Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Liječnici tvrde i znam da ne lažu, jabuku treba jesti, to svakom oni kažu. Rajsko to je voće, pitajte Evu i Adama, to znam i ja, a zna i Barrack Obama! Sva su voća zdrava, ukusna i slasna, al' jabuka
…prikaži još! jabuka je zakon-poruka je jasna!
Jede ju mali ježić, jede ju mali mrav,
jede ju mali slonić, a jede ju i lav!
Kad god si u prilici, sadnicu jabuke zasadi,
a kad ono naraste - bogato će da nagradi!
Njupajte slatku jabuku pet puta na dan,
nek' vam je dobar tek i najljepši san!
Najdraze voce u mojoj obitelji su jabuke I to zlatni delises. Cak je i nasa labradorica luda za njima. Volimo zapoceti dan sa svjeze iscjedjenim sokom od jabuke i zavrsiti ga sa jabukama za veceru. To je bilo prvo voce
…prikaži još! kojeg su moja djeca probala kada smo krenuli sa dohranom i ostalo im najdraze zauvijek.
Volim jesti svo voće i povrće i stalno je u mojem jelovniku. Najomiljenije voće mi je kivi iz jednog jako zanimljivog događaja i baš zato ga naprosto obožavam jesti, jer me podsjeća na djetinjstvo. Kada sam imala 4 godine završila
…prikaži još! sam u bolnici na pedijatriji radi nekih sitnih problemčića s mjehurom. Popodne su došli roditelji i moja sestra u posjetu i tata nam je kupio jednu tada nama neobičnu voćku koju do tada nismo nikada ni vidjele ni jele. Bio je to kivi. Pojele smo svaka po pola kivija s takvim guštom, jer je bio jako fin. Onako zelene boje s onim malim crnim točkicama nama djeci je mamio pogled i htjele smo još. Sve je to sa strane promatrao jedan mali dječak koji je također bio na odjelu i odjednom je počeo plakati i vikati da bi i on to probao jesti. Eh, sad se možda pitate koliko čuđenje za taj jedan mali kivi( i nije baš bio mali, veći je bio, prvoklasni, savršena oblika i kalibra ), kojeg sada kupujemo na kilograme po sitnoj cijeni i jedemo ga u izobilju! Ali bilo je to prije 30- ak godina i tada se nekako kivi pojavio i prodavao se na komad i ako me sjećanje ne vara mislim da je tata reko da je taj jedan kivi platio oko 30-ak kuna za komad. Zato volim taj kivi, jer me uvijek vrati ova priča u djetinjstvo i prvo kušanje kivija.
Ja imam svoju priču u vezi voljenja voća i povrća, ali pošto je mrvicu dugačka, a fakat nisam mogla smanjiti neki dio, napisala sam vam u pisamcu, koje možete pročitati klikom na ovaj link: http://tiny.cc/natjecajklik P.s. pliz, nemojte mi zamjeriti,
…prikaži još!iti, pročitajte, fakat sam htjela ovu priču podijeliti sa vama i sa svima ostalima! :)
Ja sam ovo napisala totalno iskreno, iz iskustva... i zelim svima, koji mozda ne vole povrce i voce, da im se desi takav preokret u glavi i da zavole to sto nam je priroda podarila... :)
Cikla je moj favorit !!! Od lišća do ploda. Prava bombica. Njezina intezivna boja često mi posluži kao tempera, tako da moj tanjur uvijek bude veseli i šareni. Od kada u meni živi mali zloćud, voće i povrće uvijek je
…prikaži još! na mom tanjuru. Uveseljava me šarenim i veselim bojama i širi pozitivu. A to je ono što nam svima treba :)....
Moje omiljeno voće je definitivno jagoda! Voljela sam ga od malih nogu i svaki put kad bi tata išao na tržnicu pitala bih ga da mi kupi jagoda bez obzira da li im je bila sezona ili ne. I prije
…prikaži još! nego sam znala da su preprezdrave i dobre za organizam na puno načina znala sam pojesti po pola kilograma u 10 minuta. Kao jedan od najsretnijih dana u mojem djetinjstvu bio je dan kad sam bila na izletu u Gorskom kotaru i u šetnji otkrila grm divljih jagoda. Pojela sam valjda pola tog grma i uživala kao nikad. Ne mogu taj okus i miris usporediti sa iti jednim drugim jagodama koje sam poslije jela, a imali smo svoje u vrtu. Često napravim homemade masku za lice sa jagodama i to baš godi mojoj koži i bude blistava i meka! A najdraže povrće mi je špinat. Prepun je proteinima, željezom, magnezijem, fosforom i prava je bomba zdravlja! Najviše volim špinat na mlijeku ili na pari sa krumpirima i jedem ga bar 2 puta tjedno. Najčešće ga kupujem kod bakica s tržnice zato što mi je tamo nekako najukusniji.
