Posluži nesvakidašnju večeru koja će oboriti s nogu obožavatelje češnjaka. Nikakve ti posebne vještine ne trebaju za pripremu ovog ukusnog kruha. Prati upute i rezultat će biti savršen, a prednost je što ostatak možeš pojesti za doručak.
Sastojci:
- 300 g cvjetače
 - 6 jaja
 - 120 g bademovog brašna
 - 1 žlica praška za pecivo
 - 1 žličica soli
 - 6 žlica otopljenog maslaca
 - 5 režnjeva češnjaka
 - 1 žlica nasjeckanog timijana
 - 1 žlica nasjeckanog peršina
 
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i obloži kalup papirom za pečenje.
 - Stavi cvjetaču u mikrovalnu pećnicu na tri minute kako bi omekšala. Kad se malo ohladi, prebaci je na čistu i suhu kuhinjsku krpu i ukloni višak tekućine.
 - Izmiksaj snijeg od bjelanjaka.
 - U većoj zdjeli pomiješaj bademovo brašno, prašak za pecivo, sol, preostale žumanjke, otopljeni maslac, nasjeckani češnjak i otprilike četvrtinu snijega od bjelanjaka.
 - Miksaj dok se ne sjedini, dodaj cvjetaču, a zatim i preostale bjelanjke.
 - Prelij u kalup, pospi s malo timijana i peršina. Peci 45 do 50 minuta i ostavi da se ohladi.