Ove kocke ili košarice (ovisi za koji se oblik odlučite) ostavljaju bogat dojam na okusne pupoljke, a još ako ih ukrasite kikirikijem i bobičastim voćem postaju i vizualno neodoljive.
Sastojci
- ½ šalice zobi
- ½ integralnog pšeničnog brašna
- ¼ šalice smeđeg šećera
- ¼ šalice maslaca, rastopljenog
- 250 g krem sira
- ¾ šalice maslaca od kikirikija
- Šalica šećera (možete se odlučiti i za zdravi šećer ksilitol ili eritrol)
- jaje
- ¼ šalice mlijeka s niskim udjelom masti
- 1 žličica vanilije
- 60 g čokolade, nasjeckane
- 2 žlice mlijeka
- 3 žlice nasjeckanog kikirikija
- bobičasto voće po želji.
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva C. Lagano premažite posudu za pečenje ili kalupe za muffine uljem ili maslacem.
- Za kore: stavite zob u procesor za hranu ili blender i blendajte dok se ne usitni. Zatim u zdjeli pomiješajte zob, brašno, smeđi šećer i rastopljeni maslac. Ravnomjerno utisnite u dno kalupa ili za pečenje i odložite sa strane.
- U međuvremenu, za nadjev od sira u zdjeli pomiješajte krem sir, kikiriki maslac i šećer. Umutite električnim mikserom na srednjoj brzini dok se ne sjedine. Dodajte jaje, 1/4 šalice mlijeka i vaniliju. Mutite na maloj brzini dok se sastojci ne sjedine.
- Na pripremljenu koru izlijte nadjev od sira. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta ili dok vam čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Pokrijte folijom i hladite najmanje 4 sata ili najviše 24 sata.
- Otopite čokoladu i dodajte joj dvije do tri žlice mlijeka. Čokoladu ulijte u špricu za kolače, a ako nemate ulijte je u vrećicu za zamrzavanje i škarama odrežite na jednom od dva ruba (dobit ćete svojevrsnu špricu). Prelijte kolač čokoladom i pospite nasjeckanim kikirikijem, a možete ukrasiti i bobičastim voćem.