Ovu zdjelu možete poslužiti kao prilog ili samostalno jelo, ovisno o prilici. Količina dobivenog jela je veća i može stajati u hladnjaku dva do tri dana. Zdjela je izuzetno siromašna mastima, a bogata vlaknima. Ako želite da poprimi okus osvježavajuće salate kad je gotova možete je preliti maslinovim uljem i octom ili limunom ili nekim drugim preljevom koji volite.
Sastojci:
- žličica maslinova ulja
- luk, narezan na kolutiće
- 3 režnja češnjaka
- 1/3 šalice kvinoje
- šalica i pol povrtnog temeljca (možeš ga dobiti ako u vodu ubaciš povrtnu kocku, kad nemaš vremena za iskuhavanje povrća)
- žličica mljevenog kumina
- 1/ žličice kajenskog papra
- sol i papr
- šalica kukuruza iz konzerve
- 2 konzerve graha
- 1/2 šalice svježeg sjeckanog peršina.
Priprema
- Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri i prepržite luk i češnjak dok ne dobiju laganu smeđu boju
- Umiješajte kvinoju na preprženi luk i češnjak i zalijte povrtnim temeljcem, začinite s kuminom, kajenskim paprom, soli i paprom. Smanjite vatru i kuhajte dvadesetak minuta dok tekućina ne ispari, odnosno dok se kvinoja ne skuha.
- Kad je kvinoja skuhana dodajte kukuruz i grah te pospite peršinom.