Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Penzićima jabuka na dan, jagoda i trešnja,već je san, krumpir nama snage daje, sam da vreća duže traje. Pet obroka povrća na dan, nam je danas utopija i ko što rekoh, puki san. A tek voće,srce tuče, na istinu ovo
…prikaži još!stinu ovo vuče.
Zdravo ovo,zdravo ono,
no nagrada tko piše ovo.
Mi smo ti ko korov ljut,
zgazili nas,al dignemo se ko prut.
Najdraže voće su mi mandarine- u toj mjeri da su mi za sezone nokti i prsti žućkaste boje jer kad krenem jesti mandarine- ne stajem! i kao da to nije bilo dovoljno- našla sam i odličan recept za voćnu salatu
…prikaži još!u s mandarinama! što se tiče povrća, koliko god čudno zvučalo luk! češnjak, mladi...svaki! u salatama, u sendvičima, u doslovno svim jelima.
Najdraže voće su mi borovnice - bogatstvo vitamina C, mineralima kalijem, kalcijem i fosforom. Bogate su antioksidansima i smanjuju rizik nastanka raka te bolesti srca i krvožilnog sustava te dijetalnim vlaknima, ponajviše pektinom koji je topiv u vodi, a djeluje
…prikaži još!e blagotvorno kod snižavanja kolesterola u krvi. Obožavam ih jer ih mogu jesti za doručak, u smoothijima, kao preljev kolaču, u samom kolaču, čak i sa slanim jelima (npr svinjski file u umaku od borovnica), ma mogućnosti su neograničene.
Od povrća najdraža mi je lubenica - to osvježenje tijekom ljeta obožavam. Mogu pojesti kilograme i kilograme lubenica :D (srećom pa je niskokalorična) :)
Zbog svoje alergije (alergija na histamin koji je u svim konzerviranim, zatvorenim staklenkama, tetrapacima i slično) najviše smijem jesti svježe stvari. Tako da sam stalno u voću i povrću čime bi ova nagrada bila kao naručena. ;)
Volim većinu voća i povrća, tako da bih lakše izdvojila ono koje mi nije omiljeno... Ali nekako najviše volim trešnje i nektarine. Od povrća najdraža mi je rajčica i brokula. U mojim obrocima je uvijek povrće: svaka juha je od
…prikaži još!od povrća, svaka tjestenina sadrži i povrće, meso je uvijek u nekom umaku od povrća... a u spremanju različitih salata u povrća sam već postala pravi majstor.
Jagodice, jagodice, bobice,
slatke male neodoljivice,
crvene, sočne i zdrave,
svako proljeće me svojim mirisom mame.
A kad slano osvježenje poželim,
za rajčicama divnim poludim.
U salati uz roštilj,u juhici slasnoj,
ovo divno povrće zaista je rajsko!
Obožavam ciklu, ali priznajem do nedavno je nisam mogla niti vidjeti, kada mi je jednom prilikom, lijećnica nakon što je pogledala moju krvnu sliku, preporučila ciklu, priznala sam joj kao i vama da je ne jedem, a ona mi je
…prikaži još! rekla, nisam ni ja, a sad je volim. I stvarno, moja krvna slika je savršena, cikla mi je prefina, a popijem i njezin sokić i osjećam se puno bolje. Cikla je zakon!
U proteklih godinu dana izgubila sam 10 kg. Pitate se kako? Tjelovježbom 10% i pravilnom prehranom koja uključuje povrće i voće 90%. Vrlo je težak odabir najboljeg voća i povrća. Osobno svakodnevno koristim limun koji je odličan za detoksikaciju, isjedim
…prikaži još!m limun u vodu, uopće ne stavljam šećer i pijuckam kroz dan, malo kalorija, a opet osvježavajuće i bolje od koje kakvih zaslađenih sokova. Od ostalog voća obožvam banane, naranče, jabuke, kiwi, grožđe od kojeg svaki dan za večeru u kombinaciji sa jogurtom , pravim voćnu salatu :) Od povrća obožavam krumpir, blitvu koju volim kuhanu sa krumpirom ili od blitve, kao i od kelja i tikvica, radim zdrave popečke. Obožavam papriku, rajčicu i krastavce, pogotovo kroz ljeto kada mi prija lagana hrana, a od ovoga povrća uz dodatak začina i svježeg sira i kuhane piletine može se napraviti odlična salata. Ovo je samo dio jednog djela koji sam ja promijenila u svojoj prehrani i uz pomoću koje sam promijenila svoj izgled naočigled drugih ljudi.Komentari su naravno pozitivni i svi su iznenađeni kako sam sao pravilnom prehranom, bez izgadnjivanja skinula višak kilograma. Voće i povrće su moja zagarantirana karta za lijep i fit izgled kako ovog ljeta tako i ubuduće, jer ne pripremam se pomoću njih samo za jednu sezonu na plaži, već smatram da je to stil života koji svaka osoba može pratiti uz malo volje i bez ikakvih isprika. Fino i zdravo, a uspjeh je zagarantiran! :)
Moje omiljeno povrće su tikvice koje jednostavno obožavam na sve načine. Punjene, gril, pohane.... Paprike su mi isto omiljeno povrće. Najdraže voće su mi maline.
