Fitness 22. svibnja 2018.

Trenerica iz Kalifornije poručuje: "Fitness nema veze sa savršenim tijelima"

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zaboravi na isklesani six pack i oblikovana ramena - jedna trenerica odlučila je otkriti istinu o tome kako vježbanje uistinu izgleda, prenosi Fitness Magazine.

Ponekad se čini da na svakoj slici neke teretane ili reklami stoji isklesana žena u sportskom topiću s ravnim trbuhom i beskonačno dugim nogama. A kada nisi fitness model, što većina nas nije, te iste reklame mogle bi te obeshrabriti na tvom putu vježbanja, što je sasvim suprotno od onoga kako bi se trebala osjećati.

Na svu sreću, jedna teretana iz Kalifornije, Surf City Fit Club, odlučila je stupiti u borbu protiv ovakvih prikaza čeličnih trbušnjaka s 0 tjelesne masnoće tako da je pokazala na svojim reklamama svoje prave članove, svih oblika, spolova i dobi dok se znoje u teretani

Dosta riskantno zar ne?

Ipak, ovo se pokazalo kao genijalna ideja. Michelle Burmaster, vlasnica teretane htjela je razbiti sve svjetske stereotipe s njenim zadnjim projektom u kojem je pokrenula slikanje stock fotografija koje prikazuju realne osobe dok vježbaju, kako bi ih treneri, teretane i blogeri mogli koristiti na svojim stranicama i ideja je automatski bila uspješna.

"Na puno razina, fitness nije samo izgled", rekla je Burtmaster. "To je ono što ti možeš napraviti; to je tvoje zdravlje. A kada vidiš sliku žene s pločicama, te su pločice često nasljedne. Ima dosta veze s genetikom. Sve je u prodavanju nečega što nije svima ostvarivo i dovodi ljude do nezdravog ponašanja i često preforsiranja tijela", objasnila je.

Što je najbolje, i članovi njezine teretane prihvatili su ovu ideju objeručke i ne bježe od objektiva kamera, dapače, uvijek imaju široki osmijeh spreman za njih i spremnost da im pokažu sve svoje mogućnosti. 

Burmaster se nada će njen projekt inspirirati mnoge da krenu u teretanu, ne samo njenu, nego i po cijeloj planeti. 

Smoothie_9 Možda te zanima... Savjet nutricionista: što jesti za vidljive rezultate ako vježbaš u teretani Hrana Možda te zanima... 5 razloga zašto reći DA vježbanju u teretani Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.