Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Najdraže povrće...teško se odlučiti jer mi je svako posebno na svoj način. Odlučit ću se za tikvice. Ukusne su, lako dostupne, brzo se pripremaju i to na 101 način. Predobre su mi pečene na roštilju, a začinjene samo sa češnjakom,
…prikaži još! malo vegete i maslinova ulja. A tek punjene s šampinjonima i mljevenim mesom.... Rastu mi zazubice. No što je najvažnije i klinci je vole. Važno ih je od malena usmjeriti prema zdravoj prehrani :-)
najdraže voće su mi jabuke jer volim njen okus, miris,oblik...Jabuka mi obilježava svaki dan jer prvi obrok u danu svakako ima jabuku, najčešće narezanu sa narančom i bananom. i da se razumojemo svaka jabuka nije dobra;ako ne miriše nije dobra;ako
…prikaži još! nema pokoju mrljicu zaobiđite je;mora imati arome i onaj posebni štih prave jabuke.Kako to opisati, neznam. Kad je vidite, pomirišite, zagrizete, znate...najdraža mi je sirova ali ne zaobilazim ni sok ni pitu. skoro zaboravim apsolutna pobjednica je sorta pink crisp(valjda se tako piše, nije bitno znate na koju mislim)..
jel treba rime pisati ili što? ovo čitam sve nešto se rime pišu, skladaju ode voću i povrću. ma meni nema naj voća ili povrća - ja volim sve jesti a dnevno su tu jabuke, naranče, grejp, banane, a da
…prikaži još! ne spominjem blitvu, špinat, pomidore, paprike... tako da 2400 kn ne bi meni trajalo godinu dana
Najdraže povrće su mi brokula i paprika. Znam da bih se trebala odlučiti za jedno od to dvoje ali jednostavno ne mogu. Brokulu volim jer je jako ukusna i zdrava i jer ju mogu konzumirati na bezbroj načina: od juhe,
…prikaži još! preko svježe u salati, do ukiseljene ili pak zapečene u pećnici, u smoothiju... Papriku najviše volim svježu (baburu), ali ne bunim se ni protiv pečene, u ajvaru, punjene, ukiseljene ili u sezonskim salatama. Ne znam zašto toliko volim ovo povrće no znam da bih ga mogla jesti svakodnevno i da u mom hladnjaku nikad ne smije nedostajati nešto od tog dvoje.
Što se voća tiče, veliki sam fan svog voća, međutim posebno mjestu u mom srcu (i želucu) pripada grožđu. Njegov miris, okus, tekstura, oblik... Sve to u meni izaziva ekstazu. Zbog velikih očiju nikad ne mogu pojesti onoliko grožđa koliko mislim da bih mogla tako da glad za njim vjerojatno nikad neće biti utažena. Ako naše loze uspiju, mislim da od sada nadalje neću morati sliniti nad ponudom u šopingcentrima.
U mom hladnjaku uvijek voća i povrća ima bilo da je proljeće, ljeto, jesen ili zima najviše ih konzumiram naravno ja to je moja opsesija. Prije sam jela svakakvo smeće pa skužila tako dalje neće u pitanju su bile masnoće,
…prikaži još!masnoće, zdravlje i kilogrami
koji se neće istopiti i nestati od sebe sami.
Sad uglavnom povrće i voće biram
i u njemu neizmjerno uživam
volim papriku, rajčicu, kelj i karfiol
grašak, krumpir, kupus odabir je moj.
Za desert ne uzimam kolače i sladolede
jabuka, kruška, naranča sad mi se jede
i teško mi je najdraže izabrati
kad uživam u svemu se sladiti.
Ipak mislim naranča je miljenica moja
bila sam na dijeti a ona glavno jelo
nekome bi dosadila a meni baš "sjelo"
vratilo mi se zdravlje, sreća i linija
zato je naranča meni voćka najmilija!!!
Najdraže voće mi je JABUKA,kada sam bila trudna s drugim djetetom tjedno sam jela doslovce cijelu gajbu jabuka, rodila sam zdravog dječaka koji sad također voli jabuke. jednostavno ih obožavam.
A što se tiće povrća tu je na prvom mjestu mrkva
S obzirom da bolujem od autoimune bolesti koju prati loša krvna slika i željezo, trebala bih jesti sve što mi dođe pod ruku, ali nažalost nemam tu naviku. Od povrća volim svježe paprike i rajčicu koje nasječem i pomiješam s
…prikaži još! vrhnjem - idealno za ljetne dane! Obožavam i kuhani grašak koji je jako dobar za željezo, crveni kupus,gljive...
Što se voća tiče volim banane koje su dobre za moja bolesna crijeva,trešnje u kojima uživam svake godine u vrtu, suhih smokvi koje si priuštim s vremena na vrijeme, suhih brusnica koje grickam kako bih izbjegla upalu mjehura, jagode s kojima se osjećam kao da sam u filmu, umočenim u šlag. Od naranči si pravim svježi sok svakog jutra, tako da trošim izuzetno puno novca za voće. Voljela bih steći naviku da počnem jesti brokulu i drugo zdravo povrće koje bi popravilo moju krvnu sliku i dizalo imunitet! Zato je ovo savršena prilika - vi plaćate, ja jedem i liječim se! :)
Koje povrće odabrati sada Razmišljam, a ništa mi na pamet ne pada Ali sjetih se jednog koji mi život spašava Svojim osvježenjem postaje poslastica prava Tako ga jedem ljeti u obliku svježem A zimi ga ravno iz teglice kiselog režem
…prikaži još!režem
Vidjet ćete kojem povrću ne mogu odoljeti
Ako pročitate prva slova, možda ćete ga i vi zavoljeti
Cipele na noge pa po njega, u Mercatoru možete pronaći svega!
