Osvoji godišnju zalihu voća i povrća!

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kisica
    [UREĐENO] 25. Lipanj 2016. 14:01

Za voće zdjela na kuhinji stoji,
    U njoj stoje voćni zalogaji moji.
    Jabukica rumena, i kruška neka,
    Dodir moje ruke spremno čeka.
    Jabuke volim još od svog djetinjstva,
    Volim gledati taj plod kako na drvetu blista.
    Crvena, zelena ili ipak žuta,
    Pojedem je dnevno barem 5 puta.
    Iza svakog jela jabuka mi slijedi,
    Njezin vitamin baš mi puno vrijedi.
    Tokom cijele godine ona nama raste,
    Ostaje nam čak i kada odu laste.
    Dobra je za probavu i za miran san,
    Omogućuje nam savršeni dan.
    Vrtoglavica, glavobolja ili visok tlak,
    Jabuka je za sve lijek jak!

• Default avatar -
    MARINAANTONIC

dobar sam ko sunčan
    vrtni dan
    predstavljam se
    ja sam paradajz
    udvaram se izdaleka
    tko čeka - dočeka

lubenice moja sočna
    sva si glatka
    slatka debeljuca
    za tobom mi crveno srce
    sve brže i brže
    kuca
    nevažno je što sam manji
    i u struku mnogo tanji
    lijep sam
    hrabar
    imam šiške

ako neću moći cijelu
    ljubit ću ti
    kriške...

OBOZAVAM LUBENICU I PARADAJZ,JEDNOSTAVNO OBOZAVAM MIRIS SVJEZEG POVRCA...LUBENICA ZA OSVIJEZENJE

tinaaaa

Najdraže voće su mi borovnice - bogatstvo vitamina C, mineralima kalijem, kalcijem i fosforom. Bogate su antioksidansima i smanjuju rizik nastanka raka te bolesti srca i krvožilnog sustava te dijetalnim vlaknima, ponajviše pektinom koji je topiv u vodi, a djeluje blagotvorno kod snižavanja kolesterola u krvi. Obožavam ih jer ih mogu jesti za doručak, u smoothijima, kao preljev kolaču, u samom kolaču, čak i sa slanim jelima (npr svinjski file u umaku od borovnica), ma mogućnosti su neograničene.
    Od povrća najdraža mi je lubenica - to osvježenje tijekom ljeta obožavam. Mogu pojesti kilograme i kilograme lubenica :D (srećom pa je niskokalorična) :)
    Zbog svoje alergije (alergija na histamin koji je u svim konzerviranim, zatvorenim staklenkama, tetrapacima i slično) najviše smijem jesti svježe stvari. Tako da sam stalno u voću i povrću čime bi ova nagrada bila kao naručena. ;)

• Default avatar -
    jela27

Brokula! Moje najomiljenije i najzdravije povrće! Još kad ju spremi mama - njam !

• Default avatar -
    inesplet

Moje najdraže voće su apsolutno jagode koje obožavam jesti sa šlagom, šlagom i samo šlagom,ma nema boljega.

• Default avatar -
    CIKO

Moje omiljeno voće je lubenica koja je moje najbolje idealno osvježenje i savršeno oružje protiv ljetnih vrućina, zaista je kvalitetno rješenje. Mislim da lubenicu volim i zbog svoje osobnosti, jer sam optimist, baš kao što su i njezine boje (crvena i zelena) optimistične i vedre boje. Lubenica je voće za nas hedoniste koji volimo guštati u životu, za sve nas koji volimo uživati u malim stvarima i sitnicama, volimo nježnost i ljubav...Ljubav je lubenica! :-)

• Default avatar -
    mrzim_korisnicko_ime

Najbolje voce mi je jabuka, osim sto je na trzistu dostupn cijelu godinu, sadrzi 90% vode u kojoj su otopljeni svi ostali sastojci i kroz nas organizam prolazi u roku od 15-20min. Od povrca najdrazi mi je spinat, jer znanstvene studije su djelomicno potvrdile legendarni crtic o Popaju. Dokazano je da spinat sadrzi nitrite koji konvertiraju u NO u nasem tijelu, a upravo on smanjuje potrosnju kisika. Tako su ispitanici koji su uzimali spinat prije tjelesne aktivnosti trosili manje kisika i energije, od onih koji nisu konzumirali spinat. Osim toga bogat je zeljezom.

