Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Od voća obožavam lubenicu, ali ona ne voli mene, pa ju jedem u mali količinama. Zato mije broj 1. voćka - banana, hranjiva, puna vitamina, minerala, a kada ju više nitko ne želi pojesti, zbog točkica po njoj, pretvara se
…prikaži još!e u slastan kruh od banane. Nisam baš neki ljubitelj povrća, ali be krumpira meni nema života. Krumpir na mali milijon načina i ja sam sretna :-). Vjerojatno tu veliku ulogu igraju i lički geni.
Obožavam, jabuke, banane, bijelo grožđe, kiwi, naranče, mandarine, od povrća, volim sve povrće, luk, mrkvu, zelenu salatu, špinat, brokulu, papriku, rajčicu, krastavce, mladi luk, češnjak, kelj, gljive, kupus, i organizam mi baš traži unos voća i povrća.
Hm, voće i povrće je savršenstvo prirode. Teško je izabrati jednu vrstu jer je svaka posebna na svoj način i iznimno korisna za organizam. Ali ako već moram birati, od voća bih izabrala kraljicu voća odnosno jabuku koja je iznimno
…prikaži još! bogata vitaminima i mineralima, a posebno mi je draga jer kad god ju ugledam i kušam sjetim se one izreke:' Jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van!' Što se tiče povrća izabrala bih tikvicu jer je vrlo ukusna i iznimno zanimljiva za korištenje u raznim jelima, od juha do pečenja. Uvijek je drag gost u mojoj kuhinji.
Paradajz,rajčica ili pomi najdraže povrće koje mogu jesti kao jabuku ,naravno ako je iz domačeg vrta,na salatu,u raznim jelima ,kuhanog za juhu ili jednostavno kao sok te sušena smokva u kojoj uživam u svakom njenom zalogaju!!!Naravno ima još puno voća
…prikaži još! i povrća koje volim ali ovo dvoje jednostavno obožavam!
Bijelo, crno ili rose meni svejedno je! Bobicu po bobicu nestaje grozd za grozdom čim dođe u moje ruke, pojedem ga kilu samo tako bez pol muke! Grožđe bit će broj jedan na listi mog omiljenog voća jer paše i
…prikaži još! ljeti i zimi, uz sladoled ili u voćnoj salati, ma koliko god da sam sita u moj će trbuščić još par bobica grožđa uvijek stati!
Volim jesti povrće i voće a to mi nije mana, a od svih najdraža mi je banana. Kad je ugledam odmah mi na usta krene slina, njen okus meni je milina. Egzotična sa žutom korom jako me privlači, ona jednostavno
…prikaži još! vitaminima zrači. Nikako ne mogu da joj odolim, bilo ljeto ili zima uvijek je jesti volim. Neću sada od buhe praviti slona, ali da me od gripe spasi snažna je ona. Kad sam tužna volim je pojesti u sladoledu ili voćnoj salati i tada mi se odmah osmijeh na lice vrati. Puno raznog voća ima u trgovini, ali samo mi banana pruža onaj okus fini. Sa police ona gleda u mene, da ju uzmu moje ruke za to nisu lijene. Ona meni energiju daje, koja može cijeli dan da traje. Ako je ne jedem volim je u napitcima raznim piti, a još mi je draža kad sam saznala da me od bolesti štiti. Vjerovali ili ne, meni je kraljica voća banana i nije samo majmunu nego je i meni najdraža hrana. Ja sam o njoj prava ovisnica postala i nadam se da sam vam dobar razlog zašto je volim dala. Zdrava Krava ja bih presretna bila kad bih ovaj poklon za kupnju puuuuno banana baš ja osvojila.
Ako radim zalihe npr. mermelade za ostala godišnja doba, onda su moj favorit: maginje (plodovi Planike). Ljeto pak bez lubenice ne mogu zamisliti! (A prije je nisam mogla smislit!) Osim toga, volim "klasično" voće: banane, zelene jabuke i kiwi. Uglavnom,
…prikaži još! volim svo voće, ako ne kao plod, volim ga "pretvoriti" u neki drugi oblik: mermeladu/džem, sok, sirup, kolač,... sve se može iskoristiti!
Jagodice, jagodice, bobice,
slatke male neodoljivice,
crvene, sočne i zdrave,
svako proljeće me svojim mirisom mame.
A kad slano osvježenje poželim,
za rajčicama divnim poludim.
U salati uz roštilj,u juhici slasnoj,
ovo divno povrće zaista je rajsko!
Što sve ne možemo danas pročitati na razniraznim stranicama ovdje na internetu,pa savjeti pršte sa svih strana,stručnjaci nas obasipaju uvijek sa nekim novim istraživanjima što je dobro i poželjno jesti,a što ne.I na kraju ostajemo zbunjeni! Ali ja slušam samo
…prikaži još!o jednog stručnjaka koji mi daje najbolje savjete:moj organizam!
I kad mi oči jedu predivnu crvenu papriku,od pogleda na mrkvu cure mi sline,grašak lagano dinstan na crvenom luku daje poseban slatkasti okus u ustima,brokula i cvjetača savršene sa mrvicom majoneze i kiselog vrhnja,kupus salata-možeš ju jesti šest puta na dan,kisela cikla-savršenstvo,a tek grah u kombinaciji sa svim mogućim povrćem...sad me već hvata glad!
A kad u petom mjesecu krenu njaprije jagode,pa maline,ribiz,ogrozd,marelice,prve rane kruškice koje moja mama zove tikvice,pa jabuke petrovače,pred jesen dozori na mojoj brajdi grožđe,jabuke svih boja u mome voćnjaku,a šljive samo zovu svojom divnom tamno ljubičastom bojom...treba li još nabrajati?Namjerno nisam spomenula banane,narandže,ananas itd.Sve to voće volim,ali ono ne raste u mome vrtu,njega moram kupiti,a ovo moje domaće,bez pestcida i herbicida,Bogu hvala na darovima!Eto,to je mala lista koja mi je pala na pamet,a mogla bih nabrajati do sutra!
Lijepi pozdrav svima,a posebna onome tko osvoji ovu predivnu nagradu i nek mu bude u slast!
Zelena je boja moja Dan je odmah bolji Rado povrće jedem A sve mi je po volji. Voće volim jako A kako i ne bi Kad je jako zdravo Radim u vrtiću A djeca trebaju znati Voće i povrće treba
…prikaži još!rće treba uvijek jesti
A 5 na dan zvuči kao san.
Dud!! Voće mog djetinjstva, voće mog rodnog kraja gdje se moja ulica još uvijek zove Dudinjak jer je za vrijeme Austrougarske bilo obavezno da svaka kuća ima posađen bar jedan dud zbog proizvodnje svile. Jer je sjećanje na okus i
…prikaži još! miris duda sjećanje na beskrajni dječji smijeh, crne prste i zamusano lice od tih slasnih plodova. I danas, kad jedem dud, kao da je neko voće iz bajke, odvede me u taj čarobni svijet djetinjstva i ludorija..i svakim novim zalogajem sam sve više i više dijete :)
Voće i povrče moja su glavna hrana. Najdraži su mi kaki, avokado i ananas. Od povrća uvijek odaberem brokulu, karfiol i salate...i uz malo začina, obroci nebrojeniih kombinacija voća i povrća postaju božanstveni.
Moje omiljeno voće je definitivno jagoda! Voljela sam ga od malih nogu i svaki put kad bi tata išao na tržnicu pitala bih ga da mi kupi jagoda bez obzira da li im je bila sezona ili ne. I prije
…prikaži još! nego sam znala da su preprezdrave i dobre za organizam na puno načina znala sam pojesti po pola kilograma u 10 minuta. Kao jedan od najsretnijih dana u mojem djetinjstvu bio je dan kad sam bila na izletu u Gorskom kotaru i u šetnji otkrila grm divljih jagoda. Pojela sam valjda pola tog grma i uživala kao nikad. Ne mogu taj okus i miris usporediti sa iti jednim drugim jagodama koje sam poslije jela, a imali smo svoje u vrtu. Često napravim homemade masku za lice sa jagodama i to baš godi mojoj koži i bude blistava i meka! A najdraže povrće mi je špinat. Prepun je proteinima, željezom, magnezijem, fosforom i prava je bomba zdravlja! Najviše volim špinat na mlijeku ili na pari sa krumpirima i jedem ga bar 2 puta tjedno. Najčešće ga kupujem kod bakica s tržnice zato što mi je tamo nekako najukusniji.
