Fitness Vježbe za mršavljenje 22. studenoga 2016.

Aerobnim hodanjem potakni metabolizam i poboljšaj raspoloženje

Hodanje_3
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako je tvoj cilj pokrenuti se i ponovno biti u kondiciji, kao i riješiti se suvišnih kilograma, zaboravi na kratku šetnju do dućana ili šetnju u parku s obitelji. Nesumnjivo su u pitanju ugodne aktivnosti, ali nijedna od njih neće te odvesti daleko u tvojoj borbi za kondiciju.

Potrebno ti je energično kondicijsko pješačenje – aerobno pješačenje. Aerobno doslovno znači ''s kisikom''. Ovakvo pješačenje dovodi do toga da pluća uzimaju više zraka uz manje napora. Stoga je organizam bolje opskrbljen kisikom, što omogućava ubrzanje metabolizma i brže sagorijevanje kalorija

Koje još dobrobiti donosi aerobno hodanje?

Hodanje je potpuno prirodna aktivnost. Tvoje uživanje u njemu povećavat će se kako se bude povećavala tvoja kondicija. Ono postaje navika. Što više pješačiš, sve više ćeš željeti da ta aktivnost bude sastavni dio tvoje svakodnevice. Aerobno pješačenje donijet će ti sve koristi koje bi tvoja kondicija mogla steći džogiranjem, vožnjom bicikla i vježbanjem aerobika, i to bez opasnosti da se ozlijediš. Njime se može svatko baviti, uključujući ljude u poznim godinama.

Trening za jaču kondiciju i snagu

Aerobno hodanje kao preventiva

Ono je preventiva za različite poremećaje rada srca i cirkulacije, i može dovesti do sniženja krvnog tlaka. Pomoći će ti da bolje spavaš, a ublažit će stres, živčanu napetost i depresiju. Poboljšava držanje tijela i unaprjeđuje bolove u kralježnici i donjem dijelu leđa. Ujedno ne zahtijeva nikakvu posebnu opremu.

Je li dobra forma važnija za zdravlje od vitkosti?

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.