Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Rajčica! Ne znam što me toliko privuklo, ali obožavam rajčice otkad znam za sebe. Kad sam bila mala moji su uzgajali rajčice iza kuće i sječam se kad sam slučajno jednu stabljiku slomila da sam plakala skoro cjeli dan i
…prikaži još! zasadila je u poseban lončić da ponovno naraste haahaha Moj favorit je rajčica i uvijek če biti, iako volim i ostalo voče i povrče al ona je broj jedan :D
Ja volim sve voće, ali najviše jagode, njihov okus me ponajprije vraća u djetinjstvo i sjeća me na moju baku koja je vrlo brižno pazila na njih u svom vrtu. Onako crvene, fine i slatke, ponajprije su fine same za
…prikaži još! jesti, a onda i najbolji dodatak svakom voćnom kolaču. :)Ma sad kad sam trudna, najviše mi i paše voće i pokušavam ga jest što više mogu, onoliko koliko si ga uz jednu plaću u kući mogu priuštiti!
Špinat i cikla..ne znam zašto ali to dvoje obožavam.Špinat svi vole u mojoj kući kao umak,kao dodatak sa jajima i pire krumpiru,čak i kao namaz uz kakao ujutro.Svoju djecu sam također naučila da nema voća ili povrća koje nije dobro.Od
…prikaži još! cikle radim sok koji je jako zdrav za željezo, to sam kao mala počela i od tada svaki dan ali ne kupovni već sama volim u ljeto kada je sezona ga napraviti.Ne trebam Vam reći koja salata je kod mene zimi u smočnici ...cikla.
U jutro jedna banana da ne brunda baba Stana,u podne mrkva i peršun u sosu od rajčice,jer mi se od sreče tad dignu sve dlačice.Uvečer jabuka il"dvije da se stomak u jutro zadovoljno smije!
Najdraža mi je rajčica jer ju mogu jesti na 100 načina i u svako doba godine, naravno ljeti svježu, a u ostatku godine iz leda ili u prerađenom obliku. I to prvenstveno iz mog vrta jer domaća ima tako dobar
…prikaži još! okus koji nijedna kupovna ne može nadmašiti.
Voće i povrće obožavam do te mjere da nemože proći dan da ne konzumiram 2-3 vrste voće i puno vise vrsta povrća. Od voćki koje najvise volim nemoguće je izdvojiti samo jedno. Sto se povća tiče rekla bih da su
…prikaži još! pobjednici svježi krastavci i mrkva spremljeni na salatu...mljac :)
Od svega najviše volim pomidore. Mogu ih non stop jesti, i ljeti i zimi (iako su onda plastične i nisu fine). To je moj ritual. Posebno ih radim sebi, a posebno ostalim ukućanima. Sebi ih narežem na fete, onako okrugle,
…prikaži još! ponekad prelijem s nekoliko kapi ulja i nekoliko zrna cvijeta soli, listić bosiljka (s prozorske daske)i grančicu origana ili vrtnog timijana (pitome majčine dušice), više onako da bude "oku ugodno" i da malo zamiriše. Onda sjednem ispred TV ili, ako je ljeto, vani na terasu i moja uživancija u bojama započne. Mljac. A bez problema ih i pojedem kao jabuku i svuda ih i nosim sa sobom kao jabuke.
Ovisi o godišnjem dobu!Ljeti obožavam dinju,u jesen jabuke,zimi naravno banane,a momentalno u ovo proljetno vrijeme si volim "priuštiti" matovilac(uglavnom vikendom).Ono što konstantno kroz cijelu godinu konzumiram je blitva,bez nje ne bi mogla:)ali obavezno uz dodatak češnjaka!može biti na lešo ili
…prikaži još! u vrhnju:)
Ako je zdravlje u bojama,moje su baš prigodne...ljeto-narančasta,jesen-crvena,zima-žuta,a proljeće-zelena!
