Fitness 30. rujna 2022.

Što je 15-15-15 trening koji obožava Jennifer Aniston?

Foto: Instagram Jennifer Aniston
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jennifer Aniston opisala je svoju omiljenu vrstu tjelovježbe koja uključuje tri kardio vježbe u intervalima od 15 minuta.

Većina zvijezda koje izgledaju fantastično imaju pomalo sulude navike vježbanja i prehrane. Znamo da ne moraju razbijati glavu time što će zdravo kuhati jer im hrana dolazi servirana, no kada je u pitanju tjelovježba, ipak se moraju malo potruditi. Osim bizarnih vježbi koje rade sa svojim osobnim trenerima, neke zvijezde imaju plan tjelovježbe koji stvarno možemo i sami pratiti. 

Jedna od njih je Jennifer Aniston koja sa 53 godine ima odličnu figuru. Aniston je poznata po tome da ne prati slijepo trendove nego ima svoj stil, a čini se da isto vrijedi i kada je u pitanju tjelovježba. Glumica je otkrila svoj 15-15-15 trening koji odobravaju i stručnjaci. 

Što je to 15-15-15 trening?

Jennifer se još prošle godine ozlijedila te je prije nekoliko mjeseci za časopis InStyle rekla kako dugo vremena nije smjela vježbati što je teško podnijela jer se obožava kretati. Njezin izbor vježbi postao je pilates, no jedva je dočekala da se, kako kaže, "ponovo počne znojiti u teretani". Sada se vratila svom omiljenom treningu koji se zove 15-15-15. Radi se o kombinaciji vježbi: 15 minuta vožnja bicikla, 15 minuta eliptični trenažer i 15 minuta trčanje
 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Radi se o kombinaciji vježbi: 15 minuta vožnja bicikla, 15 minuta eliptični trenažer i 15 minuta trčanje
 

Dodaje Jennifer kako njezino tijelo treba svakodnevnu kretnju te da joj je ova 45-minutna kardio tjelovježba najdraža. Ovakva vrsta kardio tjelovježbe je poprilično izvediva i ne iziskuje prisutnost osobnog trenera. Možemo ju izvoditi u svakom fitness centru, a ako uložimo u eliptični trenažer i imamo bicikl, lako ju možemo izvoditi i doma. Stručnjaci dodaju da možemo i potpuno izbaciti vježbe na spravama i zamijeniti ih plivanjem, trčanjem u prirodi, jumping jacksima ili preskakivanjem užeta. Bitno je da kombiniramo tri kardio vježbe po 15 minuta.
 

Možda te zanima... Aniston, Grande i Beyonce otkrile recepte za salate koje jedu za ručak Hrana

Što na 15-15-15 trening kažu stručnjaci?

Ovakva vrsta tjelovježbe zadovoljava preporuku stručnjaka da tjedno trebamo imati 150 minuta aerobne aktivnosti, prenosi health. Fitness trener i osnivač SoHo Strenght Laba Albert Matheny objašnjava: "Ideja o tri različita modaliteta i činjenica da izmjenjujete vježbe je izvrsna. Sigurno je i manje zastrašujuće mehanički, ne radite samo jedno te isti pokret istog intenziteta". Objašnjava i kako kada izvodimo istu vježbu dugo vremena, velike su šanse da ćemo razviti i ozlijede od repetitivnih pokreta. Kada trening učinimo raznovrsnijim, manje su šanse ozljeda, ali i da će nam dosaditi.

Ipak, Matheny smatra da ovakva tjelovježba ne bi trebala biti jedina tjelovježba koju radimo. Kako je i sama Aniston rekla da voli u svoju rutinu uključiti i vježbe s utezima, Matheny podržava tu praksu i dodaje kako bi svatko uz kardio trening trebao dodati i vježbe snage. 
 

Možda te zanima... Jennifer Aniston prekinula odnose s prijateljima koji odbijaju cijepljenje Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.