Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Moje najdraže voće je lubenica. Moja ljubav prema njoj je beskonačna. Cijelu zimu čekam ljeto,kupujem prvu koju vidim,cijena mi nije važna. I jedeš ju i piješ,sitna na kalorijama,a beskrajno zdrava. :)
Moje omiljeno voće je lubenica koja je moje najbolje idealno osvježenje i savršeno oružje protiv ljetnih vrućina, zaista je kvalitetno rješenje. Mislim da lubenicu volim i zbog svoje osobnosti, jer sam optimist, baš kao što su i njezine boje (crvena
…prikaži još! i zelena) optimistične i vedre boje. Lubenica je voće za nas hedoniste koji volimo guštati u životu, za sve nas koji volimo uživati u malim stvarima i sitnicama, volimo nježnost i ljubav...Ljubav je lubenica! :-)
Nista bez sarenila na tanjuru ili zdjelici pa zato nemogu izvojiti neku vockicu ili povrtlecku,sve za nesto sluze,npr grozde kada gledam neki napeti film pa samo trpam one slasne bobice neznajuci broj koji sam pojela,onda meso nikako bez salate sto
…prikaži još! je sarenija to je ukusnija malo rajcice krastavaca parike mladog luka ,gdje ces bolje savrsenstvo.. a jabuke da i ne pricam uz sve i u svako doba moze se konzumirati a svjetaca pohana nema mesa koje ce da je zamjeni ma knjigu bih mogla pisati zato kratko i jasno voce i povrce je zakon uz sve i svasta i u svako doba .
Trbuščiću moj, gladan li si oj! Jedna porcija jagoda za te je malo, ma sto bi porcija u te stalo! Jedna porcija jagoda više, i moj trbuščić već lakše diše! A uz povrće i voćne delicije fine, rast će moj
…prikaži još!rast će moj trbuščić, a u njemu idućih 9 mjeseci i ti, dragi moj sine :D
Iako ga neki u širokom luku zaobilaze, poneki ga čak nazivaju i "biljkom neugodnog mirisa" ne znajući koliko blagodati nosi u sebi ovo povrće. Šta mislite o kojoj biljci je riječ? Kupus, naravno. Ne biram i što se tiče ostalog
…prikaži još! voća i povrća, ali ovo je za mene, jelo koje se minimalno dvaput tjedno mora naći na stolu naše obiteljske kuće :) I sama inzistiram da ga mama spremi na već poznate načine (meni najfinije :D ), a ponekad smišljam nove kako bi ovu biljku učinila još privlačnijom za oko i ukusnijom za jelo. Od raznih salati, juha, priloga, ali je ujedino i neizostavan dio zimnice. Tjedan bez ovog čuda prirode nije ukusan tjedan! :)
Najradije jedemo mrkvu jer je puna vitamina d, zdrava je daje nam zaštitu od sunca i nadasve je prefina, a voćejabuke jer ih ima kroz cijelu godinu mogu se pripremiti na jako načina, iako je svježa najzdravija, a uostalom uz
…prikaži još! dva mala sportaša kod kuće nema boljeg..:) Svježe voće i povrće moramo svakodnevno konzumirati radi zdravlja iako je to katkad nemoguće..
Jabuko moja mala najdraže si moje voće. Ja bih te pojela! Zelene si boje, Takve su oči moje! Ti si voće slatko Jeo bi te svatko. Znam da ti je drago Kad od tebe kolač pravim Kada nešto slavim. Ponekad
…prikaži još!im
Kada nešto slavim.
Ponekad kompot od tebe radim
I poneku krušku stavim!
Dragi i ja radimo na bebici,
da popravimo natalitet u hrvata,
jer želimo čim prije biti mama & tata.
Zbog toga mi puno vitamina treba,
zato kad bi mi ovu nagradu zdrava krava.hr
dala bila bi ti zahvalna do neba.
Želim sretna biti i uskoro se nadam da ću svima
radosnu vijest kao mlada mama javiti.
I za kraj jedna zagonetka o mom omiljenom povrću:
Crveni, brkati, ljuti deda, oči ti peče i ujeda.
(crveni luk).
voće i povrće <3 jednostavno ga obožavam, ne prođe niti jedan dan a da nešto od voća i povrća nije na mojem tanjuru. Moja dan bez voća i povrća bio bi gotovo nezamislim. Volim jesti zdravo preko zime a pogotovo
…prikaži još! preko ljeta kada svega ima u vrtu na eko bazi uzgajano. S toga me u zimske dane rastužuje pogleda na vrt u kojem nema onih predivnih boja od rajčice, patlidžana, salate, malina, jabuka, krušaka.
Liječnici tvrde i znam da ne lažu, jabuku treba jesti, to svakom oni kažu. Rajsko to je voće, pitajte Evu i Adama, to znam i ja, a zna i Barrack Obama! Sva su voća zdrava, ukusna i slasna, al' jabuka
…prikaži još! jabuka je zakon-poruka je jasna!
Jede ju mali ježić, jede ju mali mrav,
jede ju mali slonić, a jede ju i lav!
Kad god si u prilici, sadnicu jabuke zasadi,
a kad ono naraste - bogato će da nagradi!
Njupajte slatku jabuku pet puta na dan,
nek' vam je dobar tek i najljepši san!
Reći ću iskreno; nisam neki veliki ljubitelj voća,tome sluzi moj muž,tata,deda..ali povrće jednostavno OBOŽAVAM..zelena salata,cikla,poriluk,rajcica,paprika,krastavci ajmeeee.moj dorucak nikad ne prolazi bez salate,a da o rucku ne govorim,,u stanju sam sama bez pardona pojesti zdjelu salate,pogotovo one svjeze ukusne u sezoni
…prikaži još! ljeta..eto toliko od mene..poz
Reći ću iskreno; nisam neki veliki ljubitelj voća,tome sluzi moj muž,tata,deda..ali povrće jednostavno OBOŽAVAM..zelena salata,cikla,poriluk,rajcica,paprika,krastavci ajmeeee.moj dorucak nikad ne prolazi bez salate,a da o rucku ne govorim,,u stanju sam sama bez pardona pojesti zdjelu salate,pogotovo one svjeze ukusne u sezoni
…prikaži još! ljeta..eto toliko od mene..poz
Na krilima proljeća Puno ranog voća i povrća. Krastavac, salatica, Mladi luk i rotkvica. Rumena jabuka, kruška i banana Plodovi su zreli, sočni i fini. Smiješe mi se na pijaci u malenoj košarici. Da ne dođu bolesti teške, Svima su
…prikaži još!
Svima su nam potrebni vitamini...
Jednu je veliku činiju voća: Krušaka, jabuka, banana... Snašla vrlo teška samoća, Čami na stolu već tri dana. Rumenu jabuku prekrio prah. Banana tužna lagano truli. Krušku hvata panični strah: Zar maleni za nas nisu čuli? Niko ne zna šta
…prikaži još!o ne zna šta da se čini,
Svi su plodovi postali tužni.
Propadaju redom vitamini,
A oni su za decu tako nužni.
Tu ne sme biti nikakve greške,
Plodovi su zreli, sočni i fini...
Da ne dođu neke bolesti teške,
Svima su neophodni vitamini.
Navalite zato složno na voće,
Jabuke, banane, žute kruške...
Jagode, trešnje, već ko šta hoće,
Za zdravlje, lepotu i mišiće muske.
Za voće zdjela na kuhinji stoji, U njoj stoje voćni zalogaji moji. Jabukica rumena, i kruška neka, Dodir moje ruke spremno čeka. Jabuke volim još od svog djetinjstva, Volim gledati taj plod kako na drvetu blista. Crvena, zelena ili ipak
…prikaži još!li ipak žuta,
Pojedem je dnevno barem 5 puta.
Iza svakog jela jabuka mi slijedi,
Njezin vitamin baš mi puno vrijedi.
Tokom cijele godine ona nama raste,
Ostaje nam čak i kada odu laste.
Dobra je za probavu i za miran san,
Omogućuje nam savršeni dan.
Vrtoglavica, glavobolja ili visok tlak,
Jabuka je za sve lijek jak!
Odabrani dobitnici zalihe voća i povrća
Komentari 216
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.