Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Koje povrće odabrati sada Razmišljam, a ništa mi na pamet ne pada Ali sjetih se jednog koji mi život spašava Svojim osvježenjem postaje poslastica prava Tako ga jedem ljeti u obliku svježem A zimi ga ravno iz teglice kiselog režem
…prikaži još!režem
Vidjet ćete kojem povrću ne mogu odoljeti
Ako pročitate prva slova, možda ćete ga i vi zavoljeti
Cipele na noge pa po njega, u Mercatoru možete pronaći svega!
&
Lutam tržnicom i tražim voće slatko
U kojem će mi uživati nepce i tijelo, snažno, jako
Bez ikakvog razmišljanja pogled mi privlači okrugla dika
Eno je na svakom štandu, velika kao lopta, njena slika i prilika
Nosim ju na rukama, zanemarujem njezinu težinu
I jedva ju donesoh u svoj dom, da osjetim tu svježinu
Crvenim se kao dijete, nasmijana lica
A na stolu me čeka moja najdraža - lubenica!
Najdraže voće su mi jagode koje vrlo uskoro stižu i to me jako veseli, naročito one iz vrta, domaće i mirisne. Obožavam ih u svakoj kombinaciji, bilo kao sok, frape ili u kolačima. Volim ih jer su zdrave a uz to ukusne i fine.
J edra imam kao brod,
A crveno moj je obavezni dress code.
G rmić mali moj je dom,
O dlična sam s čokoladom!
D a imam pjege znaju svi
A tko sam, pogodit ćeš ti!
Od voća najradije jedem breskve! Kasno ljeto, one fino hladne iz podruma, ma nema bolje! No priznam da ih jako malo jedem, a i voce opcenito. Jednostavno nemam tu naviku, zato i imam 100+ kg. u 4mj ove godine sam
…prikaži još! pojeo 4jabuke, 2 banane i 2-3 narance i to je doslovno to(slucajno se nasle u zdjeli na stolu, pa ih nesvjesno pojeo jer sam bio zedan :/ ).
Od povrća obozavam ciklu..kad je ima. No u zadnje vrijeme samo tamanimo kupus, na tone, jer ga uvijek mama previse (boji se da ce biti malo) posadi u vrtu, pa ono..da se ne baci. Vec se osjecam ko krava, tj. zec..
I za kraj: KOGA SRCE BOLI, NEKA BIRA STO OD VOCA VOLI!! :D
Volim jesti svo voće i povrće i stalno je u mojem jelovniku. Najomiljenije voće mi je kivi iz jednog jako zanimljivog događaja i baš zato ga naprosto obožavam jesti, jer me podsjeća na djetinjstvo. Kada sam imala 4 godine završila
…prikaži još! sam u bolnici na pedijatriji radi nekih sitnih problemčića s mjehurom. Popodne su došli roditelji i moja sestra u posjetu i tata nam je kupio jednu tada nama neobičnu voćku koju do tada nismo nikada ni vidjele ni jele. Bio je to kivi. Pojele smo svaka po pola kivija s takvim guštom, jer je bio jako fin. Onako zelene boje s onim malim crnim točkicama nama djeci je mamio pogled i htjele smo još. Sve je to sa strane promatrao jedan mali dječak koji je također bio na odjelu i odjednom je počeo plakati i vikati da bi i on to probao jesti. Eh, sad se možda pitate koliko čuđenje za taj jedan mali kivi( i nije baš bio mali, veći je bio, prvoklasni, savršena oblika i kalibra ), kojeg sada kupujemo na kilograme po sitnoj cijeni i jedemo ga u izobilju! Ali bilo je to prije 30- ak godina i tada se nekako kivi pojavio i prodavao se na komad i ako me sjećanje ne vara mislim da je tata reko da je taj jedan kivi platio oko 30-ak kuna za komad. Zato volim taj kivi, jer me uvijek vrati ova priča u djetinjstvo i prvo kušanje kivija.
