Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Svakodnevna konzumacija voća i povrća kod nas je obavezna. Tu naviku sam stekla u trudnoći kad više nisam jela sam za sebe nego i za jedno maleno biće koje se razvijalo u meni. Sada imam dvoje djece koje su pravi
…prikaži još! gurmani. Nema toga što im nije ukusno, bitno je samo pripremu hrane prilagoditi njima. Najviše vole šarenu juhicu od povrća. Bitno im je samo da je puno boja, a tako je i najzdravije.
Ja volim sve voće, ali najviše jagode, njihov okus me ponajprije vraća u djetinjstvo i sjeća me na moju baku koja je vrlo brižno pazila na njih u svom vrtu. Onako crvene, fine i slatke, ponajprije su fine same za
…prikaži još! jesti, a onda i najbolji dodatak svakom voćnom kolaču. :)Ma sad kad sam trudna, najviše mi i paše voće i pokušavam ga jest što više mogu, onoliko koliko si ga uz jednu plaću u kući mogu priuštiti!
Kreativna vaše stranice, oduševila me i vrijedna je svake pažnje i pažnjice. Nagrada me uvelike očarala, potrudit ću se kako bi si bar ovu zalihu osigurala! Odlična vam je za nagradnu igru kombinacija, a nagrada vaša prava je atrakcija! Svi
…prikaži još!trakcija!
Svi ju ljudi žele,traže,mole,
kad svoje zdravlje osigura, svaki je čovjek dobre volje.
Kad nagradu ugleda, svaka će ju osoba poželjeti,
do kraja godine bit će spremna Mercator voljeti.
Nagrada ova poželjna je i jedinstvena,
kad bih ju osvojila, moja bi obitelj bila presretna.
Potrudila sam se i ove stihove napisati,
kako bi svojoj obitelji osigurala ove blagodati.
Nikako ne bi bilo loše osvojiti ovo,
u svoje bih svakodnevne namirnice voljela ubaciti ovo.
Svaka osoba trudi se zdrava hoće
a to je moguće samo uz voće i povrće.
Uz svaku kombinaciju doručka kombinirati se može,
pa se uz to još i duže živjeti može.
Jedinstvena je ova nagrada i san je snova,
uz nju svaki čovjek dugo živjeti mora.
U svako doba dana voće i povrće treba konzumirati,
Između raznih vrsta moguće je u Mercatoru birati.
Nagrada ovaj odlična je i čista je desetka,
svaki komad bitan je i nema zamjerka.
Da osvojim ovu ogromnu nagradu, veoma bih vam zahvalna bila,
i poklon od nikoga ne bih krila!
Kreativna vaše stranice, oduševila me i vrijedna je svake pažnje i pažnjice. Nagrada me uvelike očarala, potrudit ću se kako bi si bar ovu zalihu osigurala! Odlična vam je za nagradnu igru kombinacija, a nagrada vaša prava je atrakcija! Svi
…prikaži još!trakcija!
Svi ju ljudi žele,traže,mole,
kad svoje zdravlje osigura, svaki je čovjek dobre volje.
Kad nagradu ugleda, svaka će ju osoba poželjeti,
do kraja godine bit će spremna Mercator voljeti.
Nagrada ova poželjna je i jedinstvena,
kad bih ju osvojila, moja bi obitelj bila presretna.
Potrudila sam se i ove stihove napisati,
kako bi svojoj obitelji osigurala ove blagodati.
Nikako ne bi bilo loše osvojiti ovo,
u svoje bih svakodnevne namirnice voljela ubaciti ovo.
Svaka osoba trudi se zdrava hoće
a to je moguće samo uz voće i povrće.
Uz svaku kombinaciju doručka kombinirati se može,
pa se uz to još i duže živjeti može.
Jedinstvena je ova nagrada i san je snova,
uz nju svaki čovjek dugo živjeti mora.
U svako doba dana voće i povrće treba konzumirati,
Između raznih vrsta moguće je u Mercatoru birati.
Nagrada ovaj odlična je i čista je desetka,
svaki komad bitan je i nema zamjerka.
Da osvojim ovu ogromnu nagradu, veoma bih vam zahvalna bila,
i poklon od nikoga ne bih krila!
Najdraže od svega su mi banane, višnje i kruške,
volim i kivi, jagode i trešnje.
