Fitness 01. travnja 2011.

Viseći trening za ravan trbuh

Goky2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prednost TRX visećeg treninga je da kod svih vježbi sudjeluju mišići core-a (trbuh i leđa) što je od posebne važnosti u današnjem sjedilačkom načinu života. U novoj video epizodi možeš vidjeti vježbe koje će ti aktivirati trbuh i mišiće struka

TRX trening s ručkama je potpuno novi pristup treningu u kojem se koristi vlastita težina tijela kako bi uključili što veći broj mišićnih vlakana. Ovom vrstom treninga istovremeno razvijaš snagu, ravnotežu, fleksibilnost i čvrstoću zglobova.

Vježba za prsne mišiće

Stanemo u početni položaj. Oslonimo se rukama na TRX i učvrstimo tijelo. Intenzitet možemo podesiti tako da se udaljimo ili približimo polazištu TRX-a. Trake nam prolaze iznad ruku, ali ih ne dodiruju. Cijelo tijelo spuštamo prema dolje bez savijanja. Laktovi se savijaju prema nazad.

Vježba za mišiće struka

Kod vježbe za struk objema rukama primimo drške TRX-a koje smo prije toga isprepleli. Okrenemo se bočno u jednu stranu i postavimo ručke TRX-a iznad glave. Kuk pomičemo od polazišta ne pomičući ruke iznad glave. Ponovimo vježbu u drugu stranu.

Još jedna vježba za struk

Ova vježba je posebno popularna kod igrača golfa jer simulira njihov osnovni pokret i jača mišiće koji se najviše koriste pri igranju golfa. Zauzmemo početni položaj i blago se oslonimo na TRX. Snagom iz tijela rotiramo tijelo bez savijanja ruku. Stopalo suprotne noge se također rotira.

Propustila si prethodnu video epizodu? Pogledaj TRX vježbe za noge, ramena i stražnjicu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.