U mom hladnjaku uvijek voća i povrća ima bilo da je proljeće, ljeto, jesen ili zima najviše ih konzumiram naravno ja to je moja opsesija. Prije sam jela svakakvo smeće pa skužila tako dalje neće u pitanju su bile masnoće,
…prikaži još!masnoće, zdravlje i kilogrami
koji se neće istopiti i nestati od sebe sami.
Sad uglavnom povrće i voće biram
i u njemu neizmjerno uživam
volim papriku, rajčicu, kelj i karfiol
grašak, krumpir, kupus odabir je moj.
Za desert ne uzimam kolače i sladolede
jabuka, kruška, naranča sad mi se jede
i teško mi je najdraže izabrati
kad uživam u svemu se sladiti.
Ipak mislim naranča je miljenica moja
bila sam na dijeti a ona glavno jelo
nekome bi dosadila a meni baš "sjelo"
vratilo mi se zdravlje, sreća i linija
zato je naranča meni voćka najmilija!!!
Stvarno mi se tesko odluciti koje bi to voce i povrce bilo kada volim apsolutjerno sve.Sportasica sam koja voli zdravu prehranu, i uvijek uz sebe voce i povrce moram imati.Sretna sam sto mi mama ima vrt i povrce koje mi
…prikaži još! je u vrtu najdraze je rajcica, koju mogu jesti i samu jer mi je finaaa ;), i ono sto svaki dan konzumiram to je mrkva, cvjetaca, krumpir..Obozavam mladi grasak, obozavam mahune na juhu i sada neka se ja odlucim koje mi je povrce najdraze..hmm,,nebi islo ;)..Lubenica je moj prvi izbor u ljeti kao i jagode iz vrta.Tresnje, nektarine, i sljive je nesto sto bi mogla jesti danima, a evo upravo sada malo prije sam pojela jednu bananu i malo ananasa ;)..Ja bi se mogla zvati vocka i povrcka jer tu leze vitamini, tu lezi zdravlje ;)
MANGO!!! jer je fin, zdrav, posebnog okusa, pun vitamina... fin je i kao sok, fin je i u salati sa ostalim voćem.. toliko ga volim da ga ponekad pojedem i dva dnevno
Moje omiljeno povrće je mrkva. Smiješnog je oblika, vesele narančaste boje i uvijek je ima. Može se jesti kuhana i sirova, za doručak i večeru, na poslu i kod kuće. Volim ju stavljati u lonac, u jutarnje shake-ove čak i
…prikaži još!ak i u kolače.
Nije kao luk, jer od njega mi se plače.
Moje najdraže voće su jagode - možda većinom jer me uvijek podsjete na moju baku koja me naučila puno toga kad sam bila mala pa sam tako uvijek strpljivo i pomno pratila sve njezine trikove oko presađivanja jagoda, stavljanja crne
…prikaži još! vreće kako bi bolje prikupljale sunčevu energiju, zadržavale vlagu te sprječavale rast korova, sa užitkom sam pratila rast svake sadnice koju sam osobno posadila, pažljivo ih zalijevala i radovala se svakom cvijetu i nosila baki bubamare koje očito malo previše vole moje jagode :P, a ona je uvijek govorila kako bubamare donose sreću i zdravlje u naš mali vrt. Uvijek sam sa nestrpljenjem čekala da jagode sazriju i vrzmala se oko njih ko gladni mačak :P, nerijetko bih bila špotana jer sam jela i zelene. Zamislite samo moj ponos kad bih u malu posudicu nabrala zrele jagode o kojima sam se ja osobno brinula i imala sam glavnu riječ što ćemo napraviti sa njima - i ta tradicija se polako održala do danas. Jest da nisam više mala i puno one djetinje znatiželje se izgubilo kroz godine, ali jagode su mi ostale posebno drage zbog lijepih uspomena koje sad mogu prepričavati mlađima od sebe i pokušavati ih naučiti istim trikovima koje je mene učila baka. Danas ih sama mogu pretvoriti u slatku domaću marmeladu, napraviti kolače, tortu, štrudle ..ili baciti se u pripremu domaćeg sladoleda, voćnog smootija ili ih jednostavno umotati u šećer, med ili šlag i podijeliti sa voljenom osobom, tako malo voće, a donosi nam toliko radosti, veselja i mogućnosti. ;)