&
Lutam tržnicom i tražim voće slatko
U kojem će mi uživati nepce i tijelo, snažno, jako
Bez ikakvog razmišljanja pogled mi privlači okrugla dika
Eno je na svakom štandu, velika kao lopta, njena slika i prilika
Nosim ju na rukama, zanemarujem njezinu težinu
I jedva ju donesoh u svoj dom, da osjetim tu svježinu
Crvenim se kao dijete, nasmijana lica
A na stolu me čeka moja najdraža - lubenica!
Moje najdraže voće i povrće počinje sa najvažnijim slovima koja kada se spoje u jedan pojam daju odgovor zašto mi je najdraže. Z - zelena salata D - dinja R - rajčica A - avokado V - višnja Lj -
…prikaži još!- višnja
Lj - lješnjak
E - endivija
Vjerovali ili ne, naše najdraže povrće su prokulice. Moji klinci obožavaju to povrće. To su za njih male zelene loptice koje mogu jesti svaki dan. Ono što je najvažnije, prokulice su, kako ste i vi naveli u jednom vašem članku,
…prikaži još! zimski čuvar zdravlja pa ih mi jedemo cijelu zimu, tj. tako dugo dok ih možemo naći po dućanima. Ova nagrada bi najviše razveselila klince (3 i pol i 2 godine) jer je i voće i povrće obvezno u svakodnevnoj prehrani.
kelj i grejp kelj koji meni i sestri uvijek spašava tjedni studentski budžet, varivo, složenac, polpete, salata, kelj kelj kelj :) grejp koji suprotno djeluje na budžet, ali je zločesto fin da ne možemo odliti, kisel i gorak, poseban, specifičan
…prikaži još!an i jednostavno super :)
Vjerojatno bih lakše riješila najsloženiju matematičku jednadžbu nego dala odgovor na ovo pitanje. Naime iz pristojnosti prema toj podcijenjenoj superhrani - voću i povrću kojeg obožavam, iz inata i poštovanja neću izabrati samo jednu voćku ili povrćku jer ih volim sve.
Moje najdraže povrće je zelena salata.Jako je ukusna i puna je vlakana.Jedno je od povrća koje većina ljudi voli i super je korisno za naš organizam.Može se pripremati na razne načine kao predjelo uz mnoga jela. A najdraže voće mi
…prikaži još!i je jabuka.Jabuka je supeer zdrava i jako mi je pomogla u životu.Jedna je od namirnica koja je spriječila moje debljanje.Super je zamjena za slane i nezdrave grickalice,sočna je i puna vlakana. :) <3
Zelena je boja moja Dan je odmah bolji Rado povrće jedem A sve mi je po volji. Voće volim jako A kako i ne bi Kad je jako zdravo Radim u vrtiću A djeca trebaju znati Voće i povrće treba
…prikaži još!rće treba uvijek jesti
A 5 na dan zvuči kao san.
Najradije jedemo mrkvu jer je puna vitamina d, zdrava je daje nam zaštitu od sunca i nadasve je prefina, a voćejabuke jer ih ima kroz cijelu godinu mogu se pripremiti na jako načina, iako je svježa najzdravija, a uostalom uz
…prikaži još! dva mala sportaša kod kuće nema boljeg..:) Svježe voće i povrće moramo svakodnevno konzumirati radi zdravlja iako je to katkad nemoguće..
Od voća najradije jedem breskve! Kasno ljeto, one fino hladne iz podruma, ma nema bolje! No priznam da ih jako malo jedem, a i voce opcenito. Jednostavno nemam tu naviku, zato i imam 100+ kg. u 4mj ove godine sam
…prikaži još! pojeo 4jabuke, 2 banane i 2-3 narance i to je doslovno to(slucajno se nasle u zdjeli na stolu, pa ih nesvjesno pojeo jer sam bio zedan :/ ).
Od povrća obozavam ciklu..kad je ima. No u zadnje vrijeme samo tamanimo kupus, na tone, jer ga uvijek mama previse (boji se da ce biti malo) posadi u vrtu, pa ono..da se ne baci. Vec se osjecam ko krava, tj. zec..
I za kraj: KOGA SRCE BOLI, NEKA BIRA STO OD VOCA VOLI!! :D
Moje najdraže voće su dinje,kad je sezona jedem ih svaki dan. Moja susjeda je dvije godine uzgajala dinje za daljnju prodaju i naravno ja sam radila kod nje... spojila sam ugodno s korisnim...kada smo imali pauze za odmor jeli smo
…prikaži još! naravno dinje,pogodite tko je najvise pojeo?! :) sva sreca pa mi nije skidala od place jer bi mi jako malo ostalo zarade hehe :)
Voće i povrće(ViP), najbolje je koje?! Odabrati ne znam ni sama, obožavam sve po redu, svih oblika, veličina, boja, slatkih, gorkih, kiselih i slanih aroma. Kupujem i kuham rado sama, bez povrća ništa, zdjela salate uvijek se druži s nama!
…prikaži još! Voće nam također često, bude međuobrok il neko čudo šesto. Obožavam frapee, s bobičastim voćem, malo mlijeka, jogurta i leda il svježe iscijeđene sokiće sa bilo kojim iz ViP reda. I tako, rado bi na poklon zalihu ViP, da nikad ne bude neimaština vitaminića i drugih nutrijenata koje nam organizam treba:)
Odabrani dobitnici zalihe voća i povrća
Komentari 216
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.