Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Najdraže voće su mi borovnice - bogatstvo vitamina C, mineralima kalijem, kalcijem i fosforom. Bogate su antioksidansima i smanjuju rizik nastanka raka te bolesti srca i krvožilnog sustava te dijetalnim vlaknima, ponajviše pektinom koji je topiv u vodi, a djeluje
…prikaži još!e blagotvorno kod snižavanja kolesterola u krvi. Obožavam ih jer ih mogu jesti za doručak, u smoothijima, kao preljev kolaču, u samom kolaču, čak i sa slanim jelima (npr svinjski file u umaku od borovnica), ma mogućnosti su neograničene.
Od povrća najdraža mi je lubenica - to osvježenje tijekom ljeta obožavam. Mogu pojesti kilograme i kilograme lubenica :D (srećom pa je niskokalorična) :)
Zbog svoje alergije (alergija na histamin koji je u svim konzerviranim, zatvorenim staklenkama, tetrapacima i slično) najviše smijem jesti svježe stvari. Tako da sam stalno u voću i povrću čime bi ova nagrada bila kao naručena. ;)
Meni nije važno što je voće ili povrće ,pa čak niti ne bojim se probati neko novo voće i povrće ili nešto egzotično jer otkrivati nove okuse i mirise je pravi dar za naše nepce.Pepino,kumkvata,maracuja,goji bobice,kiwano sve malo neobično za
…prikaži još! naše podneblje ,ali kad ih probaš oduševiš se njima.
Moje najdraže voće je kivi, jer je savršen za zdravlje i ljepotu moje kože. Obožavam ga jesti samog ili u voćnim salatama, kolačima i tortama. Njegova zelena boja me naprosto opušta i čini sretnim. Kivi je zakon! :-)
Moje najdraže voće je mango,koje s razlogom zovu i kraljem voća.Ukusan je,punog okusa,zdrav-dobar je i za vid,i za probavu,i za kožu,a čak je i antikancerogen.Asocira me na ljeto,sunce,odmor i zdravlje...Mislim da su to sasvim dovoljni razlozi zašto je mango moj broj jedan!
moje najdraže voće je grožđe, jer me savršeno opisuje kao osobu. Grožđe vole osobe pustolovnog duha koje tokom mladosti stalno trče za užicima. Nestalni su u ljubavnim odnosima i često žive za trenutak, ne vodeći računa o posljedicama. Tokom vremena
…prikaži još! i odrastanja pretvore se ipak u idealne bračne partnere. Postanu u potpunosti posvećeni obiteljskom životu. Odgajanje djece im je u prvom planu, a trude se zadovoljiti partnera kako bi stvorili idiličan brak. Volim i crno i bijelo grožđe, volim piti sok od grožđa, ali volim i alkoholna pića na grožđanoj bazi, pogotovo vino i šampanjac. :-)
Moj najdraže voće je avokadojer ima nadimak 'krokodilova kruška'.Zbog grube naborane kože, avokado vrlo nalikuje koži aligatora, s time da oblikom jako podsjeća na krušku. Osim toga, kada ga se prereže napola, avokado nevjerojatno nalikuje na krokodilovo oko. A što
…prikaži još!što je meni najbitnije:Avokado je jeftina verzija botoksa
Ja imam svoju priču u vezi voljenja voća i povrća, ali pošto je mrvicu dugačka, a fakat nisam mogla smanjiti neki dio, napisala sam vam u pisamcu, koje možete pročitati klikom na ovaj link: http://tiny.cc/natjecajklik P.s. pliz, nemojte mi zamjeriti,
…prikaži još!iti, pročitajte, fakat sam htjela ovu priču podijeliti sa vama i sa svima ostalima! :)
Ja sam ovo napisala totalno iskreno, iz iskustva... i zelim svima, koji mozda ne vole povrce i voce, da im se desi takav preokret u glavi i da zavole to sto nam je priroda podarila... :)
Jabuka je voće pravo svatko zna koliko zdravo A vitamina puna kao rijetko koja voćka druga Bilo da ju je uzgojila baka ili se u trgovini našla Ukoliko tražite voće pravo jabuka je upravo to Kora joj raznih boja, crvena,
…prikaži još!vena, zelena, žuta
A meni najdraža je ona crvena iz mog vlastitog vrta.
Svakodnevno jedem povrće to, uvijek slabo zaćinjeno
Ako ima jedem crveno, ukoliko nema zeleno
Ljeto volim samo zbog nje, jer gredice su je prepune
Ako mogu birati radić i kristalku ću kombinirati
Tako ću okus dobiti koji će svi obožavati
A zimi ću je u trgovinama kupiti i u okusu uživati.
Eh Zdrava Krava surfam po tvojim stranicama malo kad sam ugledala ovu igru srce mi je skoro stalo. Koje je moje najdraže voće ili povrće vi hoćete znati, e pa onda ću vam po vašoj želji i kreativan odgovor dati.