Ja bih još dodala :život je u bojama!
krastavac je moj car breskvica iz prirode je dar grožđe puno sočnosti ananas kralj slatkosti rajčica ga s boka gleda jagoda sladja i od meda i paprika i rotkvica meni su k'o rajska smokvica povrća mi nikad dosta ni od
…prikaži još!ta
ni od voća niš ne osta!
Što sve ne možemo danas pročitati na razniraznim stranicama ovdje na internetu,pa savjeti pršte sa svih strana,stručnjaci nas obasipaju uvijek sa nekim novim istraživanjima što je dobro i poželjno jesti,a što ne.I na kraju ostajemo zbunjeni! Ali ja slušam samo
…prikaži još!o jednog stručnjaka koji mi daje najbolje savjete:moj organizam!
I kad mi oči jedu predivnu crvenu papriku,od pogleda na mrkvu cure mi sline,grašak lagano dinstan na crvenom luku daje poseban slatkasti okus u ustima,brokula i cvjetača savršene sa mrvicom majoneze i kiselog vrhnja,kupus salata-možeš ju jesti šest puta na dan,kisela cikla-savršenstvo,a tek grah u kombinaciji sa svim mogućim povrćem...sad me već hvata glad!
A kad u petom mjesecu krenu njaprije jagode,pa maline,ribiz,ogrozd,marelice,prve rane kruškice koje moja mama zove tikvice,pa jabuke petrovače,pred jesen dozori na mojoj brajdi grožđe,jabuke svih boja u mome voćnjaku,a šljive samo zovu svojom divnom tamno ljubičastom bojom...treba li još nabrajati?Namjerno nisam spomenula banane,narandže,ananas itd.Sve to voće volim,ali ono ne raste u mome vrtu,njega moram kupiti,a ovo moje domaće,bez pestcida i herbicida,Bogu hvala na darovima!Eto,to je mala lista koja mi je pala na pamet,a mogla bih nabrajati do sutra!
Lijepi pozdrav svima,a posebna onome tko osvoji ovu predivnu nagradu i nek mu bude u slast!
Obožavam, jabuke, banane, bijelo grožđe, kiwi, naranče, mandarine, od povrća, volim sve povrće, luk, mrkvu, zelenu salatu, špinat, brokulu, papriku, rajčicu, krastavce, mladi luk, češnjak, kelj, gljive, kupus, i organizam mi baš traži unos voća i povrća.
Imam 18 godina i do prije 2 godine voće i povrće nije baš bilo uključeno u moju prehranu, ali pošto sam imala problema s kilogramima odlučila sam to promjeniti. Počela sam konzumirati svo voće i povrće koje sam imala u
…prikaži još! kući, na razne načine. Od pravljenja smoothija, šejkova, salata, soka do jedenja samog voća ili povrća i zahvaljujući tome izgubila sam 20 kilograma. Voće i povrće je sada moja omiljana hrana i svakodnevno ih konzumiram u prehrani. Nemam omiljeno voće ili povrće, smatram da je svako zdravo i dobro na svoj način i sve ih podjednako volim, ali kada bih baš morala izdvojiti, bile bi to trešnje, jer ih mogu jesti bilo kada i bilo gdje, podsjećaju me na ljetne dane i baš zbog toga ih toliko volim. Voljela bih osvojiti godišnju zalihu voća i povrća jer bi me to potaklo na još zdraviji život i prehranu, a i mojim ukućanima bi to dobro došlo, jer svi imaju po par kilograma viška.
Jabuka je voće pravo svatko zna koliko zdravo A vitamina puna kao rijetko koja voćka druga Bilo da ju je uzgojila baka ili se u trgovini našla Ukoliko tražite voće pravo jabuka je upravo to Kora joj raznih boja, crvena,
…prikaži još!vena, zelena, žuta
A meni najdraža je ona crvena iz mog vlastitog vrta.
