Moje omiljeno povrće koje jedem u abnormalnim količinama, pogotovo u sezoni su tikvice. Zbilja ih volim na kojekave načine; krem juhicu, sa rižom, pohane, polpete, na roštilju, sa tjesteninom... Pojedem ih ko mali prašćić :P zasadimo ih i u vrtu pa sam ljeti opskrbljena :)
Moje omiljeno voće je JABUKA, tako ukusna slatka hrskava zelena osvježavajuća i hranjiva. Odličan međuobrok kojeg već konzumiram dugi niz godina. Volim ju pojesti i navečer prije spavanja,savršeno opere i ispolira moje zube. :-)
A uz sve to,smatram da moje najdraže voće savršeno karakterizira moju osobnost, jer Jabuka otkriva vrijedne i požrtvovane ljude, tradicionaliste koji nisu skloni rizicima. Oni cijene prave vrijednosti, a u ljubavi njeguju čvrste veze i fer-play. Ne varaju, ne lažu, ako prestanu voljeti, to kažu i odu. Srdačni su, dobri prijatelji i netko na koga se možete osloniti. Mana "jabuka" je to što su pomalo predvidivi, zbog čega se događa da ih ljudi lako povrede ili prevare. U ljubavi su realni i rijetko kada se dogodi da „izgube glavu". Eto, ukratko jabuka jede jabuku. :-D Tako bih najbolje opisala svoju ljubav prema tom voću...
Moje omiljeno povrće su tikvice koje jednostavno obožavam na sve načine. Punjene, gril, pohane.... Paprike su mi isto omiljeno povrće. Najdraže voće su mi maline.
Obozavam jesti voce i povrce. To je moj glavni obrok svaki dan. Najvise volim jesti zelenu-rimsku salatu, mijesanu slavonsku salatu od rajcice, krastavaca, luka...Cak sam bila i netipicno dijete koje je volilo jesti voce i povrce. Jako volim krastavce, jer su niskokaloricni i dobri za cure jer to mi pomaze u regulaciji tezine. Mislim kako je bolje jesti povrce naspram voca jer u vocu ipak ima vise secera. Isto tako volim jesti povrce zato sto mi to ubrzava probavu i izbacuje nezdravu hranu (kruh, cokolada, smoki...). Marelice, smokve, jagode, banane, shejk s vocem i mlijekom je prava hrana za mene. Kad jedem povrce i voce uvijek mi se popravi raspolozenje i osjecam se zdravije i poletnije. Zato pomozite i omogucite mi nagradu da mogu kupiti sto vise voca i povrca koje tek dolazi i patili smo jer ga nije bilo preko zime!
Moje omiljeno voće je NEKTARINA oduvijek, tako je slatka i sočna, a za razliku od breskve glatka i lako se jede i samo oprane kore... dozrijeva u moje omiljeno godišnje doba - ljeto i kad se sjetim nektarine i njenog okusa, odmah me asocira na ljeto!
Grožđe volim svako
crno ili bijelo
samo da je slatko
Zato kada poželim grožđe
u Mercator po njega pođem! :)
Kreativna vaše stranice,
oduševila me i vrijedna je svake pažnje i pažnjice.
Nagrada me uvelike očarala,
potrudit ću se kako bi si bar ovu zalihu osigurala!
Odlična vam je za nagradnu igru kombinacija,
a nagrada vaša prava je atrakcija!
Svi ju ljudi žele,traže,mole,
kad svoje zdravlje osigura, svaki je čovjek dobre volje.
Kad nagradu ugleda, svaka će ju osoba poželjeti,
do kraja godine bit će spremna Mercator voljeti.
Nagrada ova poželjna je i jedinstvena,
kad bih ju osvojila, moja bi obitelj bila presretna.
Potrudila sam se i ove stihove napisati,
kako bi svojoj obitelji osigurala ove blagodati.
Nikako ne bi bilo loše osvojiti ovo,
u svoje bih svakodnevne namirnice voljela ubaciti ovo.
Svaka osoba trudi se zdrava hoće
a to je moguće samo uz voće i povrće.
Uz svaku kombinaciju doručka kombinirati se može,
pa se uz to još i duže živjeti može.
Jedinstvena je ova nagrada i san je snova,
uz nju svaki čovjek dugo živjeti mora.
U svako doba dana voće i povrće treba konzumirati,
Između raznih vrsta moguće je u Mercatoru birati.