…prikaži još! Od voća mi je najboja jagoda koja neodoljiv izgled ima, to sada na ovom portalu priznajem svima. Mala ili veća, crvene boje odmah je osvojila srce moje. U ustima ostavlja okus slatkoće, joj što ja volim to božanstveno voće. Njen čaroban miris ja volim i da je u velikim količinama pojedem si dozvolim. Ona je meni poslastica prava a ujedno je ljekovita i zdrava. I tako se ja ugledah, jer ju i on voli, na medu, a obožavam je u kolačima i sladoledu. Znam je staviti i u neki napitak jer je ona jednostavno čisti užitak. Moj želudac sladi, volim je u džemu i marmeladi. Jedina mana je što je cijele godine nema i tada mi suze na oči krenu, ali zato kad je ima nestane u trenu. Kad mi za slatkim dođe volja, jagoda je za to najboja. Ni za jedno drugo voće ne bih je dala jer je ona moja riznica bogatstva mala.-Evo i jedne prerade pjesme-
Jagoda me za srce ugrizla
Želudac moj ti si ukrala, samo da bi sva u njeg stala,
tijelom svojim crvenim, sa peteljkama tim zelenim,
Razum od svog mirisa si mi pomutila, da ću te zavoljeti nisam ni slutila
Obitelj svoju po svijetu uputila
Ko me to voće slatko
kroz grlo sada ide glatko
A usne mu viču smaži me
Jagoda me za srce ugrizla,
pod mjesečinom svu noć se širila
Od tebe se nisam krila,
čak bih te i rado pila,
Crvena moja, moja mila
Kroz moj život razno voće prolazi,
a ta finoća sa njima to ne dolazi,
Sve od mene isto hoće,
ali mi je ona najdraže voće
Teško meni, kad nema je...
Sada ću pisati o pvrću koje ima svoje draži, to je krastavac, meni najdraži. On je osvojio mene sa super okusom i boje zelene. Tu ništa ne treba duljiti, jednostavan je za pripremu, treba ga samo oguliti. U raznim jelima ga spravljam i u salate slasne stavljam. Jako je zdrav i pun vitamina da mi čak dok ovo pišem na usta krene slina. Nije skup i ne trebam za njega izdvojiti neku veliku svotu, on nije dobar samo za jelo već i za ljepotu. Bliži se ljeto i odlazak na more, ništa me ne brine jer on mi pimaže kod celulita i učinkovito djeluje na bore.
Nadam se da se ne ljutite što toliko zborim, samo se kao i ostali za nagradu borim. Da kroz Mercator guram sa voćem i povrćem kolica puna, bilo bi super u ovo teško vrijeme uštedjeti malo kuna. To je stvarno nagrada prava, ujedno fina i zdrava. Sada na sve ovo točku stavljam i sve skupa lijepo pozdravljam.
P.S. Nadam se da sa ovom preradom pjesme ne kršim autorska prava:)
krastavac je moj car breskvica iz prirode je dar grožđe puno sočnosti ananas kralj slatkosti rajčica ga s boka gleda jagoda sladja i od meda i paprika i rotkvica meni su k'o rajska smokvica povrća mi nikad dosta ni od
…prikaži još!ta
ni od voća niš ne osta!
kelj i grejp kelj koji meni i sestri uvijek spašava tjedni studentski budžet, varivo, složenac, polpete, salata, kelj kelj kelj :) grejp koji suprotno djeluje na budžet, ali je zločesto fin da ne možemo odliti, kisel i gorak, poseban, specifičan
…prikaži još!an i jednostavno super :)
Što reći volim sve voće i povrće,u svojoj dobi ne mogu dan zamisliti ada ne pojedem 1-2-ejabuke koje me toliko osviježe i uljepšaju dan.Od povrća najviše volim rajčicu,špinati blitvu(pogotovo kada radi juhe od njih).
Jabuka, jabuka, za nju znaju djeca sva Jabuka, jabuka, što nam daje priroda Ako želiš biti zdrav, jedi jednu svaki dan fina, sočna, crvena, izvor vitamina Kolač, sokić ili džem, i bit ćeš ti Zdrav ko' Dren Jabuka, jabuka, kraljica
…prikaži još!a, kraljica je voćaka
Špinat i cikla..ne znam zašto ali to dvoje obožavam.Špinat svi vole u mojoj kući kao umak,kao dodatak sa jajima i pire krumpiru,čak i kao namaz uz kakao ujutro.Svoju djecu sam također naučila da nema voća ili povrća koje nije dobro.Od
…prikaži još! cikle radim sok koji je jako zdrav za željezo, to sam kao mala počela i od tada svaki dan ali ne kupovni već sama volim u ljeto kada je sezona ga napraviti.Ne trebam Vam reći koja salata je kod mene zimi u smočnici ...cikla.
Moje najdraže povrće je korijen celera. To je toliko zahvalna biljka da ju jednostavno OBOŽAVAM.Prije nekih tri godine sam u lokalnom zdravljaku kraj posla otkrila salatu od celera i jabuke koja me naprosto oduševila. Kad sam pričala doma kakva je
…prikaži još! to salata svi su radili grimase i govorili fuj.Dok ju jednom nisam donijela doma.Sad ju moram raditi barem jednom tjedno tako da u kući uvijek moram imati korijen celera i jabuke.I limun.Ali u druge svrhe. Celer i jabuke,meni su must have. :)
Odabrani dobitnici zalihe voća i povrća
Komentari 216
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.