Borovnice i cheesecake su savršena kombinacija, pogotovo u ovom receptu za koji vam ne treba ni brašno ni šećer
Borovnice su superhrana koja se ubraja među najzdravije voće, a bogate su antioksidansima koji štite stanice od oštećenja odnosno oksidativnog stresa. Iako su odlične kao snack same po sebi, idealan su dodatak proljetnim i ljetnim kolačima. Ovaj veganski cheesecake na sadrži zapravo sir nego kremu od indijskih oraščića i borovnica koja je kremasta baš kao i original. Recept je osmislila Luna koja stoji iza bloga Sunberry Jam.
Sastojci:
- 110 g badema
- 240 g datulja
- 300 g indijskih oraščića
- 1 limun
- 150 g borovnica
- 100 ml meda ili tekućeg sladila po izboru
- 2 prstohvata soli
- 120 ml vode
- 120 ml kokosovog ulja
Priprema:
- Bademe i datulje stavite u blender i miksajte dok ne postanu jednolična smjesa.
- U kalup za kolače utisnite smjesu kako biste napravili podlogu odnosno biskvit.
- Odvojite malo borovnica sa strane.
- U blenderu pomiješajte indijske oraščiće, sok i koricu limuna, med, sol, vodu i otopljeno kokosovo ulje koje nije vruće. Sve dobro blendajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Kada je smjesa spremna, žlicom pažljivo umiješajte borovnice koje ste ostavili sa strane i smjesom prelijte pripremljeni biskvit.
- Kolač ostavite u hladnjaku da se ohladi preko noći ili nekoliko sati u zamrzivaču.
U slast!