Ovaj kolač savršen je za tople proljetne i ljetne dane, a najviše će se svidjeti ljubiteljima citrusa.
Limunade su neizostavni dio toplih dana, a ako tražite kolač koji ima okus baš kao limunada, onda ste našli onaj savršeni. Budući da se ova osvježavajuća torta ne peče, svi vitamini i drugi korisni spojevi iz limuna i orašastih plodova ostat će sačuvani, a svaki zalogaj biti pun nutrijenata. Recept inspiriran limunadom osmislila je dizajnerica Heike s bloga Tasty as Heck! te istoimenog Instagram profila.
Sastojci:
Za koru:
- 175 g datulja bez koštica
- 110 g badema
- 75 g kokosa ribanog
- 1 žličica soli
- 80 g sjemenki konoplje, oljuštenih
Za kremu:
- 140 g indijskih oraščića, namočenih u vodi četiri sata
- 60 ml vode
- 5 žlica meda ili javorovog sirupa
- 1 mahuna vanilije
- 1/2 limuna, sok
- 180 g tofua
- 3 limuna, korica
- 1 grančica timijana
- 1/2 žličice kurkume
- 1 prstohvat soli
Po želji:
- Bijela čokolada i cvijeće za ukrašavanje
Priprema:
- Sve sastojke za koru stavite u blender i miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
- Smjesu zatim prebacite u kalup za torte obložen papirom za pečenje i dobro utisnite žlicom ili rukom.
- Sve sastojke za kremu, osim tofua, stavite u blender. Izvadite sjemenke iz mahune vanilije i dodajte ih u kremu, kao i listiće timijana bez grančice. Sve dobro blendajte.
- Tofu razmrvite na manje komadiće pa ih zatim umiješajte u kremu i još kratko blendajte.
- Kremu izlijte preko biskvita i stavite u zamrzivač da se stisne na četiri sata.
- Prije posluživanja izvadite iz zamrzivača na 15 minuta te poslužite otopljenom bijelom čokoladom i jestivim cvijećem po želji.
U slast!