Imutak

Meni nije važno što je voće ili povrće ,pa čak niti ne bojim se probati neko novo voće i povrće ili nešto egzotično jer otkrivati nove okuse i mirise je pravi dar za naše nepce.Pepino,kumkvata,maracuja,goji bobice,kiwano sve malo neobično za naše podneblje ,ali kad ih probaš oduševiš se njima.

• Default avatar -
    MARADONA

Moje najdraže voće je kivi, jer je savršen za zdravlje i ljepotu moje kože. Obožavam ga jesti samog ili u voćnim salatama, kolačima i tortama. Njegova zelena boja me naprosto opušta i čini sretnim. Kivi je zakon! :-)

• Default avatar -
    Acorak

Moje najdraže voće je mango,koje s razlogom zovu i kraljem voća.Ukusan je,punog okusa,zdrav-dobar je i za vid,i za probavu,i za kožu,a čak je i antikancerogen.Asocira me na ljeto,sunce,odmor i zdravlje...Mislim da su to sasvim dovoljni razlozi zašto je mango moj broj jedan!

• Default avatar -
    MACAKTOMMY

moje najdraže voće je grožđe, jer me savršeno opisuje kao osobu. Grožđe vole osobe pustolovnog duha koje tokom mladosti stalno trče za užicima. Nestalni su u ljubavnim odnosima i često žive za trenutak, ne vodeći računa o posljedicama. Tokom vremena i odrastanja pretvore se ipak u idealne bračne partnere. Postanu u potpunosti posvećeni obiteljskom životu. Odgajanje djece im je u prvom planu, a trude se zadovoljiti partnera kako bi stvorili idiličan brak. Volim i crno i bijelo grožđe, volim piti sok od grožđa, ali volim i alkoholna pića na grožđanoj bazi, pogotovo vino i šampanjac. :-)

• Default avatar -
    kisaca

Moj najdraže voće je avokadojer ima nadimak 'krokodilova kruška'.Zbog grube naborane kože, avokado vrlo nalikuje koži aligatora, s time da oblikom jako podsjeća na krušku. Osim toga, kada ga se prereže napola, avokado nevjerojatno nalikuje na krokodilovo oko.

A što je meni najbitnije:Avokado je jeftina verzija botoksa

wicked007

Ja imam svoju priču u vezi voljenja voća i povrća, ali pošto je mrvicu dugačka, a fakat nisam mogla smanjiti neki dio, napisala sam vam u pisamcu, koje možete pročitati klikom na ovaj link: http://tiny.cc/natjecajklik

P.s. pliz, nemojte mi zamjeriti, pročitajte, fakat sam htjela ovu priču podijeliti sa vama i sa svima ostalima! :)

Ja sam ovo napisala totalno iskreno, iz iskustva... i zelim svima, koji mozda ne vole povrce i voce, da im se desi takav preokret u glavi i da zavole to sto nam je priroda podarila... :)