Nagrada ovaj odlična je i čista je desetka,
svaki komad bitan je i nema zamjerka.
Da osvojim ovu ogromnu nagradu, veoma bih vam zahvalna bila,
i poklon od nikoga ne bih krila!
Kreativna vaše stranice,
oduševila me i vrijedna je svake pažnje i pažnjice.
Nagrada me uvelike očarala,
potrudit ću se kako bi si bar ovu zalihu osigurala!
Odlična vam je za nagradnu igru kombinacija,
a nagrada vaša prava je atrakcija!
Svi ju ljudi žele,traže,mole,
kad svoje zdravlje osigura, svaki je čovjek dobre volje.
Kad nagradu ugleda, svaka će ju osoba poželjeti,
do kraja godine bit će spremna Mercator voljeti.
Nagrada ova poželjna je i jedinstvena,
kad bih ju osvojila, moja bi obitelj bila presretna.
Potrudila sam se i ove stihove napisati,
kako bi svojoj obitelji osigurala ove blagodati.
Nikako ne bi bilo loše osvojiti ovo,
u svoje bih svakodnevne namirnice voljela ubaciti ovo.
Svaka osoba trudi se zdrava hoće
a to je moguće samo uz voće i povrće.
Uz svaku kombinaciju doručka kombinirati se može,
pa se uz to još i duže živjeti može.
Jedinstvena je ova nagrada i san je snova,
uz nju svaki čovjek dugo živjeti mora.
U svako doba dana voće i povrće treba konzumirati,
Između raznih vrsta moguće je u Mercatoru birati.
Nagrada ovaj odlična je i čista je desetka,
svaki komad bitan je i nema zamjerka.
Da osvojim ovu ogromnu nagradu, veoma bih vam zahvalna bila,
i poklon od nikoga ne bih krila!
Najdraže od svega su mi banane, višnje i kruške,
volim i kivi, jagode i trešnje.
Višnje volim u svim oblicima,
kolačima, na granama, a glavne su kad kupujem-u kolicima.
Lijep pozdrav :)
Jabuka, jabuka, za nju znaju djeca sva
Jabuka, jabuka, što nam daje priroda
Ako želiš biti zdrav, jedi jednu svaki dan
fina, sočna, crvena, izvor vitamina
Kolač, sokić ili džem, i bit ćeš ti Zdrav ko' Dren
Jabuka, jabuka, kraljica je voćaka
wow!!!!!
Koliko neki napisaše,ni Krleža se nebi posramio!!!
Kratko,jasno i razumljivo!
Kao stari zagorac na prvo,drugo i treće mjesto stavljam zelje!!!
Bilo svježe,bilo kiselo!
Sarma,salata.
Svejedno ali zeljiće je zakon i predvodnik povrća!!!
jel treba rime pisati ili što? ovo čitam sve nešto se rime pišu, skladaju ode voću i povrću. ma meni nema naj voća ili povrća - ja volim sve jesti a dnevno su tu jabuke, naranče, grejp, banane, a da ne spominjem blitvu, špinat, pomidore, paprike... tako da 2400 kn ne bi meni trajalo godinu dana
Najdraže povrće...teško se odlučiti jer mi je svako posebno na svoj način. Odlučit ću se za tikvice. Ukusne su, lako dostupne, brzo se pripremaju i to na 101 način. Predobre su mi pečene na roštilju, a začinjene samo sa češnjakom, malo vegete i maslinova ulja. A tek punjene s šampinjonima i mljevenim mesom.... Rastu mi zazubice. No što je najvažnije i klinci je vole. Važno ih je od malena usmjeriti prema zdravoj prehrani :-)
Najdraže voće su mi mandarine- u toj mjeri da su mi za sezone nokti i prsti žućkaste boje jer kad krenem jesti mandarine- ne stajem! i kao da to nije bilo dovoljno- našla sam i odličan recept za voćnu salatu s mandarinama! što se tiče povrća, koliko god čudno zvučalo luk! češnjak, mladi...svaki! u salatama, u sendvičima, u doslovno svim jelima.
Najdraže voće mi je JABUKA,kada sam bila trudna s drugim djetetom tjedno sam jela doslovce cijelu gajbu jabuka, rodila sam zdravog dječaka koji sad također voli jabuke. jednostavno ih obožavam.
