Ova pizza se brzo i jednostavno priprema, a sastojci su lako dostupni.
Sastojci
Za podlogu:
- 4 jaja
- šalica i pol mozzarelle
Za nadjev:
- 3 žlice umaka od rajčice
- čajna žlica origana
- šalica ribanog sira
- paprika narezana na trakice
- masline
Dodaci:
- rikula
- malo maslinovog ulja
- sol i papar
Priprema
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih
- Pomiješa jaja i mozzarellu, dobro izgnječi sir da se poveže s jajima.
- Protvan obloži papirom za pečenje i stavi pripremljenu podlogu. Peci petnaestak minuta ili dok podloga ne dobije zlatnu boju. Izvadi iz pećnice i pusti da se ohladi dvije, tri minute.
- Pojačaj temperaturu pećnice na 225 stupnjeva C.
- Namaži podlogu umakom od rajčice i pospi origanom. Pospi naribanim sirom, dodaj paprike i masline.
- Peci još desetak minuta dok pizza ne dobije zlatno - smeđu boju.
Izvor: Diet Doctor