Ove kocke ili košarice (ovisi za koji se oblik odlučiš) ostavljaju bogat dojam na okusne pupoljke, a još ako ih ukrasiš kikirikijem i bobičastim voćem postaju i vizualno neodoljive.
Sastojci
- ½ šalice zobi
- ½ šalice brašna integralne pšenice
- ¼ šalice smeđeg šećera
- ¼ šalice maslaca, rastopljenog
- 250 g krem sira
- ¾ šalice maslaca od kikirikija
- Šalica šećera (možeš se odlučiti i za zdravi šećer primjerice brezin)
- jaje
- ¼ šalice mlijeka s niskim udjelom masti
- 1 žličica vanilije
- 60 g čokolade, nasjeckane
- 2 žlice mlijeka
- 3 žlice nasjeckanog kikirikija
- bobičasto voće po želji.
Priprema
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva C. Lagano premaži posudu za pečenje ili kalupe za muffine uljem ili maslacem.
- Za kore: stavi zob u procesor za hranu ili blender i blendaj dok se ne usitni. Zatim u zdjeli pomiješaj zob, brašno, smeđi šećer i rastopljeni maslac. Ravnomjerno utisni u dno kalupa ili za pečenje i odloži sa strane.
- U međuvremenu, za nadjev od sira u zdjeli pomiješaj krem sir, kikiriki maslac i šećer. Umuti električnim mikserom na srednjoj brzini dok se ne sjedine. Dodaj jaje, 1/4 šalice mlijeka i vaniliju. Muti na maloj brzini dok se sastojci ne sjedine.
- Na pripremljenu koru izlij nadjev od sira. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta ili dok ti čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Pokrijte folijom i hladi najmanje 4 sata ili najviše 24 sata.
- Otopi čokoladu i dodaj joj 2 do 3 žlice mlijeka. Čokoladu ulij u špricu za kolače, a ako nemaš ulij je u vrećicu za zamrzavanje i škarama odreži na jednom od dva ćoška (dobit ćeš svojevrsnu špricu). Prelij kolač čokoladom i pospi nasjeckanim kikirikijem, a možeš ukrasiti i bobičastim voćem.