A što se tiće povrća tu je na prvom mjestu mrkva
Prije dvije godine u kuću mi je ušla teška bolest i mojoj obitelji se život promijenio iz temelja. Znala sam da se moramo zajedno boriti protiv bolesti na sve moguće načine. Jedan je bio i promjena prehrane. Napravila sam si plan prehrane u kojem je dominiralo voće i povrće. Radila sam prirodne sokove od cikle, naranđe i mrkve i ubrzo shvatila da je krvna slika mojeg supruga bila puno bolja. Pošto on treba 7-8 manjih obroka dnevno u svaki obrok sam uvodila voće ili povrće. Super, počeo je dobivati na kilaži, a nalazi sve bolji. Moram napomenuti da smo u ovoj našoj teškoj životnoj borbi koristili puno mrkve, cikle, naranđi, limuna, špinata, kupusa, blitve, banane (koje su nam jako pomogle za vrijeme kemoterapija) ,celer, jabuke, salata... Ipak bi izdvojila ciklu koja je redovit obrok na našem stolu i postala nam je "veliki prijatelj" baš zbog svojeg ljekovitog svojstva (poboljšanje krvne slike).
Eto, nakon dvije godine teške i mukotrpne borbe ovih dana smo dobili super dobre nalaze i nadam se da smo pobjednici, a u tome je velik doprinos dalo upavo puno povrća i voća koje svakodnevno konzumiramo.
Vjerovali ili ne, naše najdraže povrće su prokulice. Moji klinci obožavaju to povrće. To su za njih male zelene loptice koje mogu jesti svaki dan. Ono što je najvažnije, prokulice su, kako ste i vi naveli u jednom vašem članku, zimski čuvar zdravlja pa ih mi jedemo cijelu zimu, tj. tako dugo dok ih možemo naći po dućanima. Ova nagrada bi najviše razveselila klince (3 i pol i 2 godine) jer je i voće i povrće obvezno u svakodnevnoj prehrani.
Svakodnevna konzumacija voća i povrća kod nas je obavezna. Tu naviku sam stekla u trudnoći kad više nisam jela sam za sebe nego i za jedno maleno biće koje se razvijalo u meni. Sada imam dvoje djece koje su pravi gurmani. Nema toga što im nije ukusno, bitno je samo pripremu hrane prilagoditi njima. Najviše vole šarenu juhicu od povrća. Bitno im je samo da je puno boja, a tako je i najzdravije.
Od svega najviše volim pomidore. Mogu ih non stop jesti, i ljeti i zimi (iako su onda plastične i nisu fine). To je moj ritual. Posebno ih radim sebi, a posebno ostalim ukućanima. Sebi ih narežem na fete, onako okrugle, ponekad prelijem s nekoliko kapi ulja i nekoliko zrna cvijeta soli, listić bosiljka (s prozorske daske)i grančicu origana ili vrtnog timijana (pitome majčine dušice), više onako da bude "oku ugodno" i da malo zamiriše. Onda sjednem ispred TV ili, ako je ljeto, vani na terasu i moja uživancija u bojama započne. Mljac. A bez problema ih i pojedem kao jabuku i svuda ih i nosim sa sobom kao jabuke.
Voće i povrće obožavam do te mjere da nemože proći dan da ne konzumiram 2-3 vrste voće i puno vise vrsta povrća. Od voćki koje najvise volim nemoguće je izdvojiti samo jedno. Sto se povća tiče rekla bih da su pobjednici svježi krastavci i mrkva spremljeni na salatu...mljac :)
Imam 18 godina i do prije 2 godine voće i povrće nije baš bilo uključeno u moju prehranu, ali pošto sam imala problema s kilogramima odlučila sam to promjeniti. Počela sam konzumirati svo voće i povrće koje sam imala u kući, na razne načine. Od pravljenja smoothija, šejkova, salata, soka do jedenja samog voća ili povrća i zahvaljujući tome izgubila sam 20 kilograma. Voće i povrće je sada moja omiljana hrana i svakodnevno ih konzumiram u prehrani. Nemam omiljeno voće ili povrće, smatram da je svako zdravo i dobro na svoj način i sve ih podjednako volim, ali kada bih baš morala izdvojiti, bile bi to trešnje, jer ih mogu jesti bilo kada i bilo gdje, podsjećaju me na ljetne dane i baš zbog toga ih toliko volim. Voljela bih osvojiti godišnju zalihu voća i povrća jer bi me to potaklo na još zdraviji život i prehranu, a i mojim ukućanima bi to dobro došlo, jer svi imaju po par kilograma viška.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji