Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Boje svakog dana za zdravlje
Za početak dana - banane i jagode
Za ručak - zelena salata, paprika, rajčica,grožđe
Za večeru - tikvice, brokula, šampinjoni, jabuka
Moje najdraže jagode.Da to bi bio moj odgovor. Jagode me vraćaju u moju najraniju mladost, jer kako moja majka kaže, tamanila sam ih kao luda već sa par mjeseci života, odkuda je i potekao nadimak, koji mi je mama dala,
…prikaži još! Maca Jagodarica. Cijela moja familija nije mogla vjerovati da tako malo dijete obožava jagode, pogotovo jer su alergen, pa ih mala djeca baš i ne konzumiraju. Kako mi je majka ispričala, ništa nisam htjela jesti osim jagoda. Nadimak me pratio dugo, a i dan danas kada se prisjetim tih priča, dođe mi toplo oko srca, jer su jagode i dan danas bitan dio mog života, uživam u njihovom okusu i mirisu, osvježavaju me, koristim ih u raznim smoothie napicima ,u raznim jelima, dodajem u sokove, uglavnom ostale su i bile sastavni dio moje prehrane i mog života, uživam u njihovom okusu i mirisu koji me oduvijek podsjećao na nešto božanstveno i nevjerojatno lijepo. Nemogu bez njih!!!!Pozdrav od Mace Jagodarice.
Moje najdraže povrće je češnjak- tako malen i neugledan, često zanemarivan, a tako moćan i pršti od zdravlja! Volim ga jer se koristi u malim količinama i služi kao prirodni antibiotik (zamišljam ga kao malog žilavog ratnika koji se bori
…prikaži još! se s bakterijama u našim tijelima), volim i otkrivanje novih i zanimljivih načina za njegovo korištenje, a svakoj hrani kojoj ga dodam da karakter!
Ja sam otac djevojčice s posebnim potrebama i zbog njezinog,a i naseg zdravlja svakodnevno konzumiramo voće i povrće.LIMUN nam je glavna stvar u sprećavanju mokraćnih infekcija.KORJEN PERŠINA,limun,med i maslinovo ulje najbolji su prirodni lijek za sprečavanje bakterije e.colli.ČEŠNJAK je prevencija
…prikaži još! zdravlja i koristimo ga kod svakog variva,jer pomaze organizmu da se oduptre bolestima i sprečava rast bakterija.Ljeti najviše volimo otići kod bake na vrt i ubrati fine,slatke crvene JAGODE :)
Obožavam zelenu salatu! Mogla bih ju jesti za svaki obrok, i to samo nju. Ipak, iz straha da se ne pretvorim u kravu, konzumiram i drugo voće i povrće. Mu mu
Mogu biti svih boja i nijansi, raznih oblika, mirisa i okusa. Ja sam neodoljivi sastojak gotovo svih jela, bile to salate, predjela, glavna jela, deserti. Bile to posebne prigode ili svakodnevni obroci. Mogu biti poslužena za zajutrak, doručak, ručak ili
…prikaži još! večeru. Svježa, kuhana, parena, pečena, sušena, ukiseljena, cijela, u komadićima ili kao sok. Uostalom, ja sam uvijek dobrodošla u svaku zdjelicu, tanjur, šalicu ili čašu. Ponekad me grickate, ponekad pijete, a ponekad već i sama pomisao na neme budi opojne mirise, ugodna sjećanja, drage uspomene. Ja sam stalno, u svakom godišnjem dobu vjeran i pravi prijatelj vašem zdravlju, bili vi mali ili veliki. Neću biti tužna ako sam sama niti ako sam u društvu drugog voća, povrća ili raznih pića. Volim vas bezuvjetno pa i vi mene zavolite jer svaka suradnja sa mnom za vas je dobitak kao što bi bio
i ovaj komentar za mene i moju obitelj.
Srdačno, Vaša odana rajčica!
Ja volim svo voće i povrće,al ako baš moram birat najdraža mi je banana od voća i mrkva od povrća,a usto su i pune dobrobiti,banana je poznati lijek protiv mnogih bolesti poput depresije,mamurluka,jutarnjh mučnina,štiti od raka bubrega,dijabetesa,osteoporoze...sadrži vitamin B koji
…prikaži još! je meni osobno prijeko potreban,a vjerujem i mnogim drugim ljudima,a sadrži i kalij i magnezij,i najveća čarolija je u tome da nešto tako malo sadrži toliko zdravlja u sebi,a isto tako i mrkvzatmnogo korisnih stvari,
Kad me pitate za najdraže voće i povrće to je kao kad su pitali mornara da li najviše voli crnke, plavuše ili brinete, on je odgovorio:DA. tako i ja odgovaram; da sve zeleno, žuto naranđasto, crveno, bijelo, slatko, gorko, kiselo,
…prikaži još! uobičajeno za naš kraj i ono koje raste u mom vrtu od prije par godina. To je npr.batat, potočarka, aronija, čičoka, goji bobice... Svako prvo voće i povrće u sezoni je veselje jer se čeka godinu dana. Veliko veselje bila bi i nagrada u ovoj nagradnoj igri. To bi značilo biranje i kupovanje slasnih plodova bez obzira na godišnje doba. Veselio bi se i moj novčanik jer bi prošao neokrznut. Hajde razveselite i iznenadite moju obitelj!
