U ovoj neobičnoj limunadi možete jednako uživati i u proljeće i ljeti. Lako ju je pripremiti, osvježavajućeg je okusa i obiluje zdravim sastojcima.
Iskoristite do kraja sezonu jagoda i napravite od njih ovaj ukusan i osvježavajući napitak s dodatkom meda za poseban slatkasti okus, soka od limuna i mente za svježinu te đumbira za vatrenu toplinu. Ovo je ujedno i sjajan način pomoću kojeg možete iskoristiti malo prezrele jagode. Bolje je koristiti prezrele bobice, budući da one nedovoljno zrele mogu imati gorke note. Poslužite piće s ledom i komadićem limete za dodatnu eksploziju okusa.
Sastojci:
- 1 žlica korice limete
- 1 1/2 šalice soka od 12 do 14 velikih limuna
- 1 limeta za ukrašavanje
- 3/4 šalice meda
- 1 komadić đumbira, oguljen i nasjeckan
- 1 šalica listova metvice
- 1 pakiranje jagoda, oljuštene i narezane na četvrtine
- led, za posluživanje
Priprema:
- U velikom vrču pomiješajte sok limuna, med i 4 šalice vode.
- U blender dodajte đumbir, 1/2 listića mente, svu koricu i 1/2 šalice vode i miksajte dok smjesa ne postane glatka. Procijedite dobro smjesu u vrč, kako biste izvukli što više tekućine.
- Dodajte u blender (nema potrebe za čišćenjem) jagode i 1/2 šalice vode. Miješajte dok ne postane glatko i procijedite u vrč. Promiješajte i ohladite dok ne budete spremni za posluživanje.
- Prije posluživanja kušajte je li dovoljno slatko i po potrebi prilagodite. Preostale listiće mente razdijelite u čaše, dodajte led i prelite napitkom. Ukrasite ga kriškama limete.