Najdraže voće su mi jagode koje vrlo uskoro stižu i to me jako veseli, naročito one iz vrta, domaće i mirisne. Obožavam ih u svakoj kombinaciji, bilo kao sok, frape ili u kolačima. Volim ih jer su zdrave a uz to ukusne i fine.
Moje najdraže povrće je korijen celera. To je toliko zahvalna biljka da ju jednostavno OBOŽAVAM.Prije nekih tri godine sam u lokalnom zdravljaku kraj posla otkrila salatu od celera i jabuke koja me naprosto oduševila. Kad sam pričala doma kakva je
…prikaži još! to salata svi su radili grimase i govorili fuj.Dok ju jednom nisam donijela doma.Sad ju moram raditi barem jednom tjedno tako da u kući uvijek moram imati korijen celera i jabuke.I limun.Ali u druge svrhe. Celer i jabuke,meni su must have. :)
Jedna jabuka na dan, bolest van. Tako nekako ide ona stara narodna mudrost. Svako malo netko se sjeti kojekakvog egzotičnog voća i kune se da liječi bolesti, pomlađuje i što sve ne. Isprobala sam ja skoro sva ta nova čuda,
…prikaži još! posadila aroniju, goji, kivi. Na kraju mi je ova naša domaća jabuka najbolji lijek za sve. Mogu je jesti i kad sam zdrava i kad sam bolesna. Kad su djeca bila mala pa dobila proljev i ništa nisu mogla pojesti naribana, odstajana jabuka s malo rogača najbrže je rješavala problem. Svježe naribana jabuka pomaže kod zatvora. Dvije jabuke pred spavanje osiguravaju miran san. Kad sam žedna pojedem kiselu jabuku, kad sam gladna pojedem slatku jabuku. To rajsko voće duboko je ukorjenjeno u našu tradiciju, jabuka božićnica priziva zdravlje i blagostanje u narednoj godini, a ovisno o tome kakva je jabuka na stolu kad mladić dolazi zaprositi djevojku znalo se koliko su roditelji mladenke zadovoljni mladićem. Meni nema boljeg voća od skromne jabuke.
Kreativna vaše stranice, oduševila me i vrijedna je svake pažnje i pažnjice. Nagrada me uvelike očarala, potrudit ću se kako bi si bar ovu zalihu osigurala! Odlična vam je za nagradnu igru kombinacija, a nagrada vaša prava je atrakcija! Svi
…prikaži još!trakcija!
Svi ju ljudi žele,traže,mole,
kad svoje zdravlje osigura, svaki je čovjek dobre volje.
Kad nagradu ugleda, svaka će ju osoba poželjeti,
do kraja godine bit će spremna Mercator voljeti.
Nagrada ova poželjna je i jedinstvena,
kad bih ju osvojila, moja bi obitelj bila presretna.
Potrudila sam se i ove stihove napisati,
kako bi svojoj obitelji osigurala ove blagodati.
Nikako ne bi bilo loše osvojiti ovo,
u svoje bih svakodnevne namirnice voljela ubaciti ovo.
Svaka osoba trudi se zdrava hoće
a to je moguće samo uz voće i povrće.
Uz svaku kombinaciju doručka kombinirati se može,
pa se uz to još i duže živjeti može.
Jedinstvena je ova nagrada i san je snova,
uz nju svaki čovjek dugo živjeti mora.
U svako doba dana voće i povrće treba konzumirati,
Između raznih vrsta moguće je u Mercatoru birati.
