Fitness 27. listopada 2015.

U 4 poteza provjeri snagu svog tijela!

Buldog
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pomoću ovog kućnog testa provjeri koliko je doista staro tvoje tijelo u odnosu na to u kakvoj si formi. Rekviziti koji su ti potrebni su: ljepljiva traka, drška od metle ili nešto slično i dovratak (štok). Ako ti se rezultati testa ne svide, ne očajavaj jer, ako počneš vježbati svaki dan bar 10 minuta dnevno, tvoji rezultati se brzo mogu popraviti

Kako ćeš mjeriti rezultate?

  • Slijedi upute za svaki potez - vježbu
  • Ako je možeš izvesti pravilnu bez da osjećaš bol, prošla si test
  • Za svaki neuspjeli pokušaj dodaj si tri do pet godina
  • Ako ti se rezultati testa ne svide, ne očajavaj jer, ako počneš vježbati svaki dan bar 10 minuta dnevno, tvoji rezultati se brzo mogu popraviti

Duboki čučanj

Postavi ljepljivu traku na pod u sredini okvira od vrata. Stani ispred trake tako da su ti stopala razmaknuta u širini ramena. Spusti se u čučanj i vrati se u početni položaj. Prošla si ako si uspjela napraviti čučanj tako da su ti bedra paralelna s podom, a prsti i peta na podu. Nisi prošla, ako su ti pete u zraku, osjećaš bol ili ako se ne možeš spustiti u duboki čučanj.

Iskorak

Zalijepi traku preko vrata u visini do ispod tvog koljena. Stani s razmaknutim stopalima, a nožni prsti neka ti budu ispod trake. Šipku od metle (ili kakvu) već imaš) prebaci stavi na ramena i drži je s obje ruke. Balansiraj na jednoj nozi dok drugu povijenu u koljenu držiš iznad trake. Ponovi s drugom nogom. Prošla si test, ako ti noga ne dodiruje traku, a leđa su ti uspravna. Nisi prošla, ako osjećaš bol, povijaš leđa, stopalo ti dodiruje traku ili se njišeš lijevo - desno.

Noga u ravnini sa štokom

Lezi na leđa s rukama položenim uz tijelo i dlanovima okrenutim prema podu tako da ti je desna strana tijela uz okvir od vrata, a da su ti noge iznad koljena u drugoj prostoriji. Polako podiži nogu tako da ti tijelo čini kut od 90 stupnjeva. Ponovi s drugom nogom. Prošla si, ako uspiješ nogu izravni s okvirom od vrata. Ako ne uspijevaš to znači da ti kukovi nisu dovoljno pokretljivi.

Twist

Sjedni tamo gdje bi trebao biti prag (u sredinu vrata) i prekriži noge te stavi štap na ramena i pridržavaj ga rukama. Polako se okreći u jednu stranu pri tom drži leđa uspravno. Ponovi na drugu stranu. Prošla si, odnosno možeš se dovoljno okrenuti, ako drška dodiruje obje strane dovratka. Nisi prošla, ako osjećaš bol ili prilikom rotacije drška ne dodiruje obje strane vrata.

Tri brza testa fizičke izdržljivosti, provjeri!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.