Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Meni nije važno što je voće ili povrće ,pa čak niti ne bojim se probati neko novo voće i povrće ili nešto egzotično jer otkrivati nove okuse i mirise je pravi dar za naše nepce.Pepino,kumkvata,maracuja,goji bobice,kiwano sve malo neobično za
…prikaži još! naše podneblje ,ali kad ih probaš oduševiš se njima.
Obozavam jesti voce i povrce. To je moj glavni obrok svaki dan. Najvise volim jesti zelenu-rimsku salatu, mijesanu slavonsku salatu od rajcice, krastavaca, luka...Cak sam bila i netipicno dijete koje je volilo jesti voce i povrce. Jako volim krastavce, jer
…prikaži još! su niskokaloricni i dobri za cure jer to mi pomaze u regulaciji tezine. Mislim kako je bolje jesti povrce naspram voca jer u vocu ipak ima vise secera. Isto tako volim jesti povrce zato sto mi to ubrzava probavu i izbacuje nezdravu hranu (kruh, cokolada, smoki...). Marelice, smokve, jagode, banane, shejk s vocem i mlijekom je prava hrana za mene. Kad jedem povrce i voce uvijek mi se popravi raspolozenje i osjecam se zdravije i poletnije. Zato pomozite i omogucite mi nagradu da mogu kupiti sto vise voca i povrca koje tek dolazi i patili smo jer ga nije bilo preko zime!
Najdraža voćka oduvijek mi je jabuka-simbol zdravlja,ljubavi i bogatstva.Bogata zdravljem,a tako skromna,jeftina,dostupna,u raznim bojama od žute,zelene do neododljivo crvene sa sjajnom glatkom,napetom kožom ili pak s točkicama i rupicama od crvića. Bilo gmo ili prava domaća,bilo s drveta iz susjedovog
…prikaži još!g voćnjaka ili iz Mercatora,bilo narezana na kriške ili iscijeđena u sokovmiku ili pak pečena u mirisnoj štrudli s cimetom jabuka je moja kraljica voća!!!
Moje omiljeno voće je NEKTARINA oduvijek, tako je slatka i sočna, a za razliku od breskve glatka i lako se jede i samo oprane kore... dozrijeva u moje omiljeno godišnje doba - ljeto i kad se sjetim nektarine i njenog
…prikaži još! okusa, odmah me asocira na ljeto!
Mi jako volimo papati špinat i mahunice (sin i ja) to nam spada u najdraže povrće. Što se voća tiće tu nismo izbirljivi, volimo apsolutno sve, iako više prevladavaju banane i naranče. Mi voće, ako ne jedemo, pijemo :-) Svakodnevno
…prikaži još! se sezonsko voće u kombinaciji sa povrćem propušta kroz sokovnik. Najdraža kombinacija nam je jabuka, mrkva i kruška/jabuka.. a volimo eksperimentirati i sa zelenim sokovima. Sinu sudjeluje u odabiru namirnica i samom procesu stvaranja soka, na taj način daleko više, u svoj organizam, unese vitamina i minerala... Imamo super sokovnik sa kojim radimo i sladoled... od čistog voća bez ikakvih aditiva, konzervansa i slićno...imamo brzi i zdravi sladoled kad god zaželimo :-)
Iako ga neki u širokom luku zaobilaze, poneki ga čak nazivaju i "biljkom neugodnog mirisa" ne znajući koliko blagodati nosi u sebi ovo povrće. Šta mislite o kojoj biljci je riječ? Kupus, naravno. Ne biram i što se tiče ostalog
…prikaži još! voća i povrća, ali ovo je za mene, jelo koje se minimalno dvaput tjedno mora naći na stolu naše obiteljske kuće :) I sama inzistiram da ga mama spremi na već poznate načine (meni najfinije :D ), a ponekad smišljam nove kako bi ovu biljku učinila još privlačnijom za oko i ukusnijom za jelo. Od raznih salati, juha, priloga, ali je ujedino i neizostavan dio zimnice. Tjedan bez ovog čuda prirode nije ukusan tjedan! :)
MANGO!!! jer je fin, zdrav, posebnog okusa, pun vitamina... fin je i kao sok, fin je i u salati sa ostalim voćem.. toliko ga volim da ga ponekad pojedem i dva dnevno
O, Bože to je tako teško pitanje!! Ne mogu reći da imam najdraže voće, a teško i povrće. Jedem zato što je zdravo i zato što nema života bez voća i povrća, ali da maštam o njima, to ne mogu
…prikaži još! reći...