Ima još puno voća i povrća koje obožavam i uvijek su mi se svi smijali koliko zelenjave mogu pojesti. Dok su druga djeca i teenageri ludjeli za pizzama i tjesteninama ja bih jedva čekala brokule, cvjetaču i rotkvice :))
Moje omiljeno voće je banana jer mi od nje raste snaga.Bilo ljeto bilo zima ona je uvijek jednako fina.Može u kolač,sladoled,smoothie i nitko nece da se zbog toga ljuti.Ah,kad bi barem banane u mom vrtu rasle ne bih skladala ove
…prikaži još! stihove slasne.Al budići što sam ovako lijepo komentirala nadam se da sam u Mercatoru voćem i povrćem profitirala.
kiša pada, grmi, sijeva, ali voća i povrća nema da nema. Obožavam proljeće, boje svih vrsta i nijansi i zato volim povrće i voće koje me uvijek podsjeća na ovo prekrasno godišnje doba koje nas budi i diže iz zimskoga
…prikaži još! sna kao i sve dobro što nam dolazi i čini nas zdravijima iz voća i povrća. Obožavam svo voće i povrće, ali posebno od voća,grožđe, jer u Slavoniji kada počnu berbe i sama idem u neke i nema mi ništa ljepše ubrati prekrasan grozd i pojesti ga u prirodnom okruženju, a od povrća najviše volim paradajz ili rajčicu jer ide uz dobro poznate slavonske delicije kulenovu seku i slaninicu, ali i uz sve drugo naravno!
Povrće, povrće, jede tko hoće,
al voće slatko jede svatko!
Kalija puna, banana žuta
meni najdraža, voćna ruta.
Pet na dan, pet na dan
to je recept za dobar dan!🍌
Ja sam djevojka sa sela.Odrasla sam u čistoj prirodi gdje sam jela najzdravije voće i povrće.Od malena su mi voće i povrće omiljeni i nezamisliv mi je dan bez njih.Najdraže su mi jabuke jer je to voće koje me osvježava
…prikaži još! i koje mi vraća svu izgubljenu energiju.Kada sam umorna,iscrpljena i žedna prvo pomislim na jabuku jer svojom sočnošću mi daje sve ono što me vraća u normalu...Daje mome tijelu sve ono što mi treba...Iskreno ne postoji voće koje ne volim a tako i povrće Najdraže povrće su mi rajčica i krastavci...Obožavam ih.
Često znam reći da imam mogućnosti živjela bih samo na voću i povrću.Situacija je danas takva da si ne možemo priuštiti sve ono voće koje bih voljela jesti pa kupujem ono koje mogu i opet sam zadovoljna...A tek sokovi iscjeđeni iz čistog voća...ludilo...Danas živim u gradu ali mi je srce ostalo tamo negdje na selu zarobljeno u mirisima i okusima divnih i sočnih plodova iz voćnjaka i vrtova...Jednostavno sam zaljubljenik u prirodu i sve one predivne plodove koje nam daje i iz kojih naše tijelo crpi životnu energiju.Svu tu ljubav sam prenijela i na svoju djecu.Uživamo naveče u zajedništvu i narezanom voću na tanjuru...Bez voća i povrća nam ne prolazi niti jedan dan koje nam daje miran san...
Draga moja kravice,
Nema tu velike filozofije,ako želiš biti zdrav,jesti jabuke svaki dan..Obožavam zelene ,i to one najkiselije..Mogu proći i slatke,kao iz Snjeguljičine bajke..
Moje najdraže voče je jabuka.Ima je tokom cijele godine i uvijek je u mojoj kuhinji. Savršeno mi služi kao međuobrok, ili kad sam gladna...a ono baš sam na dijeti i nesmijem puno jesti, od jabuke sam uvijek sita.Također moram spomenuti
…prikaži još! i pitu od jabuka koja je obavezni dio mog kolača kojeg radim za vikend, ili ako na brzinu moram napraviti kolač jer gosti stižu. Od povrča tu je neizostavna mrkva koja je uvijek u svakoj juhi.Moji klinci je jedu sirovu i naribanu kao kašicu.Bez tih dviju prekrasnih plodova mislim da nijedna kuhinja ne može.