Nagrada ovaj odlična je i čista je desetka,
svaki komad bitan je i nema zamjerka.
Da osvojim ovu ogromnu nagradu, veoma bih vam zahvalna bila,
i poklon od nikoga ne bih krila!
Najdraže od svega su mi banane, višnje i kruške,
volim i kivi, jagode i trešnje.
Višnje volim u svim oblicima,
kolačima, na granama, a glavne su kad kupujem-u kolicima.
Lijep pozdrav :)
Njam njam...napokon nešto i po mome guštu. Ja vam volim apsolutno sve vrste tropskog voća. Volim te fine sokove kojih je tropsko voće prepuno, sve te vitamine C koji se cijede iz njega, ali no.1 mi je voće imena Passion
…prikaži još! fruit odnosno marakuja. Prvi put probala sam passion fruit u Australiji prije par godina i divila se tom okusu kao da do tada nisam ništa fino stavila u usta. Već u Australiji googlala sam ima li toga voća u Hrvatskoj i dugo dugo vremena mi je trebalo da shvatim da je to marakuja. Čula sam ja za marakuju i prije, ali je nisam nikada jela pa nisam znala niti kako izgleda a kamol i kakav okus ima. Pravi sam zaljubljenik u marakuju i koristim je i u kolačima jer daje fini slatko -kiseli okus, ali ništa mi nije toliko fino, nego kad "isisam" sok direktno iz ploda, a one sitne koštice pucketaju u ustima.
Kao trudnica izričito obožavam sve vrste voća i povrća,a ako baš moram izdvojiti to su onda kiwano - jer je odličnog okusa, pun vitamina, i najveći dar majke prirode iz moga vrta. Zatim rajčica koju obožavam jesti kao jabuku,te zelena
…prikaži još! salate bez koje ni jedan ručak ne mogu zamisliti :)
Volim jesti povrće i voće a to mi nije mana, a od svih najdraža mi je banana. Kad je ugledam odmah mi na usta krene slina, njen okus meni je milina. Egzotična sa žutom korom jako me privlači, ona jednostavno
…prikaži još! vitaminima zrači. Nikako ne mogu da joj odolim, bilo ljeto ili zima uvijek je jesti volim. Neću sada od buhe praviti slona, ali da me od gripe spasi snažna je ona. Kad sam tužna volim je pojesti u sladoledu ili voćnoj salati i tada mi se odmah osmijeh na lice vrati. Puno raznog voća ima u trgovini, ali samo mi banana pruža onaj okus fini. Sa police ona gleda u mene, da ju uzmu moje ruke za to nisu lijene. Ona meni energiju daje, koja može cijeli dan da traje. Ako je ne jedem volim je u napitcima raznim piti, a još mi je draža kad sam saznala da me od bolesti štiti. Vjerovali ili ne, meni je kraljica voća banana i nije samo majmunu nego je i meni najdraža hrana. Ja sam o njoj prava ovisnica postala i nadam se da sam vam dobar razlog zašto je volim dala. Zdrava Krava ja bih presretna bila kad bih ovaj poklon za kupnju puuuuno banana baš ja osvojila.
Jabuka, jabuka, za nju znaju djeca sva Jabuka, jabuka, što nam daje priroda Ako želiš biti zdrav, jedi jednu svaki dan fina, sočna, crvena, izvor vitamina Kolač, sokić ili džem, i bit ćeš ti Zdrav ko' Dren Jabuka, jabuka, kraljica
…prikaži još!a, kraljica je voćaka
Redoslijed ide ovako najdraze voce za jutro je sok od svjeze iscijedene narance,banana je voce za svaki dan i za bilo koje doba dana.Jagode za ulazak u ljeto a lubenice za utazivanje zedji ljeti. Od povrca zelena salata bez koje
…prikaži još!e ne mogu zamisliti obrok osim kad su second best blitva ili brokula na meniju.
Moje najdraže voće je jabuka i banana.Tokom cijele godine se nalaze u mojoj kuhinji.Vole ih jesti moji klinci,tako da ih konzumiramo cijelu godinu.Jabuku jedem za doručak i užinu a bananu si pojedem prije spavanja,jer imam problem sa nesanicom pa mi
…prikaži još! banana pomaže da bolje spavam.A i često radim neki kolač od jabuka i banana,koji moji klinci jednostavno obožavaju.
Odabrani dobitnici zalihe voća i povrća
Komentari 216
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.