Svakodnevno jedem povrće to, uvijek slabo zaćinjeno
Ako ima jedem crveno, ukoliko nema zeleno
Ljeto volim samo zbog nje, jer gredice su je prepune
Ako mogu birati radić i kristalku ću kombinirati
Tako ću okus dobiti koji će svi obožavati
A zimi ću je u trgovinama kupiti i u okusu uživati.
Jednu je veliku činiju voća: Krušaka, jabuka, banana... Snašla vrlo teška samoća, Čami na stolu već tri dana. Rumenu jabuku prekrio prah. Banana tužna lagano truli. Krušku hvata panični strah: Zar maleni za nas nisu čuli? Niko ne zna šta
…prikaži još!o ne zna šta da se čini,
Svi su plodovi postali tužni.
Propadaju redom vitamini,
A oni su za decu tako nužni.
Tu ne sme biti nikakve greške,
Plodovi su zreli, sočni i fini...
Da ne dođu neke bolesti teške,
Svima su neophodni vitamini.
Navalite zato složno na voće,
Jabuke, banane, žute kruške...
Jagode, trešnje, već ko šta hoće,
Za zdravlje, lepotu i mišiće muske.
Najdraže voće mi je limun.Zašto ?Odličan je čistač organizma,sjajan za metabolizam,izvor vitamina C.Limun cijedim,ocijeđen stavljam u toplu vodu,i dodajem naribanu koricu.Koristim ga i u maski za kosu i kožu lica.Savršen!:) Zbog problema sa zeljezom,najdraze povrće postala mi je cikla.Pravim sok
…prikaži još! od nje,ili ju jedem kao salatu(mamin recept) uz dodatak svjezeg hrena. A vitamin C iz limuna s početka priče potpomaže vezanju željeza iz cikle u organizam,tako da su oboje zaslužili titulu najboljih!:)
Banana je moje najdraze voce najvise zato jer je najprakticnije kad mi se zuri, a zelim na brzinu dati nesto hranjivo djeci. Za nju ne treba nozic, nije nuzno ni oprati ruke jer se za vrijeme jela ne treba ni
…prikaži još! dodirnuti njena unutrasnjost, pa je najcesce jedemo izvan kuce. Banana je i spas kad je cijela obitelj u shopingu i onda mi muz pocne zapomagati da je umoran i gladan - jednostavno mu dobacim bananu i problem rijesen. ;)
Volim sve što vode mladi :))) Volim svašta ali ne mogu si to svašta priuštiti u prehrani, na poslu radiš 8 sati pauza prođe dok si rekao keks, stvarno bi voljela kad bih uspjela u danu ubaciti 2-3 voćna obroka.
…prikaži još! Obožavam povrće pogotovo špinat, rajčicu i najviše volim kad to sve krene u ljeto pa odem u bašću i uzmem si što želim i znam što jedem. Što se tiče voća baš i nemam priliku otići u vrt ubrati si bananu, mango, ananas ili neko voće koje nije u sezoni a baš bi jela. Sa voćem smo dosta ograničeni i da mogu sve bi si to posadila samo da opstane ali prisiljeni smo ići u trgovinu i jesti nešto uvozno. Svejedno bi bila sretna kad bi dobila nagradu, pa voće je skupo rijetko tko ga si može priuštiti u ova crna vremena, možda bi mi se i imunitet popravio kad bi ga jela češće. Nadam se da ću nešto osvojiti
wow!!!!!
Koliko neki napisaše,ni Krleža se nebi posramio!!!
Kratko,jasno i razumljivo!
Kao stari zagorac na prvo,drugo i treće mjesto stavljam zelje!!!
Bilo svježe,bilo kiselo!
Sarma,salata.
Svejedno ali zeljiće je zakon i predvodnik povrća!!!
Voće: jabuka, povrće: krastavci. Koji mix! Jabuku jedem kao užinu, i kad nemam četkicu za zube sa sobom, a krastavci mi idu uz sve. Jednako volim i svježe i kisele krastavce. To je moje :"Nešto zeleno u danu!"
Odabrani dobitnici zalihe voća i povrća
Komentari 216
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.