Hrana 2451 prikaza 31. prosinca 2018.

Kiflice sa sirom i češnjakom za blagdanski stol

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Domaća su peciva izvrstan doručak i večera, a savršeno će se uklopiti i u vaš bogato serviran blagdanski stol. Zapravo nema puno posla, no tijesto ipak treba odstajati kako bi bilo pahuljasto i mekano.

Preporučujemo ti da ga umijesiš odmah ujutro, a ostatak vremena iskoristiš za pripremu glavnog jela i deserta.

Premaži svoja peciva mješavinom češnjaka i maslaca, pospi s malo parmezana i uživaj u divnom okusu i mirisu.

Sastojci:

  • 500 g polubijelog brašna
  • 1 žličica šećera
  • 1 omot kvasca u prahu
  • 2 žličice soli
  • 350 ml tople vode
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 100 g maslaca
  • 6 režnjeva češnjaka
  • Svježi peršin
  • 1 žličica soli
  • 30 g  naribanog parmezana
Možda te zanima... Proteinski kruh s cvjetačom i češnjakom za gurmanski obrok Hrana

Možda te zanima... Napravi zdravi domaći kruh koji čak ne moraš ni mijesiti Hrana

Priprema:

  • U posudu dodaj brašno, kvasac, šećer i sol. Lagano pomiješaj i postupno dodaji toplu vodu i dvije žlice maslinovog ulja. Miksaj lagano s nastavcima za tijesto. Kad se formira kugla, ugasi mikser.
  • Premaži čistu posudu s dvije žlice maslinovog ulja, prebaci tijesto, pokrij ga krpom i pusti da se diže 90 minuta. Trebalo bi se udvostručiti. 
  • Kad se digne, prebaci tijesto na pobrašnjenu podlogu i podijeli u dva jednaka dijela. Oba omotaj plastičnom folijom i pustite ih da odmore još 15-ak minuta.
  • Svaki dio tijesta pobrašni i nareži oštrim nožem na osam jednakih dijelova i formiraj kuglice.
  • Svaku kuglicu razvaljaj poput užeta i zaveži čvor. 
  • Posložite tijesto na papir za pečenje s većim razmakom, pokrij i pusti da odmara još pola sata.
  • Peci u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva otprilike 20 minuta. 
  • Otopi maslac, dodaj zgnječeni češnjak i kuhajte minutu, dvije. Premaži gotova peciva, posoli, pospi parmezanom i nasjeckanim svježim peršinom. 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.