Višnje volim u svim oblicima,
kolačima, na granama, a glavne su kad kupujem-u kolicima.
Lijep pozdrav :)
od povrća volim sve al najviše brokule, tako ukusne i lagane. Već kad su nam gradovi obasjani bojama ''sivim'' barem na tanjuru da se zelenilu divim ;) nakon ručka ananasa uvijek ima, jer slatko ''legne'' svima :)
jel treba rime pisati ili što? ovo čitam sve nešto se rime pišu, skladaju ode voću i povrću. ma meni nema naj voća ili povrća - ja volim sve jesti a dnevno su tu jabuke, naranče, grejp, banane, a da
…prikaži još! ne spominjem blitvu, špinat, pomidore, paprike... tako da 2400 kn ne bi meni trajalo godinu dana
Najdraže povrće...teško se odlučiti jer mi je svako posebno na svoj način. Odlučit ću se za tikvice. Ukusne su, lako dostupne, brzo se pripremaju i to na 101 način. Predobre su mi pečene na roštilju, a začinjene samo sa češnjakom,
…prikaži još! malo vegete i maslinova ulja. A tek punjene s šampinjonima i mljevenim mesom.... Rastu mi zazubice. No što je najvažnije i klinci je vole. Važno ih je od malena usmjeriti prema zdravoj prehrani :-)
Najdraže voće su mi mandarine- u toj mjeri da su mi za sezone nokti i prsti žućkaste boje jer kad krenem jesti mandarine- ne stajem! i kao da to nije bilo dovoljno- našla sam i odličan recept za voćnu salatu
…prikaži još!u s mandarinama! što se tiče povrća, koliko god čudno zvučalo luk! češnjak, mladi...svaki! u salatama, u sendvičima, u doslovno svim jelima.
Najdraže voće mi je JABUKA,kada sam bila trudna s drugim djetetom tjedno sam jela doslovce cijelu gajbu jabuka, rodila sam zdravog dječaka koji sad također voli jabuke. jednostavno ih obožavam.
A što se tiće povrća tu je na prvom mjestu mrkva
Prije dvije godine u kuću mi je ušla teška bolest i mojoj obitelji se život promijenio iz temelja. Znala sam da se moramo zajedno boriti protiv bolesti na sve moguće načine. Jedan je bio i promjena prehrane. Napravila sam si
…prikaži još! plan prehrane u kojem je dominiralo voće i povrće. Radila sam prirodne sokove od cikle, naranđe i mrkve i ubrzo shvatila da je krvna slika mojeg supruga bila puno bolja. Pošto on treba 7-8 manjih obroka dnevno u svaki obrok sam uvodila voće ili povrće. Super, počeo je dobivati na kilaži, a nalazi sve bolji. Moram napomenuti da smo u ovoj našoj teškoj životnoj borbi koristili puno mrkve, cikle, naranđi, limuna, špinata, kupusa, blitve, banane (koje su nam jako pomogle za vrijeme kemoterapija) ,celer, jabuke, salata... Ipak bi izdvojila ciklu koja je redovit obrok na našem stolu i postala nam je "veliki prijatelj" baš zbog svojeg ljekovitog svojstva (poboljšanje krvne slike).
Eto, nakon dvije godine teške i mukotrpne borbe ovih dana smo dobili super dobre nalaze i nadam se da smo pobjednici, a u tome je velik doprinos dalo upavo puno povrća i voća koje svakodnevno konzumiramo.
Vjerovali ili ne, naše najdraže povrće su prokulice. Moji klinci obožavaju to povrće. To su za njih male zelene loptice koje mogu jesti svaki dan. Ono što je najvažnije, prokulice su, kako ste i vi naveli u jednom vašem članku,
…prikaži još! zimski čuvar zdravlja pa ih mi jedemo cijelu zimu, tj. tako dugo dok ih možemo naći po dućanima. Ova nagrada bi najviše razveselila klince (3 i pol i 2 godine) jer je i voće i povrće obvezno u svakodnevnoj prehrani.
