Fitness Vježbe za mršavljenje 06. rujna 2018.

Što će se dogoditi ako svakodnevno hodaš 30 minuta?

Kretanje u prirodi hodanje
Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Budimo iskreni, vjerojatno svakodnevno potrošiš barem 30 minuta na Facebooku ili Instagramu. To vrijeme možeš potrošiti na aktivniji način, možeš prošetati, a to će ti zasigurno donijeti pozitivne promjene za tijelo i um.

Hodanje je zadnjih nekoliko godina postalo hit zbog dobrog razloga. Ako se odlučiš na tih 30 minuta hodanja, doživjet ćeš ovih osam promjena na bolje. 

Možda te zanima... 40 kg manje izbacivanjem ugljikohidrata i svakodnevnim žustrim hodanjem Dijeta Hodanje_3 Možda te zanima... Aerobnim hodanjem potakni metabolizam i poboljšaj raspoloženje Fitness

Promjene

Potrošnja 150 kalorija - ovisno o tvojoj težini i brzini hodanja, izgorjet ćeš oko 150 kalorija tijekom pola sata. Zato nemoj brinuti ako pojedeš keks nakon ručka. 

Opuštanječak i ako hodaš prometnim gradskim ulicama, osjećat ćeš se opuštenije. Za još bolje opuštanje, možeš preuzeti neku aplikaciju s meditacijom i slušati vođenje pješačke meditacije. 

Bolja probava - nakon što pojedeš veliki obrok, nemoj leći na kauč nego se odluči za hodanje jer će ti 30-minutna šetnja ubrzati probavu i smanjiti razinu šećera u krvi. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Zatezanje nogu - samo 30 minuta može ti ojačati i tonirati mišiće bedara i listova. Možeš ovo poboljšati i planom hodanja za mršavljenje koji je osmislio trener Branimir Vajda iz Fitness kuće Collum: 

  • Dan 1 kratki dan - lagano hodanje 15 min, ubrzano hodanje 15 min, ponoviti dva puta (između vježbe snage)
  • Dan 2 kratki dan - lagano hodanje 20 min. Zatim, 10 min ubrzano, 10 min lagano, ponoviti dva puta
  • Dan 3 kratki dan - hodanje 20 min. Dva puta ponoviti 10 minuta ubrzano, 5 min lagano (između vježbe snage)
  • Dan 4 dugi dan - hodanje 2,5 km u tempu, odmoriti 5 min laganim hodom i ponoviti 2,5 km u tempu
  • Dan 5 kratki dan - hodanje s vježbama ravnoteže u trajanju 30 minuta
  • Dan 6 dugi dan - hodanje u dužini od 5 km u tempu
  • Dan 7 - odmor

Smanjenje varikoznih vena - redovito pješačenje dokazano smanjuje pojavu bolnih i varikoznih vena, prema Cleveland Clinic. Naravno, moraš paziti da to radiš u adekvatnoj obući. 

Više kreativnosti - ako ti nedostaje kreativnosti za obavljanje potrebnog posla, gledanje iste serije po tko zna koji put neće ti pomoći. Otiđi u šetnju i ponesi bilježnicu sa sobom. Iznenadit ćeš se koliko lako će ti doći kreativne ideje. 

Dodatno vrijeme - možeš napokon napraviti ono što odgađaš danima. Nazovi mamu, tatu ili prijateljicu s kojom se dugo nisi čula, dogovori termin kod stomatologa koji odgađaš nekoliko tjedana. 

Inspiracija za vježbanje - nakon nekoliko tjedana ove rutine, pola sata hodanja bit će ti malo. Možda će te inspirirati da odlučiš krenuti na trčanje ili vožnju bicikla. Mogućnosti su beskrajne. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.