Zdravlje Simptomi i pomoć 04. rujna 2017.

4 praktična savjeta za žene koje spavaju pored partnera koji hrče

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kolike žene pate kad nakon napornog radnog dana legnu u krevet i umjesto da mirno zaspu, slušaju cjelonoćno hrkanje svog partnera. Prvo rješenje koje se nameće je da jedno od njih ode spavati na kauču, ali budući da kauč nije udoban kao krevet pokušaj s nekim od ovih savjeta.

Natjeraj ga da spava na boku

Svaki put kad najviše hrče tvoj partner spava na leđima. U tom položaj jezik mišići ždrijela i jezika mogu biti previše opušteni, što omogućuje jeziku zapada natrag prema dišnim putevima. Stoga ga okreni na bok jer u toj poziciji mu jezik neće blokirati grlo. Kako bi bila sigurna da će ostati u toj poziciji možeš staviti jastuk blizu njega da se ne preokrene ponovno na leđa.

Hrkanjeo Možda te zanima... Hrkanje može uzrokovati depresiju Zdravlje

Redovito mijenjaj jastuke i jastučnice

Prema članku objavljenom u Telegraphu čest uzrok hrkanja su i alergije. Kako bi eliminirala potencijalne alergene bitno je da redovito mijenjaš navlake za jastuk, a ako ne možeš oprati jastuk onda bi ga trebala zamijeniti svakih šest mjeseci. Također svom partneru možeš predložiti da spava na više jastuka jer će mu dišni putovi biti prohodniji.

Hrkanje2 Možda te zanima... Trikovi kojima možeš pokušati spriječiti partnerovo hrkanje Ljepota i relax

Pomaže i tuširanje vrućom vodom

Ako je hrkanje nazalno onda je jasno da je uzrok začepljen nos ili problemi sa sinusima. Ako je tako možeš mu predložiti da koristi kapi za nos ili da se prije spavanja istušira vrućom vodom jer će mu se od pare otvoriti nazalni kanali, također bi bilo dobro da sinuse ispire sa mlakom slanom vodom.

Spava-Decko Možda te zanima... Apneja - poremećaj disanja pri spavanju Zdravlje

Stvori "bijelu buku"

Vjerojatno si zbunjena ovim savjetom, ali bijela buka su pozadinski zvukovi koji dolaze od televizije, s radija ili s ulice "pusti" ih u sobu i tako ćeš donekle kamuflirati buku koju tvoj partner stvara svojim hrkanjem.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.