Od svega najviše volim pomidore. Mogu ih non stop jesti, i ljeti i zimi (iako su onda plastične i nisu fine). To je moj ritual. Posebno ih radim sebi, a posebno ostalim ukućanima. Sebi ih narežem na fete, onako okrugle,
…prikaži još! ponekad prelijem s nekoliko kapi ulja i nekoliko zrna cvijeta soli, listić bosiljka (s prozorske daske)i grančicu origana ili vrtnog timijana (pitome majčine dušice), više onako da bude "oku ugodno" i da malo zamiriše. Onda sjednem ispred TV ili, ako je ljeto, vani na terasu i moja uživancija u bojama započne. Mljac. A bez problema ih i pojedem kao jabuku i svuda ih i nosim sa sobom kao jabuke.
Voće i povrće obožavam do te mjere da nemože proći dan da ne konzumiram 2-3 vrste voće i puno vise vrsta povrća. Od voćki koje najvise volim nemoguće je izdvojiti samo jedno. Sto se povća tiče rekla bih da su
…prikaži još! pobjednici svježi krastavci i mrkva spremljeni na salatu...mljac :)
Imam 18 godina i do prije 2 godine voće i povrće nije baš bilo uključeno u moju prehranu, ali pošto sam imala problema s kilogramima odlučila sam to promjeniti. Počela sam konzumirati svo voće i povrće koje sam imala u
…prikaži još! kući, na razne načine. Od pravljenja smoothija, šejkova, salata, soka do jedenja samog voća ili povrća i zahvaljujući tome izgubila sam 20 kilograma. Voće i povrće je sada moja omiljana hrana i svakodnevno ih konzumiram u prehrani. Nemam omiljeno voće ili povrće, smatram da je svako zdravo i dobro na svoj način i sve ih podjednako volim, ali kada bih baš morala izdvojiti, bile bi to trešnje, jer ih mogu jesti bilo kada i bilo gdje, podsjećaju me na ljetne dane i baš zbog toga ih toliko volim. Voljela bih osvojiti godišnju zalihu voća i povrća jer bi me to potaklo na još zdraviji život i prehranu, a i mojim ukućanima bi to dobro došlo, jer svi imaju po par kilograma viška.
U jutro jedna banana da ne brunda baba Stana,u podne mrkva i peršun u sosu od rajčice,jer mi se od sreče tad dignu sve dlačice.Uvečer jabuka il"dvije da se stomak u jutro zadovoljno smije!
Mi jako volimo papati špinat i mahunice (sin i ja) to nam spada u najdraže povrće. Što se voća tiće tu nismo izbirljivi, volimo apsolutno sve, iako više prevladavaju banane i naranče. Mi voće, ako ne jedemo, pijemo :-) Svakodnevno
…prikaži još! se sezonsko voće u kombinaciji sa povrćem propušta kroz sokovnik. Najdraža kombinacija nam je jabuka, mrkva i kruška/jabuka.. a volimo eksperimentirati i sa zelenim sokovima. Sinu sudjeluje u odabiru namirnica i samom procesu stvaranja soka, na taj način daleko više, u svoj organizam, unese vitamina i minerala... Imamo super sokovnik sa kojim radimo i sladoled... od čistog voća bez ikakvih aditiva, konzervansa i slićno...imamo brzi i zdravi sladoled kad god zaželimo :-)
Najukusnija, crvena i zelena, sočna i osvježavajuća, tako velika i teška, a opet tako lagana i slatka, puna vitamina i minerala, štiti, hrani, jača i čisti tijelo, osvježenje u vruće ljetne dane – hrana i piće u jednom, prereži, nareži,
…prikaži još!ži, nareži, uzmi u ruke i prioni na posao dok ništa ne ostane,
vodeno-mesnata lopta,
Lubenica.
Omiljen,
zelen i crven, sirov, kuhan i kisel,
tako jednostavan, prilagodljiv, jeftin i pristupačan,
a opet tako zdrav, hranjiv i ljekovit,
znaju to i naše bake,
dodatak uz mnoga jela, oduvijek s nama, kroz cijelu godinu,
naribaj, nareži, skuhaj ili ukiseli, žvači i hrskaj,
lisnato-hrskava lopta,
Kupus.
Najdraže voće mi je jabuka-čudotvorna mala voćka za sve :). Doslovno je čuvar našeg zdravlja. Jabuko moja mala Ja bih te pojela! Zelene si boje, Takve su oči moje! Ti si voće slatko Jeo bi te svatko. Znam da ti
…prikaži još!
Jeo bi te svatko.
Znam da ti je drago
Kad od tebe kolač prave
:)
Odabrani dobitnici zalihe voća i povrća
Komentari 216
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.