Znači, svaki dan, po dva ili više puta, ja se natjeram jesti povrće ili voće. Kad bolje razmislim volim jagode, čija sezona je onako dva tjedna, zatim šparoge, čije trajanje je još i kraće.
Da ustrajem u održavanju zdrave prehrane ujutro si iscijedim naranču, limun ili napravim zeleni smoothie, za ručak salata ili čušpajz ili prilog, pa za večeru voćna ili obična salata.
Znači ja sam idealan kandidat za ovu nagradu, jer ćete biti sigurni da ću jesti voće i povrće, barem 3X na dan...
Reći ću iskreno; nisam neki veliki ljubitelj voća,tome sluzi moj muž,tata,deda..ali povrće jednostavno OBOŽAVAM..zelena salata,cikla,poriluk,rajcica,paprika,krastavci ajmeeee.moj dorucak nikad ne prolazi bez salate,a da o rucku ne govorim,,u stanju sam sama bez pardona pojesti zdjelu salate,pogotovo one svjeze ukusne u sezoni
…prikaži još! ljeta..eto toliko od mene..poz
Držat ću se zadanog pitanja, te odgovoriti da mi je najdraže povrće češnjak, Znam da je to pomalo neobično, jer češnjak nije mnogima ukusan i po volji, no meni je, upravo češnjak izvor zdravlja. Reći ću samo da sam dijabetičar,
…prikaži još! te stoga na strogoj dijeti, koja se sastoji od mnogo integralnih žitarica mahunarki, ribe, "krtog" mesa. No ponekad se od stroge dijete mora odstupiti, jer i ja sam samo čovjek "od krvi i mesa" koji ne može uvijek odoljeti iskušenjima primamljive, no ne toliko i zdrave, hrane. Tu na "scenu" stupa češnjak koji ispravlja sve moje devijacije s hranom i održava moje zdravlje na 2visokom nivou" Češnjak je za mene "kralj" za očuvanje čovjekovog zdravlja i njemu posvećujem ovih nekoliko, možda nespretno sročenih redova. Da se razumijemo, volim i svakodnevno konzumiram razno voće i povrće, pazeći da su među njima zastupljene različite boje zbog fitonutrijenata koje sadrže, no iz te "gomile" ističe se češnjak. Zbog njega, moj je imunitet čvrst i postojan, stoga mi antibiotici nisu potrebni, kad imam "prirodni antibiotik", lijekovi za snižavanje povišenog krvnog tlaka također su suvišni, jer mi ga češnjak optimalno regulira, još k tome djeluje i kao afrodizijak i time na cjelovit način štiti moje zdravlje. Živio češnjak!
Ako radim zalihe npr. mermelade za ostala godišnja doba, onda su moj favorit: maginje (plodovi Planike). Ljeto pak bez lubenice ne mogu zamisliti! (A prije je nisam mogla smislit!) Osim toga, volim "klasično" voće: banane, zelene jabuke i kiwi. Uglavnom,
…prikaži još! volim svo voće, ako ne kao plod, volim ga "pretvoriti" u neki drugi oblik: mermeladu/džem, sok, sirup, kolač,... sve se može iskoristiti!
Bijelo, crno ili rose meni svejedno je! Bobicu po bobicu nestaje grozd za grozdom čim dođe u moje ruke, pojedem ga kilu samo tako bez pol muke! Grožđe bit će broj jedan na listi mog omiljenog voća jer paše i
…prikaži još! ljeti i zimi, uz sladoled ili u voćnoj salati, ma koliko god da sam sita u moj će trbuščić još par bobica grožđa uvijek stati!
Banana mi je najdraže voće i paše mi u bilokoje doba dana, čak je i vozim u ruksaku na biciklu u slučaju da mi padne šećer. Od povrća najviše volim tikvicu jer paše uz svaku kombinaciju jela i iako je
…prikaži još! jedem svaki dan, još mi se nije zamjerila :-)
Odabrani dobitnici zalihe voća i povrća
Komentari 216
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.