Ima još puno voća i povrća koje obožavam i uvijek su mi se svi smijali koliko zelenjave mogu pojesti. Dok su druga djeca i teenageri ludjeli za pizzama i tjesteninama ja bih jedva čekala brokule, cvjetaču i rotkvice :))
O, Bože to je tako teško pitanje!! Ne mogu reći da imam najdraže voće, a teško i povrće. Jedem zato što je zdravo i zato što nema života bez voća i povrća, ali da maštam o njima, to ne mogu
…prikaži još! reći...
Znači, svaki dan, po dva ili više puta, ja se natjeram jesti povrće ili voće. Kad bolje razmislim volim jagode, čija sezona je onako dva tjedna, zatim šparoge, čije trajanje je još i kraće.
Da ustrajem u održavanju zdrave prehrane ujutro si iscijedim naranču, limun ili napravim zeleni smoothie, za ručak salata ili čušpajz ili prilog, pa za večeru voćna ili obična salata.
Znači ja sam idealan kandidat za ovu nagradu, jer ćete biti sigurni da ću jesti voće i povrće, barem 3X na dan...
Rogač. Ima mi jedinstven okus i ne mogu lako doći do njega te me podsjeća na moje najdraže mjesto na svijetu. Obožavam more, otok Hvar i mali grad gdje provodimo ljeto svake godine. Još više volim ogromno drvo rogača i
…prikaži još! mislim da mi je to prva stvar koju napravim kad dođem, uberem ih par i slasno zagrizem. Stvarno mi ima savršen okus i mogu ih pojesti tonu. Kad im prođe sezona ostane mi mljeveni za kolače i radim liker tako da nikad nisam bez tog okusa.
Moje omiljeno povrće koje jedem u abnormalnim količinama, pogotovo u sezoni su tikvice. Zbilja ih volim na kojekave načine; krem juhicu, sa rižom, pohane, polpete, na roštilju, sa tjesteninom... Pojedem ih ko mali prašćić :P zasadimo ih i u vrtu
…prikaži još! pa sam ljeti opskrbljena :)
Moje omiljeno voće je JABUKA, tako ukusna slatka hrskava zelena osvježavajuća i hranjiva. Odličan međuobrok kojeg već konzumiram dugi niz godina. Volim ju pojesti i navečer prije spavanja,savršeno opere i ispolira moje zube. :-) A uz sve to,smatram da moje
…prikaži još!e najdraže voće savršeno karakterizira moju osobnost, jer Jabuka otkriva vrijedne i požrtvovane ljude, tradicionaliste koji nisu skloni rizicima. Oni cijene prave vrijednosti, a u ljubavi njeguju čvrste veze i fer-play. Ne varaju, ne lažu, ako prestanu voljeti, to kažu i odu. Srdačni su, dobri prijatelji i netko na koga se možete osloniti. Mana "jabuka" je to što su pomalo predvidivi, zbog čega se događa da ih ljudi lako povrede ili prevare. U ljubavi su realni i rijetko kada se dogodi da „izgube glavu". Eto, ukratko jabuka jede jabuku. :-D Tako bih najbolje opisala svoju ljubav prema tom voću...
Moje omiljeno povrće su tikvice koje jednostavno obožavam na sve načine. Punjene, gril, pohane.... Paprike su mi isto omiljeno povrće. Najdraže voće su mi maline.
Obozavam jesti voce i povrce. To je moj glavni obrok svaki dan. Najvise volim jesti zelenu-rimsku salatu, mijesanu slavonsku salatu od rajcice, krastavaca, luka...Cak sam bila i netipicno dijete koje je volilo jesti voce i povrce. Jako volim krastavce, jer
…prikaži još! su niskokaloricni i dobri za cure jer to mi pomaze u regulaciji tezine. Mislim kako je bolje jesti povrce naspram voca jer u vocu ipak ima vise secera. Isto tako volim jesti povrce zato sto mi to ubrzava probavu i izbacuje nezdravu hranu (kruh, cokolada, smoki...). Marelice, smokve, jagode, banane, shejk s vocem i mlijekom je prava hrana za mene. Kad jedem povrce i voce uvijek mi se popravi raspolozenje i osjecam se zdravije i poletnije. Zato pomozite i omogucite mi nagradu da mogu kupiti sto vise voca i povrca koje tek dolazi i patili smo jer ga nije bilo preko zime!
Odabrani dobitnici zalihe voća i povrća
Komentari 216
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.