Iskoristite sezonu bundeve i pripremite slatki keto kruh
Bundeva je zasigurno kraljica jesenskih namirnica i vlada našim jelovnicima tijekom listopada i studenog. Osim za pripremu juhe ili bučnice, odlična je i u ovom slatkom kruhu koji možete poslužiti za doručak ili kao slatki popodnevni zalogaj. Ne sadrži mnogo ugljikohidrata, a ono što mu daje jesenski okus i meku strukturu je pire od bundeve. Jednostavno ga pripremite tako što ćete bundevu ispeći ili skuhati te usitniti pomoću blendera ili gnječilice za krumpir.
Mirisni kruh narežite na 12 šnita, a jedna šnita će imati tek 112 kilokalorija.
Sastojci:
- 200 g bademovog brašna
- 50 g šećera (možete staviti ksilitol ili neko drugo zdravo sladilo)
- žlica praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice cimeta
- 225 g pirea od bundeve
- 3 jaja
- Dodaci po želji: Orašasti plodovi, chia sjemenke, komadići tamne čokolade, sušeno voće
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva i obložite kalup za kruh papirom za pečenje.
- Pomiješajte sve sastojke u velikoj zdjeli i na kraju umiješajte dodatke po želji.
- Prelijte smjesu u kalup za kruh i pecite u pećnici 55 do 60 minuta.
- Kada je pečen, kruh ostavite u kalupu dok se potpuno ohladi i tek ga onda izvadite i poslužite.
U slast!
Nutritivne vrijednosti po šniti:
- 112 kcal
- 9 g masti
- 5,4 g ugljikohidrata
- 4,1 g proteina
Izvor: Chocolate Covered Katie