Hrana Zdravi recepti 13744 prikaza 21. studenoga 2019.

Popečci od cvjetače i sira, hrskavi i fini

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako voliš popečke od povrća, ovaj recept će ti sigurno doći na listu omiljenih.

Popečke, polpete, kako god da ih zoveš, možeš napraviti od bilo čega mesa, ribe, raznog povrća. Na tebi je samo da biraš svoje omiljene sastojke. U moru različitih polpeta, ako već nisi, svakako moraš isprobati one od cvjetače. Ove polpete možeš poslužiti kao samostalno jelo uz neku sezonsku salatu ili kao prilog glavnom jelu. 

Sastojci:

  • 1 cvjetača, od otprilike 400 g
  • 3 - 4 ljutike, nasjeckane
  • 2 - 3 manja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 3 - 4 jaja
  • Svježi list peršina, nasjeckan
  • 1/2 šalice naribanog pecorina
  • 1/2 šalice ribane mozzarelle
  • 1/2 šalice glatkog brašna
  • 1/2 šalice mlijeka
  • Sol i papar
  • Maslinovo ulje
Možda te zanima... Popečci od slanutka s kimom i peršinom Hrana Možda te zanima... Najdraži krumpirovi rođaci: Brzi i fini popečci od batata Hrana

Priprema:

  • U većoj posudi zakuhati vodu, staviti cvjetaču da se prokuha i omekša (ali ne prekuha) i ocijediti ju te ohladiti.
  • U posudi za pečenje na malo ulja popržiti ljutiku i češnjak (samo kratko, da omekša ne i da izgori) i izvaditi.
  • U drugoj posudi natrgati cvjetaču na sitnije komadiće (ne prevelike, ali ni presitne) pa dodati jaja i poprženi lukposoliti/popapriti po želji.
  • Postupno dodavati mlijeko i brašno te miješati dok se ne ujednači.
  • Dodati sireve i peršin te sve ponovno dobro promiješati (treba biti kao gusta smjesa za palačinke).
  • Zagrijati veću neprianjajuću posudu za pečenje te ju pokapati s malo maslinovog ulja.
  • Žlicom uzimati pripremljenu smjesu i stavljati ju peći. Ako smjesa izgleda prerijetko/pregusto, dodajte brašno/mlijeko  kako bi popečci ostali spojeni i čvrsti.
  • Peći ih minutu - dvije sa svake strane, odnosno, dok ne postanu zlatni i hrskavi.
  • Poslužiti ih tople, ne vruće. 

Dobar tek!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.