Hrana Zdravi recepti 15. travnja 2024.

Tri proteinske pizze koje možete jesti i ako ste na dijeti

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sve je više osoba koje iz prehrane izbacuju ugljikohidrate s ciljem da smršave ili održe željenu težinu. Međutim, nije se lako odreći nekih ugljikohidratnih jela, a među njima su i omiljene pizze. Srećom postoje i proteinske verzije pizza, donosimo neke od popularnijih.

Podloga za pizzu od jaja i sira

Ovo je jedna od najjednostavnijih podloga za proteinsku pizzu za koju su potrebne dvije vrste sira, jaja, sol i papar. Nadjev možete napraviti kakav god želite. 

Sastojci:

  • 150 g sira (bilo koja marka, bitno je da na njemu piše da je posni)
  • 25 g tvrdog ili polutvrdog sira po izboru
  • 2 jaja
  • sol
  • papar
  • origano
  • bosiljak

Priprema: Izmiješati jaja, i sireve te im dodati začine. U protvan staviti papir  za pečenje i peći oko 30 minuta na 180 °C (prije pečenja zagrijati pećnicu). Kad se tijesto ispeče izvadite ga iz pećnice i pustite neka se spusti. Zatim na pizzu stavite nadjev kakav želite (rajčicu, sir, gljive, paprike, kukuruz, luk) i vratite natrag u pećnicu i pecite na 220 °C još 15 minuta.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Podloga sa sjemenkama

Podloga za ovu pizzu se sastoji od sjemenki pa vas tijesto donekle može podsjetiti i na neku zdravu verziju krekera.

Sastojci:

  • 1 šalica sjemenki sezama
  • 1 šalica sjemenki lana
  • 1 šalica sjemenki suncokreta
  • 1/2 šalice jogurta
  • 1/2šalice kokosovog
  • žlica maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • prstohvat sode bikarbone

Priprema: Sve sastojke izmiksajte u blenderu pa tijesto izlijte i stavi na protvan. Pecite na 170°C oko 20-ak minuta. Zatim stavite na tijesto nadjev kakav želite i pecite sve zajedno još desetak minuta.

Možda te zanima... Proteinske pizze - pet brzih i slasnih recepata! Hrana

Možda te zanima... Ukusna i niskokalorična pizza bez brašna od tikvica i mozzarelle Hrana

Podloga s proteinskim prahom

Sastojci:

  • 1/4 šalice proteinskog praha bez mirisa
  • 1/4 šalice bezglutenskog brašna
  • 1/4 šalice rižinog brašna
  • 2 jaja
  • malo bademovog mlijeko (samo onoliko koliko je potrebno da se tijesto pretvori u gustu vlažnu smjesu)

Priprema: Stavite u zdjelu sve sastojke i postupno ulijevajte bademove mlijeko dok ne dobijete tijesto. Tijesto stavite na protvan obložen papirom za pečenje i pecite oko osam minuta na 180 stupnjeva C dok se podloga ne ispeče. Stavite sastojke po želji i vratite u pećnicu na još 10 do 12 minuta dok se sir ne rastopi.
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.