• Default avatar -
    dudilo

Držat ću se zadanog pitanja, te odgovoriti da mi je najdraže povrće češnjak, Znam da je to pomalo neobično, jer češnjak nije mnogima ukusan i po volji, no meni je, upravo češnjak izvor zdravlja. Reći ću samo da sam dijabetičar, te stoga na strogoj dijeti, koja se sastoji od mnogo integralnih žitarica mahunarki, ribe, "krtog" mesa. No ponekad se od stroge dijete mora odstupiti, jer i ja sam samo čovjek "od krvi i mesa" koji ne može uvijek odoljeti iskušenjima primamljive, no ne toliko i zdrave, hrane. Tu na "scenu" stupa češnjak koji ispravlja sve moje devijacije s hranom i održava moje zdravlje na 2visokom nivou" Češnjak je za mene "kralj" za očuvanje čovjekovog zdravlja i njemu posvećujem ovih nekoliko, možda nespretno sročenih redova. Da se razumijemo, volim i svakodnevno konzumiram razno voće i povrće, pazeći da su među njima zastupljene različite boje zbog fitonutrijenata koje sadrže, no iz te "gomile" ističe se češnjak. Zbog njega, moj je imunitet čvrst i postojan, stoga mi antibiotici nisu potrebni, kad imam "prirodni antibiotik", lijekovi za snižavanje povišenog krvnog tlaka također su suvišni, jer mi ga češnjak optimalno regulira, još k tome djeluje i kao afrodizijak i time na cjelovit način štiti moje zdravlje. Živio češnjak!

xxshygirlxx

Moje najdraže povrće je zelena salata.Jako je ukusna i puna je vlakana.Jedno je od povrća koje većina ljudi voli i super je korisno za naš organizam.Može se pripremati na razne načine kao predjelo uz mnoga jela.
    A najdraže voće mi je jabuka.Jabuka je supeer zdrava i jako mi je pomogla u životu.Jedna je od namirnica koja je spriječila moje debljanje.Super je zamjena za slane i nezdrave grickalice,sočna je i puna vlakana. :) <3

• Default avatar -
    Carmen2

Moje najdraže voće i povrće počinje sa najvažnijim slovima koja kada se spoje u jedan pojam daju odgovor zašto mi je najdraže.

Z - zelena salata
    D - dinja
    R - rajčica
    A - avokado
    V - višnja
    Lj - lješnjak
    E - endivija

• Default avatar -
    LucijaLuci98

Moje najdraže voće je lubenica. Moja ljubav prema njoj je beskonačna. Cijelu zimu čekam ljeto,kupujem prvu koju vidim,cijena mi nije važna. I jedeš ju i piješ,sitna na kalorijama,a beskrajno zdrava. :)

• Default avatar -
    fames20

Rajčica! Ne znam što me toliko privuklo, ali obožavam rajčice otkad znam za sebe. Kad sam bila mala moji su uzgajali rajčice iza kuće i sječam se kad sam slučajno jednu stabljiku slomila da sam plakala skoro cjeli dan i zasadila je u poseban lončić da ponovno naraste haahaha Moj favorit je rajčica i uvijek če biti, iako volim i ostalo voče i povrče al ona je broj jedan :D

• Default avatar -
    kora40

najdraže voće su mi jabuke jer volim njen okus, miris,oblik...Jabuka mi obilježava svaki dan jer prvi obrok u danu svakako ima jabuku, najčešće narezanu sa narančom i bananom. i da se razumojemo svaka jabuka nije dobra;ako ne miriše nije dobra;ako nema pokoju mrljicu zaobiđite je;mora imati arome i onaj posebni štih prave jabuke.Kako to opisati, neznam. Kad je vidite, pomirišite, zagrizete, znate...najdraža mi je sirova ali ne zaobilazim ni sok ni pitu. skoro zaboravim apsolutna pobjednica je sorta pink crisp(valjda se tako piše, nije bitno znate na koju mislim)..

• Default avatar -
    pepitojaci

Jabuka je voće pravo svatko zna koliko zdravo
    A vitamina puna kao rijetko koja voćka druga
    Bilo da ju je uzgojila baka ili se u trgovini našla
    Ukoliko tražite voće pravo jabuka je upravo to
    Kora joj raznih boja, crvena, zelena, žuta
    A meni najdraža je ona crvena iz mog vlastitog vrta.

Svakodnevno jedem povrće to, uvijek slabo zaćinjeno
    Ako ima jedem crveno, ukoliko nema zeleno
    Ljeto volim samo zbog nje, jer gredice su je prepune
    Ako mogu birati radić i kristalku ću kombinirati
    Tako ću okus dobiti koji će svi obožavati
    A zimi ću je u trgovinama kupiti i u okusu uživati.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani