Osvoji godišnju zalihu voća i povrća!

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucy552
    [UREĐENO] 25. Lipanj 2016. 14:01

Eh Zdrava Krava surfam po tvojim stranicama malo kad sam ugledala ovu igru srce mi je skoro stalo. Koje je moje najdraže voće ili povrće vi hoćete znati, e pa onda ću vam po vašoj želji i kreativan odgovor dati. Od voća mi je najboja jagoda koja neodoljiv izgled ima, to sada na ovom portalu priznajem svima. Mala ili veća, crvene boje odmah je osvojila srce moje. U ustima ostavlja okus slatkoće, joj što ja volim to božanstveno voće. Njen čaroban miris ja volim i da je u velikim količinama pojedem si dozvolim. Ona je meni poslastica prava a ujedno je ljekovita i zdrava. I tako se ja ugledah, jer ju i on voli, na medu, a obožavam je u kolačima i sladoledu. Znam je staviti i u neki napitak jer je ona jednostavno čisti užitak. Moj želudac sladi, volim je u džemu i marmeladi. Jedina mana je što je cijele godine nema i tada mi suze na oči krenu, ali zato kad je ima nestane u trenu. Kad mi za slatkim dođe volja, jagoda je za to najboja. Ni za jedno drugo voće ne bih je dala jer je ona moja riznica bogatstva mala.-Evo i jedne prerade pjesme-
    Jagoda me za srce ugrizla
    Želudac moj ti si ukrala, samo da bi sva u njeg stala,
    tijelom svojim crvenim, sa peteljkama tim zelenim,
    Razum od svog mirisa si mi pomutila, da ću te zavoljeti nisam ni slutila
    Obitelj svoju po svijetu uputila
    Ko me to voće slatko
    kroz grlo sada ide glatko
    A usne mu viču smaži me
    Jagoda me za srce ugrizla,
    pod mjesečinom svu noć se širila
    Od tebe se nisam krila,
    čak bih te i rado pila,
    Crvena moja, moja mila
    Kroz moj život razno voće prolazi,
    a ta finoća sa njima to ne dolazi,
    Sve od mene isto hoće,
    ali mi je ona najdraže voće
    Teško meni, kad nema je...
    Sada ću pisati o pvrću koje ima svoje draži, to je krastavac, meni najdraži. On je osvojio mene sa super okusom i boje zelene. Tu ništa ne treba duljiti, jednostavan je za pripremu, treba ga samo oguliti. U raznim jelima ga spravljam i u salate slasne stavljam. Jako je zdrav i pun vitamina da mi čak dok ovo pišem na usta krene slina. Nije skup i ne trebam za njega izdvojiti neku veliku svotu, on nije dobar samo za jelo već i za ljepotu. Bliži se ljeto i odlazak na more, ništa me ne brine jer on mi pimaže kod celulita i učinkovito djeluje na bore.
    Nadam se da se ne ljutite što toliko zborim, samo se kao i ostali za nagradu borim. Da kroz Mercator guram sa voćem i povrćem kolica puna, bilo bi super u ovo teško vrijeme uštedjeti malo kuna. To je stvarno nagrada prava, ujedno fina i zdrava. Sada na sve ovo točku stavljam i sve skupa lijepo pozdravljam.
    P.S. Nadam se da sa ovom preradom pjesme ne kršim autorska prava:)

sarajaa

Ja sam djevojka sa sela.Odrasla sam u čistoj prirodi gdje sam jela najzdravije voće i povrće.Od malena su mi voće i povrće omiljeni i nezamisliv mi je dan bez njih.Najdraže su mi jabuke jer je to voće koje me osvježava i koje mi vraća svu izgubljenu energiju.Kada sam umorna,iscrpljena i žedna prvo pomislim na jabuku jer svojom sočnošću mi daje sve ono što me vraća u normalu...Daje mome tijelu sve ono što mi treba...Iskreno ne postoji voće koje ne volim a tako i povrće Najdraže povrće su mi rajčica i krastavci...Obožavam ih.
    Često znam reći da imam mogućnosti živjela bih samo na voću i povrću.Situacija je danas takva da si ne možemo priuštiti sve ono voće koje bih voljela jesti pa kupujem ono koje mogu i opet sam zadovoljna...A tek sokovi iscjeđeni iz čistog voća...ludilo...Danas živim u gradu ali mi je srce ostalo tamo negdje na selu zarobljeno u mirisima i okusima divnih i sočnih plodova iz voćnjaka i vrtova...Jednostavno sam zaljubljenik u prirodu i sve one predivne plodove koje nam daje i iz kojih naše tijelo crpi životnu energiju.Svu tu ljubav sam prenijela i na svoju djecu.Uživamo naveče u zajedništvu i narezanom voću na tanjuru...Bez voća i povrća nam ne prolazi niti jedan dan koje nam daje miran san...

• Default avatar -
    tamamama

Draga moja kravice,

Nema tu velike filozofije,ako želiš biti zdrav,jesti jabuke svaki dan..Obožavam zelene ,i to one najkiselije..Mogu proći i slatke,kao iz Snjeguljičine bajke..

• Default avatar -
    zorkaavonka

Najdraža mi je rajčica jer ju mogu jesti na 100 načina i u svako doba godine, naravno ljeti svježu, a u ostatku godine iz leda ili u prerađenom obliku. I to prvenstveno iz mog vrta jer domaća ima tako dobar okus koji nijedna kupovna ne može nadmašiti.

sarafina

...na teške muke sad ste me stavili...zvuči tako divno...gomile voća...več ih zamišljam..ali zašto muke pitate se...pa kako da kažem što mi je najdraže...e to su muke...jabuku jedem svako jutro..na dijeti sam i izgubila sam deset kila za 40 dana,dakle jabučice moje i dalje će da kod mene u vrhu stoje...ali i drugo voće ja imam rad...a povrće moje ...krastavac kralj za mojim stolom,sa korom bez kore...jednostavno obožavam...i sad nešto mislim,kako bi dobro došla ova nagrada da pomogne u ovoj mojoj borbi sa mojim kilama...dajte mi te gomile voća da iscjedim iz njih sve što zdravlje nosi,a voćkice da od mene čim dalje potjeraju moje kile...jabuci hvala što postoji-jer moje salo nje se boji...vjećna vam slava voćkice bila..pomozite mi protiv mojih kila...volim vas

azra

Najdraže voće.. rajčica! Najdraže povrće.. lubenica! Da dobro sam napisala :)

• Default avatar -
    remenarka

Suprug i ja volimo svo voće i povrće pa smo tako naučili jesti starijeg sina (sad će 3g), a nadam se da ćemo učinit isto i s mlađim (5mj) koji će s papicom krenuti upravo ovih dana.
    Iskreno, javljam se jer ako osvojim nagradu ista će uvelike pomoći kućnom budžetu. Papamo puuuno voća i povrća, a s obzirom na to da sam na porodiljnom ne moram Vam niti govoriti koliki su nam prihodi :D
    Ali ako se moram odlučiti, izabrat ću breskvu. Ne nektarinu, već baš breskvu. Prekrasna, sočna, mirisna breskva po ljeti na moru potpuno podsjeća na djetinjstvo... mmm... čista uživancija... Eto, to je razlog zašto :)
    Pozz!

• Default avatar -
    puma

Rajčica i češnjak, moji su favoriti obožavam jedno i drugo iako to večini izgleda ludo

• Default avatar -
    KSrsic

najdraže su mi jabuke i plave šljive, raskaljane, starinsko voće, a ne moderno uvozno voće i povrće za koje ne znam ni kako se jede

• Default avatar -
    blagajnica

Najvise volim lubenice jer kad je vani jako vruce i sparno one me rashlade i vrate u život!

• Default avatar -
    vana11

Što reći volim sve voće i povrće,u svojoj dobi ne mogu dan zamisliti ada ne pojedem 1-2-ejabuke koje me toliko osviježe i uljepšaju dan.Od povrća najviše volim rajčicu,špinati blitvu(pogotovo kada radi juhe od njih).

• Default avatar -
    romana90

Ako netko mudro radi,
    i o zdravlju brinut hoće,
    taj će često na meniju,
    imat voće i povrće.

Vrste voća i povrća,
    na izboru puno ima,
    al ipak su kao svagdje,
    neki prvi među njima.

Usred voća jabuka je,
    k'o kraljica među njima,
    pa si biraj koju voliš,
    među slatkim, kiselima.

A kraj nje je jako fina,
    kao voće i banana,
    u mome je domu svima,
    omiljena hrana.

U povrću mrkva je,
    tako dobra fina slatka,
    pogotovo ona naša,
    "Nantes" glatka.

