Fitness Kako izgubiti 10 kilograma do ljeta? 10. svibnja 2019.

Tri vježbe koje provjereno vraćaju tijelo u kondiciju

1/9
Foto: Igor Kralj (PIXSELL)
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svi su kandidati našeg Born2Flow izazova bili iznenađeni težinom prvog treninga pri čemu su mnogi tek shvatili svoja ograničenja i koliko prostora imaju za napredak. Naši čitatelji i čitateljice vježbaju kod kuće putem online programa Born2Flow, a jednom tjedno se sastaju s trenerima.

Prvo treba naučiti osnovne vježbe poput čučnjeva i planka

Prvi je trening započeo trener Marko koji je uz kratki uvod odmah objasnio principe vježbanja, što se očekuje od svakog kandidata te demonstrirao kružne vježbe za zagrijavanje prilikom kojih su kandidati učili pravilno izvoditi osnovne vježbe poput čučnjeva, izvođenja vježbi iz plank pozicije, razne izdržaje, pokrete i okrete. Svaka se vježba izvodila po dvije minute. Kandidati su se kroz ove vježbe doista zagrijali i shvatili da se treningu od samog početka pristupilo ozbiljno.

Možda te zanima... Trening uz koji ćeš u 10 tjedana otopiti masti i izgubiti kilograme Fitness

 | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Foto: Igor Kralj (PIXSELL)

Nakon zagrijavanja i prvih kapljica znoja slijedilo je inicijalno mjerenje koje se sastojalo od tri vježbe koje će se koristiti za usporedbu napretka svakog pojedinog kandidata na početku i na kraju izazova.

 | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Foto: Igor Kralj (PIXSELL)

Kandidati su prva dva mjerenja izvodili u parovima te je prvo jedan kandidat izvodio vježbu, a drugi je brojao, dok se zadnja vježba odnosila na maksimalno vrijeme koje su kandidati mogli provesti krećući se naprijed i nazad ''u maci''.

 | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Foto: Igor Kralj (PIXSELL)

Prva je vježba bila plank izdržaj pri kojoj se naizmjenice lijevom i desnom rukom dotiče girja koja se nalazi iznad glave za dužinu ruke. Vježba se izvodila dvije minute, a poanta je što više puta iz pravilnog plank položaja dotaknuti girju.

 | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Foto: Igor Kralj (PIXSELL)

Druga se vježba odnosila na skakanje za 180 stupnjeva i doticanje poda iz čučnja. Brojao se broj dodira poda u dvije minute.

 | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Foto: Igor Kralj (PIXSELL)

Treća je vježba već spomenuto kretanje ''u maci'' koje su svi kandidati izvodili zajedno i svakome se zapisalo vrijeme koliko su izdržali neprekidno se krećući u pravilnom položaju. Kandidatima se u ovoj vježbi pridružila i fizioterapeutkinja Ivana Zrno koja je na kraju vodila bitku s kandidatkinjom Željkom Ujlaki te se stvorila i navijačka atmosfera pri kojoj su i Ivana i Željka bile motivirane te pohvalno izdržale 5 minuta, za što se smatra da je odlično vrijeme!

 | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Foto: Igor Kralj (PIXSELL)

Svi su kandidati bili iznenađeni težinom treninga i svatko se na svoj način smjestio na početnoj ljestvici mogućnosti, pri čemu su mnogi tek sada shvatili svoja ograničenja i koliko prostora imaju za napredak.

Možda te zanima... Kako ćemo skinuti višak kilograma u 10 tjedana? Fitness

Što su nam rekli kandidati nakon odrađenog prvog treninga?

Nikolina:

Treninzi su zbilja odlični i koliko god nevjerojatno (lako) izgledalo, ovim vježbama se aktiviraju sve skupine mišića na tijelu, a misli se u potpunosti deaktiviraju. Mislila sam da će biti teško zadržati motivaciju na početku, jer sigurno neko vrijeme nećemo vidjeti konkretne rezultate, ali nakon prvih par druženja sa sudionicima i stručnjacima motivacija je zapravo najmanji problem! Energija je sjajna! Imam osjećaj da smo se svi super povezali i da nam ništa nije teško jer smo se svi upustili u ovo putovanje s nekim višim ciljem. Najveće oduševljenje nam je Kristina (life coach) jer često je to dio zdravog života na koji svi zaborave ili ga zapostave, ali na kraju krajeva preduvjet zdravog tijela je zdrav duh.

 | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Foto: Igor Kralj (PIXSELL)

Branka:

Naš prvi trening sam dočekala s velikim uzbuđenjem, a završila s popriličnom upalom mišića. Zapravo sam očekivala više izvođenja vježbi koje pratimo online jer imam poprilični problem pratiti ih. Naizgled jednostavno, ali bez popratne sinkronizacije barem oko broja ponavljanja otežano mi je vježbanje kod kuće. No, to inicijalno mjerenje je neizbježno ako želimo na kraju vidjeti napredak. I dalje sam jednako motivirana i pozitivna prema cijelom projektu.

 | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Foto: Igor Kralj (PIXSELL)

Josip:

Već duže vrijeme nisam vježbao, očekivao sam tešku upalu mišića, ali dogodilo se upravo suprotno. Osjećam se super, poletno, razgibano i jedva čekam subotu!

 | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Foto: Igor Kralj (PIXSELL)

Marina:

Prvi trening činio mi se vrlo zabavan i prošao je u trenu. Očekivala sam napor i zabavu i tako je i bilo. Ono što nisam očekivala je iscrpljenost i umor mišića iduća dva dana, jer toliko naporno mi se ipak nije činilo. Tako da sam vrlo pozitivno iznenađena, jer sam se bojala da li ću moći izdržati treninge. Jako mi se svidjelo kako je trener koncipirao trening, jer je kao što sam rekla dosta je zabavno, učim nove stvari, nove pokrete i jako sam pozitivno iznenađena. Trener vrlo jasno i mirno predstavlja vježbe i vodi nas  kroz svaki korak. Motivacija se povećava svaki dan zbog svega što sam spomenula i sve sam sigurnija da moja odluka o prijavi za Born2Flow program je jedna od najboljih do sada!

 | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Foto: Igor Kralj (PIXSELL)

Prati nas i dalje, jer sljedeći tjedan stižu nove reportaže iz našeg Born2Flow izazova koji traje 10 tjedana!

Želiš doživotni Born2Flow program za sebe?

S novim programom vježbanja BORN2FLOW dovest ćete svoje tijelo u formu života. Vježbate od doma, na putu, na bilo kojem mjestu i kad vam odgovara. Za dobru motivaciju poklanjamo 14 dana potpuno besplatnih vježbi. Sve što trebate je otići na web Born2Flow te odabrati opciju Free14Days trial za SPRINGFLOW treninge po kojem vježbaju i naši kandidati. Na web stranici Born2Flow naći ćete različite vrste programa Flow za online treniranje. Vježbe se stalno nadopunjuju novim programima koji će vas dovesti do top forme. Želiš li doživotni program Born2Flow za sebe? Super, dajemo ti 20% popusta. Na web stranici BORN2FLOW upiši promo kôd missZdrava koji će aktivirati popust 20%. Otključaj svoje tijelo već danas!  
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.