Ova ukusna salata od jagoda i šparoga spaja omiljene okuse sezone - to je divna kombinacija svježih okusa i hranjivog povrća! Uživajte u ovom jelu koju možete vrlo jednostavno pripremiti.
Sastojci:
- 1 vezica šparoga
- 2 šalice miješanog povrća (poput špinata, rikole i kelja)
- 1 šalica svježih jagoda, oljuštenih i narezanih
- 1/4 šalice izmrvljenog feta sira
- 1/4 šalice narezanih badema, tostiranih
- 2 žlice balzamičnog octa
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žličica meda
- sol i papar po ukusu
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Obrezane šparoge stavite na lim za pečenje i pokapajte maslinovim uljem. Začinite solju i paprom po ukusu.
- Šparoge pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10-12 minuta ili dok ne omekšaju i lagano porumene. Izvadite ih iz pećnice i pustite da se malo ohlade.
- U velikoj zdjeli za salatu pomiješajte miješano povrće, narezane jagode, izmrvljeni feta sir i pržene narezane bademe.
- U maloj posudi pomiješajte balzamični ocat, maslinovo ulje, med, sol i papar kako biste napravili preljev.
- Pokapajte preljev preko sastojaka salate i lagano promiješajte da se prekrije.
- Pečene šparoge posložite po vrhu salate.
- Poslužite odmah kao osvježavajući prilog ili lagani ručak.