Mali unuk 6 mjeseci,
    već se rado njome sladi,
    kad ju baka dobro skuha,
    i u kašicu izradi.

Tako bi smo još mogli,
    nabrajati vrste dalje,
    ali ovo napisano,
    nek poticaj svima daje.

Da sa voćem i povrćem
    mi se rado družimo,
    i redovno na svom stolu,
    svakog dana poslužimo.

• Default avatar -
    smokvica

ja ovu nagradnu naj radije nebi igrala jer mi je ponižavajuča,zašto smo došli u takvu situaciju da moramo igrati nagradnjaču da osvojimo voče oče li tako uskoro biti za kruh i mlijeko?večina bi vas se složila ma nečemo sad o politici na ovom portalu ne želim je ni ja ali nas okružuje silom prilika.tako je jadno da moja djeca gledaju dok kupujem voče na komade dva tebi dva braci,a ono me pita a očemo li kupiti jagode?ja odgovorim kad dođe plaća,i tako nažalost svaki put...

• Default avatar -
    MEAH

Moje najdraže voće je banana, jer mi je ona uz jogurt početak dana, i daje mi energije tijekom cijelog dana:)

• Default avatar -
    spetrovic

Boje svakog dana za zdravlje
    Za početak dana - banane i jagode
    Za ručak - zelena salata, paprika, rajčica,grožđe
    Za večeru - tikvice, brokula, šampinjoni, jabuka

• Default avatar -
    Lagomera

Obožavam voće i povrće,ali ako moram izabrati najomiljenije biram MANGO ali ne zato što je sladak, sočan i bogat vitaminima, nego zato jer se uvijek sjetim jedne epizode Seinfelda u kojoj je upravo mango bio glavna tema i koja me dovela do suza od smijeha :))

• Default avatar -
    didi042

Najdraze voce u mojoj obitelji su jabuke I to zlatni delises. Cak je i nasa labradorica luda za njima. Volimo zapoceti dan sa svjeze iscjedjenim sokom od jabuke i zavrsiti ga sa jabukama za veceru. To je bilo prvo voce kojeg su moja djeca probala kada smo krenuli sa dohranom i ostalo im najdraze zauvijek.

• Default avatar -
    ivancica2908

Ja volim sve voće, ali najviše jagode, njihov okus me ponajprije vraća u djetinjstvo i sjeća me na moju baku koja je vrlo brižno pazila na njih u svom vrtu. Onako crvene, fine i slatke, ponajprije su fine same za jesti, a onda i najbolji dodatak svakom voćnom kolaču. :)Ma sad kad sam trudna, najviše mi i paše voće i pokušavam ga jest što više mogu, onoliko koliko si ga uz jednu plaću u kući mogu priuštiti!

• Default avatar -
    MaryJane31

Moje najdraže jagode.Da to bi bio moj odgovor. Jagode me vraćaju u moju najraniju mladost, jer kako moja majka kaže, tamanila sam ih kao luda već sa par mjeseci života, odkuda je i potekao nadimak, koji mi je mama dala, Maca Jagodarica. Cijela moja familija nije mogla vjerovati da tako malo dijete obožava jagode, pogotovo jer su alergen, pa ih mala djeca baš i ne konzumiraju. Kako mi je majka ispričala, ništa nisam htjela jesti osim jagoda. Nadimak me pratio dugo, a i dan danas kada se prisjetim tih priča, dođe mi toplo oko srca, jer su jagode i dan danas bitan dio mog života, uživam u njihovom okusu i mirisu, osvježavaju me, koristim ih u raznim smoothie napicima ,u raznim jelima, dodajem u sokove, uglavnom ostale su i bile sastavni dio moje prehrane i mog života, uživam u njihovom okusu i mirisu koji me oduvijek podsjećao na nešto božanstveno i nevjerojatno lijepo. Nemogu bez njih!!!!Pozdrav od Mace Jagodarice.

• Default avatar -
    Cathy_r

Moje najdraže povrće je češnjak- tako malen i neugledan, često zanemarivan, a tako moćan i pršti od zdravlja! Volim ga jer se koristi u malim količinama i služi kao prirodni antibiotik (zamišljam ga kao malog žilavog ratnika koji se bori se s bakterijama u našim tijelima), volim i otkrivanje novih i zanimljivih načina za njegovo korištenje, a svakoj hrani kojoj ga dodam da karakter!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani