Fitness 17. rujna 2010.

Vježbe za trbuh i leđa

Trbuh_
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pogledaj treću video epizodu u kojoj će ti fitness instruktorica Sonja pokazati vježbe kojima ćeš učvrstiti trbušne mišiće i smanjiti bol donjem dijelu leđa koji se često javlja zbog nepravilnog sjedenja

Uz trbušne mišiće, donji dio leđa je jedna od najvažnijih mišićnih skupina jer sudjeluje u pravilnom držanju tijela. Uslijed modernog načina života (nepravilnog sjedenja) donji dio leđa ne obavlja svoju funkciju pa se često javlja bol (u križima).

Najčešće je dovoljno redovito izvoditi vježbe za tu skupinu mišića, a kad oni dovoljno očvrsnu bol će nestati . Dakle uz vježbe za trbušnjake vrlo je važno izvoditi barem jednak broj vježbi za donji dio leđa.

Vježbati možeš i vani

Ove vježbe možeš izvoditi bilo gdje; u prirodi, kod kuće, sami ili u društvu. Važno je da slušaš svoje tijelo i ne pretjeraš s intenzitetom vježbi. U bilo kojem trenutku možeš napraviti pauzu i zatim ponovno krenuti kada si spremna za to.

Isto tako ukoliko želiš možeš pojedine emisije odvježbati i nekoliko puta zaredom. Kako bi tijelo funkcioniralo na pravilan način potrebno je piti dovoljnu količinu vode, posebno prije, za vrijeme i neposredno poslije vježbanja.

Više info: www.skidajkile.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.