Ova pizza se brzo i jednostavno priprema, a sastojci su lako dostupni.
Sastojci
Za podlogu:
- 4 jaja
- šalica i pol mozzarelle
Za nadjev:
- 3 žlice umaka od rajčice
- čajna žlica origana
- šalica ribanog sira
- paprika narezana na trakice
- masline
Dodaci:
- rikula
- malo maslinovog ulja
- sol i papar
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih
- Pomiješajte jaja i mozzarellu, dobro izgnječite sir da se poveže s jajima.
- Protvan obložite papirom za pečenje i stavite pripremljenu podlogu. Pecite petnaestak minuta ili dok podloga ne dobije zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi dvije, tri minute.
- Pojačajte temperaturu pećnice na 225 stupnjeva C.
- Namažite podlogu umakom od rajčice i pospite origanom. Pospite naribanim sirom, dodajxte paprike i masline.
- Pecite još desetak minuta dok pizza ne dobije zlatno - smeđu boju.
Izvor: Diet Doctor