Moje omiljeno voće je banana jer mi od nje raste snaga.Bilo ljeto bilo zima ona je uvijek jednako fina.Može u kolač,sladoled,smoothie i nitko nece da se zbog toga ljuti.Ah,kad bi barem banane u mom vrtu rasle ne bih skladala ove
…prikaži još! stihove slasne.Al budići što sam ovako lijepo komentirala nadam se da sam u Mercatoru voćem i povrćem profitirala.
Moje omiljeno voće je kivi , pun vitamina , željeza , ma da ne pričam koliko je dobar, uz njega sve drugo voće dolazi u obzir na drugo mjesto . Povrće : mrkva i cikla . Dnevno obavezno imam jedan
…prikaži još!no obavezno imam jedan obrok čistog voća ili povrća , ponekad i miješam , to mi daje snagu i osjećam se puno bolje . Krvna slika mi je puno bolja i nadam se da će s vremenom uz voće i povrće biti još bolja .Iskreno se nadam da ćete me iznenaditi ovim darom kao mali rođendanski poklon .
moj moto cijeli život je:pogledati u zdjelu sa voćem i reći:dobar dan moje drago rajsko voće,volim svako od vas i ne mogu izabrati najdraže! zato uzimam tebe jabuko!! Otvorim frižider,dođem na tržnicu i nađem se u debelom problemu! što kupiti
…prikaži još! od povrća????...a sve volim...mrkva,pome,krastavci...ipak,danas pome koje obožavam,može i koji krastavac,paprika...dilemeeeee.....a sad kad sam u blaženom stanju postat cu jedna ogromna NARANČA!!!...
Zaista obožavam svo voće i povrće, ali kao najdraže voće, odnosno povrće izdvojila bih lubenice, nedvojbeno. Zašto baš lubenice? Zato što su osvježavajuće, jako ukusne, odličan su izvor tekućine, pogotovo za ljetnih vrućina kada moramo biti svjesni da nam je
…prikaži još! potrebno puno tekućine da bi organizam mogao funkcionirati, također zato što su lagane i slatke, odlične su za zdravlje bubrega, a uostalom pune su vitamina i minerala, i hvale vrijednih antioksidansa koji brane naš organizam od štetnog djelovanja slobodnih radikala. Za mene su to i više nego dovoljni razlozi za uživanje u ovoj iznimnom namirnici!
Banana mi je najdraže voće i paše mi u bilokoje doba dana, čak je i vozim u ruksaku na biciklu u slučaju da mi padne šećer. Od povrća najviše volim tikvicu jer paše uz svaku kombinaciju jela i iako je
…prikaži još! jedem svaki dan, još mi se nije zamjerila :-)
Moje nadraže povrće je špinat. Volim ga od malih nogu. Za to je i zaslužan Popaj, voljela sam ga gledati. I još kada sam vidjela da je jak pomoču špinata dao mi je jaču volju za špinatom. Obožavam špinat, mogu
…prikaži još! ga jesti na bilo koji način. Često ga spremam, a kada mi se nesto gricka i nisam doma,ulazim u pekarnicu prvo sto tražim je nešto od špinata. Doma ga spremam s mlijekom i češnjakom, poparenog, ponekad šekj od svježeg špinata i raznolikog voća. Uglavno na sve načine.
Šinat ima svoj poseban okus kojeg obožavam, kao da sam ovisna o njemu. Bogat je izvor vitamina C, vitamina A, vitamina B. Minerala kalija,kalcija,magnezija i željeza. Uglavnom je zdrav. Volim ga!!!
Voće i povrće(ViP), najbolje je koje?! Odabrati ne znam ni sama, obožavam sve po redu, svih oblika, veličina, boja, slatkih, gorkih, kiselih i slanih aroma. Kupujem i kuham rado sama, bez povrća ništa, zdjela salate uvijek se druži s nama!
…prikaži još! Voće nam također često, bude međuobrok il neko čudo šesto. Obožavam frapee, s bobičastim voćem, malo mlijeka, jogurta i leda il svježe iscijeđene sokiće sa bilo kojim iz ViP reda. I tako, rado bi na poklon zalihu ViP, da nikad ne bude neimaština vitaminića i drugih nutrijenata koje nam organizam treba:)
Penzićima jabuka na dan, jagoda i trešnja,već je san, krumpir nama snage daje, sam da vreća duže traje. Pet obroka povrća na dan, nam je danas utopija i ko što rekoh, puki san. A tek voće,srce tuče, na istinu ovo
…prikaži još!stinu ovo vuče.
Zdravo ovo,zdravo ono,
no nagrada tko piše ovo.
Mi smo ti ko korov ljut,
zgazili nas,al dignemo se ko prut.
Povrće, povrće, jede tko hoće,
al voće slatko jede svatko!
Kalija puna, banana žuta
meni najdraža, voćna ruta.
Pet na dan, pet na dan
to je recept za dobar dan!🍌
Odabrani dobitnici zalihe voća i povrća
Komentari 216
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.