Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Moje najdraže voće je jabuka i banana.Tokom cijele godine se nalaze u mojoj kuhinji.Vole ih jesti moji klinci,tako da ih konzumiramo cijelu godinu.Jabuku jedem za doručak i užinu a bananu si pojedem prije spavanja,jer imam problem sa nesanicom pa mi
…prikaži još! banana pomaže da bolje spavam.A i često radim neki kolač od jabuka i banana,koji moji klinci jednostavno obožavaju.
Moje najdraže voće je crveni grejp. Pijem ga cijele godine, samo ljeti malo rjeđe jer zabušavam zbog breskvica, jagodica, trešnjica i ostalog voća koje jedva dočekam :) Grejp cijedim svako jutro i pijem ga natašte. Svu pulpu ubacim u čašu,
…prikaži još!, zajedno sa sokom i naprosto uživam. Ne postoji bolje buđenje od čaše svježeg soka od grejpa. Miris, okus...mmm... čisto osvježenje. Kad sam žedna, iscijedim pola grejpa, dodam vode, ubacim par kockica leda i guštam. Kad sam navečer gladna, a celulit mi brani kasnu večeru, uzmem grejp, odrežem dio kore pri vrhu i malom žličicom ga polako jedem dok ne ostane samo prazna korica. Obožavam ga! Zdrav je, pun vitamina, osvježava, hrani me i gasi žeđ.
Ove godine sam ga toliko pojela da mi je čak i sv. Nikola donio 10 kila crvenog grejpa. Potkrao mu se i koji žuti, ali i on je brzo prošao :)
Najdraže voće mi je limun. Od njega radim zdravu limunadu, dodajem ga sitno narezanog u pahuljice za doručak, neizostavan je u voćnoj salati, a odličan je i u pilingu za lice. Od povrća najviše volim - luk! Zdrav je, a
…prikaži još! odma imaš i mjesta u tramvaju. :)
Mahuna mi je prežuta, paprika opet preljuta. Za graškom često nemam volje, za krastavcima još i bolje. Zato je cikla omiljene mi boje, spada u drage zimnice moje. Patlidžane bih jela svakoga dana, uz njih ne treba druga hrana. Rajčica
…prikaži još!
Rajčica može u svemu i svuda,
dok porumeni postanem luda.
Jabuku i šljivu uberem kada želim,
a kruške i jagode veselo dijelim.
Sočne breskve su na vrhu top liste,
kao i ribizle koje se odmah sliste.
Supervoće kupinu obožavam,
a da uzgajam ananas često sanjam.
Volim njihove okuse i boje,
preporučujem voće i povrće za zdravlje tvoje!
U proteklih godinu dana izgubila sam 10 kg. Pitate se kako? Tjelovježbom 10% i pravilnom prehranom koja uključuje povrće i voće 90%. Vrlo je težak odabir najboljeg voća i povrća. Osobno svakodnevno koristim limun koji je odličan za detoksikaciju, isjedim
…prikaži još!m limun u vodu, uopće ne stavljam šećer i pijuckam kroz dan, malo kalorija, a opet osvježavajuće i bolje od koje kakvih zaslađenih sokova. Od ostalog voća obožvam banane, naranče, jabuke, kiwi, grožđe od kojeg svaki dan za večeru u kombinaciji sa jogurtom , pravim voćnu salatu :) Od povrća obožavam krumpir, blitvu koju volim kuhanu sa krumpirom ili od blitve, kao i od kelja i tikvica, radim zdrave popečke. Obožavam papriku, rajčicu i krastavce, pogotovo kroz ljeto kada mi prija lagana hrana, a od ovoga povrća uz dodatak začina i svježeg sira i kuhane piletine može se napraviti odlična salata. Ovo je samo dio jednog djela koji sam ja promijenila u svojoj prehrani i uz pomoću koje sam promijenila svoj izgled naočigled drugih ljudi.Komentari su naravno pozitivni i svi su iznenađeni kako sam sao pravilnom prehranom, bez izgadnjivanja skinula višak kilograma. Voće i povrće su moja zagarantirana karta za lijep i fit izgled kako ovog ljeta tako i ubuduće, jer ne pripremam se pomoću njih samo za jednu sezonu na plaži, već smatram da je to stil života koji svaka osoba može pratiti uz malo volje i bez ikakvih isprika. Fino i zdravo, a uspjeh je zagarantiran! :)
Moje najdraže voće je nektarina, iz čisto glupog razloga jer nije dlakava :) naime, obožavala sam jesti breskve, ali sam se užasno ježila na one njihove dlačice i onda sam probala nektarinu te riješila svoje probleme :)
Volim većinu voća i povrća, tako da bih lakše izdvojila ono koje mi nije omiljeno... Ali nekako najviše volim trešnje i nektarine. Od povrća najdraža mi je rajčica i brokula. U mojim obrocima je uvijek povrće: svaka juha je od
…prikaži još!od povrća, svaka tjestenina sadrži i povrće, meso je uvijek u nekom umaku od povrća... a u spremanju različitih salata u povrća sam već postala pravi majstor.
Iako nije voće za kojim biste posegnuli tijekom popodnevnog međuobroka, limun je moje najdraže voće. On je jednostavno moj pokretač kojim počinjem svako jutro. Ocijeđen u čaši vode osvježava me, razbuđuje i zasigurno me čini zdravijom, aktivira moju probavu, čisti
…prikaži još!i organizam od toksina, poboljšava mi raspoloženje i vitalnost. Limun pršti od zdravih, hranjivih sastojaka: vitamina C, flavonoida, folne kiseline, limunska kiselina, kalcija, magnezija, v bioflavonidea, limunina i jedinstvenih fitonutrijenata. S pravom ga možemo nazvati „lijek za sve“ jer pruža niz zdravstvenih prednosti: jača imunitet, osnažuje organizam i daje energiju, pomaže kod prehlade, infekcije, artritisa i niza drugih bolesti, a prijatelj je kod mršavljena. Limun je također čarobnjak u kulinarstvu jer može promijeniti i obogatiti okus drugih jela. Kad ga vidim žutog poput sunca, zrelog, sočnog, glatkog – znam da mi je veliki saveznik u brizi za zdravlje. I kad je kiseo i opor, prava je blagodat. A koliko ga je cijenim i volim, isto toliko ga i moja obitelj voli. Zbog toga smo sretni što je dostupan tijekom čitave godine. Da nije već opjevan napisala bih mu odu.
MOje omiljeno voće su sve vrste agruma, naročito naranče i limun. Bogati su vitaminom C,odlični za prirodnu detoksikaciju organizma,imaju malo kalorija, najjeftiniji i najzdraviji saveznici protiv prehlade...i ne manje važno,bitni su za lijepi i zdravi osmijeh s obzirom da nedostatak
…prikaži još! vitamina C može dovesti do skorbuta, a znamo da lijep i iskren osmijeh otvara sva vrata svijeta! :)
Nisam baš neka ljubiteljica voća, ali zato obožavam povrće. Nemam neku omiljenu vrstu povrća- bitno da je sezonsko i raznoliko, da mi se tanjur šareni od različitih vrsta povrća, a obavezno uz svaki obrok obožavam pojesti zdjelicu salate (razne vrste
…prikaži još! zelene salate, kupusa, cikle, rajčice, krastavaca...).Zato najviše volim ljeto, jer tada postajem vegetarijanka, dok izvrtim u svojoj prehrani sve vrste sezonskog povrća:-)
Kao trudnica izričito obožavam sve vrste voća i povrća,a ako baš moram izdvojiti to su onda kiwano - jer je odličnog okusa, pun vitamina, i najveći dar majke prirode iz moga vrta. Zatim rajčica koju obožavam jesti kao jabuku,te zelena
…prikaži još! salate bez koje ni jedan ručak ne mogu zamisliti :)
Najdraža mi je rajčica jer ju mogu jesti na 100 načina i u svako doba godine, naravno ljeti svježu, a u ostatku godine iz leda ili u prerađenom obliku. I to prvenstveno iz mog vrta jer domaća ima tako dobar
…prikaži još! okus koji nijedna kupovna ne može nadmašiti.
Žitarice sa kruškama i jabukama volim za početak dana ujutro mi je to najdraža hrana. Za zajutrak volim pojesti naranču i mandarinku i popiti čašu vode s limunom da se protiv toksina osjećam sigurnom. Za ručak mi je tanjur pun
…prikaži još!jur pun raznovrsnog povrća
koji se bojom i okusom uklapa uz finog oslića.
Za užinu volim pojesti bananu
jer mi ona daje snagu.
Večera treba biti lagana,
zato volim pojesti nekoliko malina.
Ukoliko malina nema,
za večeru se povrće raznovrsno sprema.
Pet obroka tijekom dana imam
i sve povrće i voće s radošću primam.
Voljela bih dobiti nagradnu igru ovu
da povrćem složim na tanjuru neku kombinaciju boja novu. :)
Obožavam jesti sve vrste voća, ali najdraže su mi marelice. Male, slatke, žute okruglice odlične su u svim kombinacijama, voćnim salatama, kolačima, džemovima, frapeima itd. Marelice me asociraju na ljeto, miris mora i uživanciju u hladovini terase sa voćnim kupom
…prikaži još! i sladoledom u ruci. Jedva čekam opustiti se i prepustiti njihovom slatkom nektaru ovo ljeto.
Moje omiljeno povrće je mrkva jer to zaista zdrava grickalica,dobra je za naše zdravlje,a sok i juha su ono što je neizostavno u mojoj kuhinji i među mojom obitelji jer je ukusna i fina :)
U ovim teškim vrmenima o voću mogu samo sanjati.Kao samohrana majka koja je u vračanju kredita i duga koji mi je bivši suprug napravio,ono novaca što mi ostane vrlo teško potrošim na voće,a i kad ga kupim ono je samo
…prikaži još!o za moje dijete.ali ni tada nije to neki veliki izbor,uglavnom banane ili jabuke koje su na sniženju.A o voču znam mnogo,kao dijete sam slušla jedi ovo voće ono je dobro za to i tako stalno.Ma znam ja da je BANANA puna kalija koji je odgovoran za rad srca i da daje enrgiju.Ja želim da srce moga sina bude jako i da jako kuca.Znam ja da JABUKA i to ona sočna crvena je dobra za zube,crijeva i da čisti organizam.Voljela bih i da moj očisti od ove gorčine koja je u njemu.Znam da i ANANAS je dobar za mršavljenje i probavu,pa da i ja sa njim pokušam skinuti kile koje sam nabacila od suha kruha i maremelade.Znam je i za sočne TREŠNJE,i kako smo se kao djeca njima kitile i krale ih susjedima u vrtovima i padale sa stabla kao zrele KRUŠKE.
Ao crvenim JAGODAMA sa čokoladom i šlagom mogu samo sanjati.Ma mogla bih ovako unedogled nabrajati,ali za mene KRALJICA voća ili povrča je LUBENICA,sa kojm se ljeti dobro najedemi očistim organizam,oporavim bubrege....I hvala roditeljima koji dok su bili živi su me naučili mnogim trikovima ajedan od njih je da pri kraju sezone lubenica (kada su i najftinije)kupim ih i zakopam u vrt,i tako do polovice listopada je imamam i uživam u njoj.
Obožavam ciklu, ali priznajem do nedavno je nisam mogla niti vidjeti, kada mi je jednom prilikom, lijećnica nakon što je pogledala moju krvnu sliku, preporučila ciklu, priznala sam joj kao i vama da je ne jedem, a ona mi je
…prikaži još! rekla, nisam ni ja, a sad je volim. I stvarno, moja krvna slika je savršena, cikla mi je prefina, a popijem i njezin sokić i osjećam se puno bolje. Cikla je zakon!
Šparoge - jer su jako fine i zdrave, mogu ih pripremiti na puno načina i svaki put su jednako fine. A koji je tek gušt brati ih, šetati i tražiti ih, ogrebsti ruke, ali i dalje ih tražiti i brati
…prikaži još! i tako satima... Dobre i za dušu i za tijelo!
S obzirom da bolujem od autoimune bolesti koju prati loša krvna slika i željezo, trebala bih jesti sve što mi dođe pod ruku, ali nažalost nemam tu naviku. Od povrća volim svježe paprike i rajčicu koje nasječem i pomiješam s
…prikaži još! vrhnjem - idealno za ljetne dane! Obožavam i kuhani grašak koji je jako dobar za željezo, crveni kupus,gljive...
Što se voća tiče volim banane koje su dobre za moja bolesna crijeva,trešnje u kojima uživam svake godine u vrtu, suhih smokvi koje si priuštim s vremena na vrijeme, suhih brusnica koje grickam kako bih izbjegla upalu mjehura, jagode s kojima se osjećam kao da sam u filmu, umočenim u šlag. Od naranči si pravim svježi sok svakog jutra, tako da trošim izuzetno puno novca za voće. Voljela bih steći naviku da počnem jesti brokulu i drugo zdravo povrće koje bi popravilo moju krvnu sliku i dizalo imunitet! Zato je ovo savršena prilika - vi plaćate, ja jedem i liječim se! :)
Odabrani dobitnici zalihe voća i povrća
Komentari 216
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.