Ovaj lagani desert spreman je za svega nekoliko minuta, a za njegovu pripremu potrebne su ti samo dobro poznate namirnice. Rezultat nakon pripreme čisto je savršenstvo i jamčimo ti da će osvojiti srca mnogih koji će tražiti krišku ili kocku viška!
Sastojci za koru:
- 250 g pekana
- 2 žlice nezaslađenog maslaca
- 2 žlice meda
- 1/4 žličice cimeta
- prstohvat soli
Sastojci za punjenje:
- 225 g krem sira
- 150 g grčkog jogurta
- 40 g šećera (zamijeni s zaslađivačem po izboru)
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- 60 mL soka od limete
- 1 žličica kore limete
- 2 bjelanjka
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Lim za pečenje obloži masnim papirom za pečenje.
- U procesor hrane ili blender dodaj pekane. Nasjeckaj ih, a zatim dodaj maslac, med, ½ žličice cimeta i prstohvat soli. Miješaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu kojom ćeš moći obložiti donji dio kalupa za pečenje.
- U srednje velikoj zdjeli pomiješaj krem sir, šećer i ekstrakt vanilije. Miješaj namirnice dok ne dobiješ glatku i kremastu smjesu.
- Dodaj u nju zatim grčki jogurt, sok od limete, naribanu koricu limete i snijeg od bjelanjaka. Miješaj tek dok se sve namirnice ne pomiješaju međusobno.
- Izlij smjesu od sira preko pripremljene kore. Poravnaj ju uz pomoć žlice. Peci 30 do 35 minuta.
- Izvadi iz pećnice, pričekaj da se ohladi. Dekoriraj po želji, narezanom limetom i stavi u hladnjak i ostavi da se hladi najmanje 30 minuta.
U slast!
Izvor: Joyful Healthy Eats