Fitness 10. veljače 2020.

Kako su svoja tijela oblikovale glumice Margot Robbie, Scarlett Johansson i Renée Zellweger?

Foto: Reuters/Pixsell A.M.P.A.S./REUTERS/PIXSELL,MARIO ANZUONI/REUTERS/PIXSELL, ERIC GAILLARD/REUTERS/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nagrada Akademije filmskih umjetnosti i znanosti dodjeljuje se svake godine, a osim odličnih filmova i slavnih imena glumaca i redatelja, producenta i scenarista ono što također odvuče pažnju gledatelja jest izgled i luksuz - haljine i nakit koji po crvenom tepihu 'prošetaju' neka od najpoznatijih imena današnjice.

Što sve zajedničko imaju Margot Robbie, Scarlett Johansson i Renée Zellweger? Iako su sve tri lijepe na svoj način, pametne te možda najnebitnije od svega je da sve očito vole plavu boju za kosu, ono što će svima odmah pasti na pamet jest da su sve tri - glumice, a ove su godine i nominirane za prestižni zlatni kipić - Oscar ili nagradu Akademije filmskih umjetnosti i znanosti, no samo jedna od njih - Renée Zellweger - ga je i osvojila.

Možda te zanima... 'Hip Thrust' ili potisak kuka: Najvažnija vježba za savršenu stražnjicu Fitness

Uzlazna putanja za Robbie

Margot Robbie ove je godine nominirana u kategoriji najbolje sporedne uloge u filmu Bombshell. U njemu je utjelovila lik Kayle Pospisil - jedne od bivših djelatnica Fox Newsa. Film je sniman po istinitom događaju, a prati Megyn Kelly (Charlize Theron), Gretchen Carlson (Nicole Kidman) i Kelly (Robbie) u naumu razotkrivanja seksualnog uznemiravanja od strane izvršnog direktora FOX Newsa Rogera Ailesa.  

Iza Robbie nalazi se zapravo veoma uspješna prošla i još možda bolja 2020. godina s obzirom na to da su zadnje uloge u kojima se našla bile - Once upon a time in Hollywood, zatim Bombshell, a u kinima je upravo s prikazivanjem počeo i njen treći film - Birds of Prey u kojem glumi Harley Quinn.

Možda te zanima... 4 vježbe s bučicama koje će ti oblikovati trbušnjake kao nijedne prije Fitness

Uzevši u obzir njezin raspored, Robbie je za Harpers Bazaar navela kako joj je najbitnije "osjećati se odlično u svojoj koži", što za nju znači zabaviti se vježbanjem, a ne slijediti neku napornu rutinu. Osim glume, Robbie je i ambasadorica poznatoga breda Channel na čijem je snimanju izjavila: "S obzirom na to da volim hranu, volim vino i volim svoje prijatelje očito je da volim dobar provod i zabavu, ali također volim se osjećati dobro u svojem tijelu i izgledati najbolje što mogu."

Kao i za mnoge, i za nju je važna ona granica umjerenosti - uživanja, ali i brige o samoj sebi, a kada je riječ isključivo o vježbanju i fitnessu ono čemu se uvijek okreće i što za njeno tijelo najbolje funkcionira jest - pilates. Za neke uloge, kao u filmu I, Tonya i Suicide Squad, Robbie se okrenula i teretani te podizanju mišićne mase, a kao najčešće konzumirano jelo, kao prava Australka, navodi poznati avokado tost s komadićima slanine te piletinu s rižom, prenosi People.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🙃

A post shared by @ margotrobbie on

Kako trenira 'Black Widow'?

Scarlett Johansson ove je godine nominirana čak u dvije kategorije - za glavnu ulogu u filmu Marriage Story i za sporednu ulogu u filmu Jojo Rabbit, a fanovi Marvelovog svijeta u iščekivanju su prvog filma koji će se isključivo baviti likom Crne Udovice (Black Widow) s Johansson  u glavnoj ulozi.

"Dar fizičke spreme, odnosno kondicije bio je jedan od najboljih dijelova ugovora s Marvelom", navela je tridesetpetogodišnja glumica. "Sada sam jača i fizički sposobnija nego prije 10 godina, što je izvrsno", zaključila je. Njezin trener za Hollywood Reporter naveo je da "Scarlet voli biti u formi i unutar okvira od 'tri tjedna'". Spomenuti okvir od tri tjedna odnosi se na period potreban da svoje tijelo dovede u najbolje moguće fitness stanje. "S obzirom na gust raspored i majčinstvo, izuzetno joj je bitno u što kraćem periodu dobiti ono što uloga od nje zahtijeva, zato redovito trenira tijekom cijele godine, ali zadnja tri tjedna prije snimanja 'ubacimo u šestu brzinu'".

Možda te zanima... Dijeta 'Whole30': Kako djeluje, zašto je dobra i što nakon trideset dana? Dijeta

"Rutina koja najbolje odgovara Johansson odnosi se na vježbanje četiri do pet dana u tjednu po 45 minuta, obično oko 6 sati ujutro, prije nego se probudi njena kćer. Vježbe koje radi su zanimljive, ali teške. Hot joga, borbeni trening, pilates - sve zajedno dovesti će ju do potrebnih rezultata", naveo je njezin trener i nastavio kako "Scarlett mrzi obični kardio, ali zato radimo na sprintevima i vježbama s užadi. Ona želi biti jaka i snažna, ali da to sve izgleda elegantno i lijepo."

Što se tiče prehrane, Harper Bazaar navodi kako se Johansson prije uloga pridržava "intenzivnog plana prehrane", koji obično sadrži post od 12 sati i mnoštvo proteina, a unos ugljikohidrata i masti se izmjenjuje. "Neke dane jede hranu s mnogo ugljikohidrata, a malo masti, a zatim nekoliko dana za redom unosi više masnoća, a manje ugljikohidrata."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Black Widow (@black.widow) on

Tajna uspješno riješenih kilograma Renée Zellweger

Gotovo 16 godina prošlo je od zadnjeg puta kada je Renée Zellweger bila nominirana i kada je sa sobom ponijela zlatni kipić za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu Cold Mountain, prenosi Daily Mail. Ovoga je puta na poznati crveni tepih došla kao nominirana za glavnu žensku ulogu u svojem novom filmu Judy koji govori o posljednjem poglavlju života Judy Garland, a iako sama Garland nikada za svoje uloge nije osvojila Oscara, to je za rukom upravo pošlo Zellweger koja je u svoju kolekciju prestižnih nagrada dodala još jednog Oscara.

Možda te zanima... Renée Zellweger dobila Zlatni globus, a priče oko njezina izgleda ne prestaju Dijeta

Iako će se na spomen njena imena većina vjerojatno sjetiti lika Bridget Johns iz istoimenoga filma te bucmaste i simpatične djevojke, danas Zellweger pozornost privlači svojom sve tanjom linijom. Mail Online prenosi kako je u cilju mršavljenja, Zellweger pratila Zone Diet način prehrane, koja kako prenosi Healthline, "potiče sljedbenike da jedu određenu količinu bjelančevina (30 %), ugljikohidrata (40 %) i masti (30 %) pri svakom obroku kako bi smanjili upalu u tijelu, između ostalih zdravstvenih koristi."

Kada je u pitanju fitness, glumica je za Daily Mail izjavila kako redovito ide u teretanu. "Kamo god idem ja pronađem teretanu. Ako sam u Los Angelesu - pronađem teretanu, ako odem u Santa Fe - nađem teretanu, ako dođem u New York - odem u svoju teretanu. Veoma je jednostavno", zaključila je.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.