Boje svakog dana za zdravlje
Za početak dana - banane i jagode
Za ručak - zelena salata, paprika, rajčica,grožđe
Za večeru - tikvice, brokula, šampinjoni, jabuka
Reći ću iskreno; nisam neki veliki ljubitelj voća,tome sluzi moj muž,tata,deda..ali povrće jednostavno OBOŽAVAM..zelena salata,cikla,poriluk,rajcica,paprika,krastavci ajmeeee.moj dorucak nikad ne prolazi bez salate,a da o rucku ne govorim,,u stanju sam sama bez pardona pojesti zdjelu salate,pogotovo one svjeze ukusne u sezoni
…prikaži još! ljeta..eto toliko od mene..poz
Volim MATOVILAC. Predivan, mekan, ukusan i ZDRAV. Sigurna sam da ga voli i KRAVA.
A sa ''M'' počinju i neke prekrasne riječi:
Majka, Mašta, Maldivi, More, Maženje... i naravno Mercator!
Imam 72 godine i već desetak godina bolujem od dijabetesa. Obožavam raditi u vrtu i uvijek sam ponosna na povrće koje sama uzgajam. Prošle godine otkrila sam jedno za mene posebno povrće - MUŠKATNU TIKVU. Sama sam je posijala i
…prikaži još! uzgojila. Spremam je na sto načina i oduševljena sam sa tim povrćem. Obožavam slatko, a zbog bolesti slatke stvarčice su mi ograničene, pa mi ova slatka tikvica puno pomaže, jer mi nakon konzumiranja šećer ne raste. I susjede sam "zarazila" svojom tikvom. Svi smo uživali u mojim malim degustacijama jela spremljenih od tog povrća. Bravo za moje najomiljenije povrće. Pozdrav od bake Dragice.
Mrkva je uvijek u centru moje pažnje.Mogu je "smazati" samo očišćenu,naribanu pa pošećerenu,skuhanu u juhama,varivima i umacima,u kolačima i tortama,pitama...Da ne nabrajam dalje,mrkva se u mom jelovniku nalazi svakodnevno i kako kažu moji dečki:Tebi je lako jer mrkva nije skupa
…prikaži još! i svaki je dan jedeš a što je s nama koji volimo šparoge,ananase,grožđe i ostalo "nebu pod oblake" cijenjeno voće i povrće.Pitala sam se jednom grickajući je kao zeko zašto je tolika ljubav između nas dvije.I shvatila!Odmalena sam bila u vrtu i pljevila između ostalog i mrkvu (naravno ponekad sam od revnosti i radišnosti znala počupati i cvijeće i peršin umjesto korova).Odrasla sam valjda u toj gredici mrkve.Napravila bih pauzu od mukotrpnog rada i samo je iščupala i ponjupala bez obzira na malo zemlje i nečistoće na njoj.Valjda mi je zato i ostala draga.Sada nema više gredica ni mrkve ni ostalog povrća ali eto tik pred nosom mi je Mercator i izgleda bolje od mog vrta što bi ikad izgledao!Dam par kunica i kilogram mrkve je samo moj!
p.s.naravno da sam izračunala koliko bih mrkve kupila za ovaj bogat poklon ali draže bi mi bilo moje dječake počastiti sa voćnim i povrtnim slasticama i uživati u osmijesima koji bi ih obasjali kad bih došla s punom košarom zdravlja!(Hvala Vam od srca što ste nekom od nas priuštili ovaj hvale vrijedan i nadasve zdrav poklon!)I bez obzira što sam mrkvoljubac nosim naočale godinama pa tu (jedi mrkvu za vid!) ni nema baš istine zar ne....?
Banana je idealna namirnica za trenutke kada osjećam želju za slatkim, primjerice čokoladom ili kolačima. Budući da imam problema sa želučanim ulkusom, Banana je pravi lijek za moj želudac i borac protiv prekomjernog stvaranja želučane kiseline. Također u danima kad
…prikaži još! sam depresivna i anksiozna, jedna banana uvijek mi podigne razinu serotonina, zbog čega se odmah osjećam sretnije i radosnije.
Moje najdraze povrce je karfiol.Nekima smeta njegov intenzivan miris kod kuhanja(npr. mojim ukucanima, kad me uhvati pa ga jedem dan za danom),al jednostavno ga obozavam prelivenog vrhnjem,i uvijek uzimam najvecu cvjetacu koju nadjem u ducanu:-)
Odabrani dobitnici zalihe voća i povrća
Komentari 216
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.