Hrana 30. travnja 2022.

Kolač od zobi s kremom od jogurta i jagoda

Osvježavajuć i sočan kolač od jagoda i jogurta, pravi izbor za nepce u ljetnim danima
Foto: shutterstock Došlo je vrijeme sočnih, slatkih, ukusnih crvenih ljepotica – jagoda!.
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Osvježavajući, a jednostavan. Jogurt mu daje izuzetnu sočnost, a šumsko voće je kruna cijele priče….

Osim što je ovaj kolač pravi užitak za oči, definitivno će te oduševiti i svojim okusom. Sočne jagode i lagani jogurt čine ga neodoljivim guštom za nepce. Idealan kolač za osvježenje u vrućim ljetnim danima!

Sastojci za zobenu koru 

  • 2 šalice zobi, po potrebi bez glutena
  • 2 žličice kukuruznog škroba
  • ¼ žličica soli
  • 6 žlica maslaca, rastopljenog
  • 3 žlice smeđeg šećera
Jagode Možda te zanima... Jagode - ljekovito voće koje potiče mršavljenje i čisti krv Zdravlje

Za slastičarsku kremu od jogurta

  • 2 šalice običnog punomasnog jogurta
  • ½ šalica šećera
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 3 velika žumanjka
  • ¼ žličica soli
  • 2 žlice maslaca
  • 2 šalice jagoda ili nekog drugog šumskog voća, tanko narezanog

Možda te zanima... Jednostavna sirova torta s kremom od jagoda i čokolade Hrana

Priprema:

  1. Napravi koru od zobi: Zagrij pećnicu na 180 °. Stavi  zob zatim dodaj kukuruzni škrob i sol. Dodaj maslac i smeđi šećer i miješaj dok se ne sjedine. Premjesti zobenu smjesu u posudu za pite i nanesi ravnomjerni sloj da pokriješ dno i stranice posude. Peci dok kora ne porumeni (može se malo napuhati), oko 20 min.
  2. Izvadi koru od zobi iz pećnice i izravnaj sloj ako se napuhala. Neka se potpuno ohladi.
  3. Napravi kremu od jogurta: U srednjem loncu umuti šalicu jogurta, šećer, kukuruzni škrob, žumanjke i sol. Dodaj maslac u lonac i stavi na umjerenu vatru. Kuhaj uz stalno miješanje, dok se maslac ne otopi i smjesa ne zgusne, oko sedam min.
  4. Makni lonac s vatre i umiješaj preostalu šalicu jogurta. Na ohlađenu koru i tijesto kolača sastruži kremu. Lopaticom zagladi vrh. Pokrij i stavi u hladnjak dok se krema ne ohladi i ne stegne, najmanje dva sata ili preko noći.
  5. Vrh torte ukrasi nižući jagode ili šumsko voće u krug.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.