Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Moje najdraže povrće je zelena salata.Jako je ukusna i puna je vlakana.Jedno je od povrća koje većina ljudi voli i super je korisno za naš organizam.Može se pripremati na razne načine kao predjelo uz mnoga jela. A najdraže voće mi
…prikaži još!i je jabuka.Jabuka je supeer zdrava i jako mi je pomogla u životu.Jedna je od namirnica koja je spriječila moje debljanje.Super je zamjena za slane i nezdrave grickalice,sočna je i puna vlakana. :) <3
Moje najdraže voće i povrće počinje sa najvažnijim slovima koja kada se spoje u jedan pojam daju odgovor zašto mi je najdraže. Z - zelena salata D - dinja R - rajčica A - avokado V - višnja Lj -
…prikaži još!- višnja
Lj - lješnjak
E - endivija
Jagode sa šlagom,borovnice u sladoledu,višnje u kolačima...su moje omiljene doze sa vitaminima:-) Šalim se naravno,iako i u tom obliku ovo voće volim.Odrasla sa bakom i djedom na selu,u izobilju prirodnog i domaćeg posađenog voća i povrća,nisam ni mogla drugačije nego
…prikaži još! zavoljeti taj način zdravog življenja.Danas tako učim i svoje klince,i od prvih kašica pa do sada ,trudim se da njihov dnevni meni bude bogat sa raznim voćem i povrćem.
A kad me već pitate za omiljeno voće,reći ću vam da su to onda trešnje,zbog njihove prekrasne boje i okusa,i zbog mogućnosti da ih nosim i kao modni dodatak:) Odmah se sjetim djetinjstva i kako sam se sa njima kitila,a poslije slasno sve do jedne slistila.
A od povrća omiljena mi je mrkva,koju sam znala iščupati iz zemlje,malo je otresti od prljavšine..i zdrava grickalica je već bila tu. I danas mi ječe u ušima riječe bake i djeda,"jedi dijete,jedi mrkvu i zeko će ti na vidu zavidjeti". Možda je to zaista razlog što još uvijek ne nosim oćale i šta bi rekao moj muž čak i previše neke stvari vidim :-)
Neznam šta je vama to kreativno ali ja ču iskreno . Od kada znam za sebe volim Jabuke ukusne sočne i domače iz mog vrta koje nikada nisu prskane i te iste jabuke dajem mojoj djeci koja uživaju u okusima
…prikaži još! i sočnosti najzdravijeg ,( po vlaknima i vitaminima,)voća. Čak je dr. OZ rekao da ljudi koji žele smršaviti ,neka jedu jabuke. A i zubi (desni)su jače i ljepši kada se jabuke jedu. Eto to vam je istina . Volim ja i Šljive i Kruške,ma sve voće koje raste u mom vrtlu a nije polivano ,prskano itd. Pozdrav-
Nisam baš neki stvaraoc stihova ali volim papati zdravo samo da mi je novčanik malo puniji pa da kupim sve što je fino i zdravo !!! mrkvica peršin celer luk i kelj nerazdvojna braća za finu juhicu , špinat i
…prikaži još! krumpir za potporu kuhanom meseku iz juhice ,zelena salatica za lijepu boju , a kolačič sa jabukom i kruškom njam njam, a banana za lagan san !!! Ima toga još i naranča i limun prava su kombinacija za fini prirodni sok !!!
Najdraze voce u mojoj obitelji su jabuke I to zlatni delises. Cak je i nasa labradorica luda za njima. Volimo zapoceti dan sa svjeze iscjedjenim sokom od jabuke i zavrsiti ga sa jabukama za veceru. To je bilo prvo voce
…prikaži još! kojeg su moja djeca probala kada smo krenuli sa dohranom i ostalo im najdraze zauvijek.
Banana ,ta prekrasna žuta ljepotica Moja draga i slatka prijateljica. Kada sam sretna meni se smiješi Tužna li sam ona me tješi. Moj je gladni stomak toliko voli Kada je nema on me tužno boli. Poslije doručka,ručka,večere uvijek jedna plane
…prikaži još!jedna plane
Iako ih puno puno više u moj stomak stane.
Volim je što sam je kao seosko dijete željna bila
Kraj šljiva,krušaka i jabuka o njoj samo sam snila.
Mama nije razumjela tu ljubav do neba
Da mi za svaku užinu samo banana treba.
Kada bi nam priuštila kilu ili dvije
Rekla bi:Vidi je kako joj se brk smije.
Sa sestrom podijelit je bila bi prava muka
Uvijek bi za njenom bananom poletjela moja ruka.
S desertima od banane nudim svakog gosta
Al smiješak njhov govori :Banane nam dosta!
Za jedan rođendan stavili su točku na i
Kupili mi za poklon banana kutije tri.
Uživancija je bila prava tih par dana
Bila je stalno uz mene i nisam bila sama.
Ljudi ,zašto ne živim u tropskom kraju?