Moje omiljeno povrće je krastavac i to još od najmlađih mojih dana.Djed je imao vrt i sjećam se kao danas uz brojno voće i povrće tu su bili i krastavci.Ima jedna anegdota vezanu uz moje omiljeno povrće,kada sam išla u
…prikaži još! vrtić jedan dan smo imali organiziranu tzv. tržnicu gdje smo trebali igrati uloge prodavača i kupaca i svatko tko je nešto "kupio" mogao je to i pojesti.Bilo je negdje između proljeća i ljeta i dok je većina djece sa veseljem kupovala i uživajući jela jagode,maline i trešnje ja sam "kupila" krastavce i ogulila i jela onako kao da jedem bananu.Odgojiteljica u vrtiću nije mogla doći k sebi i kada je mama došla po mene zvala ju je na stranu i još sva onako u šoku pitala ju da kako mi to doma jedemo krastavce i da li ja znam razliku između voća i povrća,odnosno banana i krastavaca.Doma su se još danima smijali na tu temu.I dan danas kada si ljeti svakodnevno radim salatu od meni najdražeg povrća se nasmijem i pomislim da li bi se muž iznenadio da mu jedan dan umjesto narezanog krastavca u salati ponudim krastavac onako samo oguljen i kažem da je za mene to finije nego recimo jagode.
Cikla je moj favorit !!! Od lišća do ploda. Prava bombica. Njezina intezivna boja često mi posluži kao tempera, tako da moj tanjur uvijek bude veseli i šareni. Od kada u meni živi mali zloćud, voće i povrće uvijek je
…prikaži još! na mom tanjuru. Uveseljava me šarenim i veselim bojama i širi pozitivu. A to je ono što nam svima treba :)....
Banana je moje voće. Žuta boje koju obožavam, super ukusan okus koji osvaja. Posebno ju volim ljeti, jer i ona mene voli - kad me komarac ubode, protrljam unutrašnjost kore banane po ubodu i barem se nakratko riješim osjećaja svraba.
…prikaži još!a.
Kad god sam i malo u bed raspoloženju banani me brati na moju prirodno optimističnu stranu (sastav mog žutog spasitelja prirodno potiče razinu serotonina).
Čak i kad potrošim svoju omiljenu masku za lice - banana i jogurt me spase u zadnji čas.
Ukratko, ne znam da li heroji postoje, ali BANANA je moj Supermen...i zato ju obožavam!
Najdraže voće mi je limun.Zašto ?Odličan je čistač organizma,sjajan za metabolizam,izvor vitamina C.Limun cijedim,ocijeđen stavljam u toplu vodu,i dodajem naribanu koricu.Koristim ga i u maski za kosu i kožu lica.Savršen!:) Zbog problema sa zeljezom,najdraze povrće postala mi je cikla.Pravim sok
…prikaži još! od nje,ili ju jedem kao salatu(mamin recept) uz dodatak svjezeg hrena. A vitamin C iz limuna s početka priče potpomaže vezanju željeza iz cikle u organizam,tako da su oboje zaslužili titulu najboljih!:)
Teško pitanje! Voće obožavam i tu mi se teško odlučiti za omiljeno između bresaka, lubenice, jagoda, ananasa i mandarina jer svako ima poseban okus, a najdraže povrće mi je definitivno krumpir zbog tisuću načina na koji ga mogu pripremiti, a
…prikaži još! da uvijek bude ukusan.
Odabrani dobitnici zalihe voća i povrća
Komentari 216
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.