikad neću imati menstruaciju i pet godina nakon tog događaja je nemam", ispričala je Gerencser, piše Daily Mail.

Prisjetila se kako joj je bilo zastrašujuće kad se probudila i vidjela da krv šiklja iz nje. 'Imala sam ukupno tri mjesečnice u tri godine prije toga, ali to nije bilo ništa slično ovome. Bila su to vrlo slaba krvarenja. Mislila sam da krvarim od nečega što je puklo u meni ili sam bila uvjerena da imam rak vrata maternice.

Možda te zanima... Neočekivano vaginalno krvarenje učestalije nakon cijepljenja protiv covida Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.