Da ih stalno imam,da uvijek mi traju...
Ispod drveta njenog stalno ja bih bila
Samo bih banane jela i vodu pila!
Kod mene je uvelike istinita izreka ta
I banana je dokaz da sam postala od majmuna ja!
(Bananice moja,moja žuta ljepotice
Do kraja života bit ćemo prijateljice.)
Ugledah na polici, kako se narančasti krasno, odlučih da ga probam - oho, pa još k tome je i slasno! Bilo je tako slatko - kao med, i odjednom shvatih da nađoh dostojnu zamjenu za sladoled! Da to nije ni
…prikaži još!ije ni jabuka, ni rajčica, već da se zove kaki
nikako nisam uspijevala objasniti svojoj baki!
Kaže da u njeno vrijeme toga bilo nije,
no ipak uzima krišku i zadovoljno se smije.
Baka sada nestrpljivo iščekuje... što je iduće na redu?
Možda neko povrće da iznenadi dedu?
Dok oprezno iz vrećice vadim špinat sada,
u njenim mislima neizvjesnost vlada.
Špinat odmah prepoznaje i odmahuje glavom,
dok ja na noge skačem: "Ali, bako, to je fino i zdravo!"
"Posluži djedu špinat i hladnu limunadu,
i bit će najjači momak u gradu!"
Dok joj ja to govorim, ona se slatko smije,
a djed iz sobe viče: "Što ste za večeru pripremile vas dvije?"
Najbolje voce mi je jabuka, osim sto je na trzistu dostupn cijelu godinu, sadrzi 90% vode u kojoj su otopljeni svi ostali sastojci i kroz nas organizam prolazi u roku od 15-20min. Od povrca najdrazi mi je spinat, jer znanstvene
…prikaži još! studije su djelomicno potvrdile legendarni crtic o Popaju. Dokazano je da spinat sadrzi nitrite koji konvertiraju u NO u nasem tijelu, a upravo on smanjuje potrosnju kisika. Tako su ispitanici koji su uzimali spinat prije tjelesne aktivnosti trosili manje kisika i energije, od onih koji nisu konzumirali spinat. Osim toga bogat je zeljezom.
Držat ću se zadanog pitanja, te odgovoriti da mi je najdraže povrće češnjak, Znam da je to pomalo neobično, jer češnjak nije mnogima ukusan i po volji, no meni je, upravo češnjak izvor zdravlja. Reći ću samo da sam dijabetičar,
…prikaži još! te stoga na strogoj dijeti, koja se sastoji od mnogo integralnih žitarica mahunarki, ribe, "krtog" mesa. No ponekad se od stroge dijete mora odstupiti, jer i ja sam samo čovjek "od krvi i mesa" koji ne može uvijek odoljeti iskušenjima primamljive, no ne toliko i zdrave, hrane. Tu na "scenu" stupa češnjak koji ispravlja sve moje devijacije s hranom i održava moje zdravlje na 2visokom nivou" Češnjak je za mene "kralj" za očuvanje čovjekovog zdravlja i njemu posvećujem ovih nekoliko, možda nespretno sročenih redova. Da se razumijemo, volim i svakodnevno konzumiram razno voće i povrće, pazeći da su među njima zastupljene različite boje zbog fitonutrijenata koje sadrže, no iz te "gomile" ističe se češnjak. Zbog njega, moj je imunitet čvrst i postojan, stoga mi antibiotici nisu potrebni, kad imam "prirodni antibiotik", lijekovi za snižavanje povišenog krvnog tlaka također su suvišni, jer mi ga češnjak optimalno regulira, još k tome djeluje i kao afrodizijak i time na cjelovit način štiti moje zdravlje. Živio češnjak!
Rajčica! Ne znam što me toliko privuklo, ali obožavam rajčice otkad znam za sebe. Kad sam bila mala moji su uzgajali rajčice iza kuće i sječam se kad sam slučajno jednu stabljiku slomila da sam plakala skoro cjeli dan i
…prikaži još! zasadila je u poseban lončić da ponovno naraste haahaha Moj favorit je rajčica i uvijek če biti, iako volim i ostalo voče i povrče al ona je broj jedan :D
najdraže voće su mi jabuke jer volim njen okus, miris,oblik...Jabuka mi obilježava svaki dan jer prvi obrok u danu svakako ima jabuku, najčešće narezanu sa narančom i bananom. i da se razumojemo svaka jabuka nije dobra;ako ne miriše nije dobra;ako
…prikaži još! nema pokoju mrljicu zaobiđite je;mora imati arome i onaj posebni štih prave jabuke.Kako to opisati, neznam. Kad je vidite, pomirišite, zagrizete, znate...najdraža mi je sirova ali ne zaobilazim ni sok ni pitu. skoro zaboravim apsolutna pobjednica je sorta pink crisp(valjda se tako piše, nije bitno znate na koju mislim)..
Ja sam djevojka sa sela.Odrasla sam u čistoj prirodi gdje sam jela najzdravije voće i povrće.Od malena su mi voće i povrće omiljeni i nezamisliv mi je dan bez njih.Najdraže su mi jabuke jer je to voće koje me osvježava
…prikaži još! i koje mi vraća svu izgubljenu energiju.Kada sam umorna,iscrpljena i žedna prvo pomislim na jabuku jer svojom sočnošću mi daje sve ono što me vraća u normalu...Daje mome tijelu sve ono što mi treba...Iskreno ne postoji voće koje ne volim a tako i povrće Najdraže povrće su mi rajčica i krastavci...Obožavam ih.
Često znam reći da imam mogućnosti živjela bih samo na voću i povrću.Situacija je danas takva da si ne možemo priuštiti sve ono voće koje bih voljela jesti pa kupujem ono koje mogu i opet sam zadovoljna...A tek sokovi iscjeđeni iz čistog voća...ludilo...Danas živim u gradu ali mi je srce ostalo tamo negdje na selu zarobljeno u mirisima i okusima divnih i sočnih plodova iz voćnjaka i vrtova...Jednostavno sam zaljubljenik u prirodu i sve one predivne plodove koje nam daje i iz kojih naše tijelo crpi životnu energiju.Svu tu ljubav sam prenijela i na svoju djecu.Uživamo naveče u zajedništvu i narezanom voću na tanjuru...Bez voća i povrća nam ne prolazi niti jedan dan koje nam daje miran san...
...na teške muke sad ste me stavili...zvuči tako divno...gomile voća...več ih zamišljam..ali zašto muke pitate se...pa kako da kažem što mi je najdraže...e to su muke...jabuku jedem svako jutro..na dijeti sam i izgubila sam deset kila za 40 dana,dakle jabučice
…prikaži još! moje i dalje će da kod mene u vrhu stoje...ali i drugo voće ja imam rad...a povrće moje ...krastavac kralj za mojim stolom,sa korom bez kore...jednostavno obožavam...i sad nešto mislim,kako bi dobro došla ova nagrada da pomogne u ovoj mojoj borbi sa mojim kilama...dajte mi te gomile voća da iscjedim iz njih sve što zdravlje nosi,a voćkice da od mene čim dalje potjeraju moje kile...jabuci hvala što postoji-jer moje salo nje se boji...vjećna vam slava voćkice bila..pomozite mi protiv mojih kila...volim vas
Suprug i ja volimo svo voće i povrće pa smo tako naučili jesti starijeg sina (sad će 3g), a nadam se da ćemo učinit isto i s mlađim (5mj) koji će s papicom krenuti upravo ovih dana. Iskreno, javljam se
…prikaži još!e jer ako osvojim nagradu ista će uvelike pomoći kućnom budžetu. Papamo puuuno voća i povrća, a s obzirom na to da sam na porodiljnom ne moram Vam niti govoriti koliki su nam prihodi :D
Ali ako se moram odlučiti, izabrat ću breskvu. Ne nektarinu, već baš breskvu. Prekrasna, sočna, mirisna breskva po ljeti na moru potpuno podsjeća na djetinjstvo... mmm... čista uživancija... Eto, to je razlog zašto :)
Pozz!
Ako netko mudro radi, i o zdravlju brinut hoće, taj će često na meniju, imat voće i povrće. Vrste voća i povrća, na izboru puno ima, al ipak su kao svagdje, neki prvi među njima. Usred voća jabuka je, k'o
…prikaži još!abuka je,
k'o kraljica među njima,
pa si biraj koju voliš,
među slatkim, kiselima.
A kraj nje je jako fina,
kao voće i banana,
u mome je domu svima,
omiljena hrana.
U povrću mrkva je,
tako dobra fina slatka,
pogotovo ona naša,
"Nantes" glatka.
Mali unuk 6 mjeseci,
već se rado njome sladi,
kad ju baka dobro skuha,
i u kašicu izradi.
Tako bi smo još mogli,
nabrajati vrste dalje,
ali ovo napisano,
nek poticaj svima daje.
Da sa voćem i povrćem
mi se rado družimo,
i redovno na svom stolu,
svakog dana poslužimo.
ja ovu nagradnu naj radije nebi igrala jer mi je ponižavajuča,zašto smo došli u takvu situaciju da moramo igrati nagradnjaču da osvojimo voče oče li tako uskoro biti za kruh i mlijeko?večina bi vas se složila ma nečemo sad o
…prikaži još! politici na ovom portalu ne želim je ni ja ali nas okružuje silom prilika.tako je jadno da moja djeca gledaju dok kupujem voče na komade dva tebi dva braci,a ono me pita a očemo li kupiti jagode?ja odgovorim kad dođe plaća,i tako nažalost svaki put...
Odabrani dobitnici zalihe voća i povrća
Komentari 216
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.