Fitness Vježbe za mršavljenje 13. svibnja 2023.

5 klasičnih vježbi za savršeno oblikovane ruke

Foto: Pexels
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jeste li spremni ovo ljeto provesti bez kompleksa i "prošetati" svoje oblikovane ruke pod suncem, bilo na moru, gradu ili izlasku u kombinacijama bez rukava? Trener Vid Rabuzin pokazuje kako kod kuće oblikovati ruke pomoću utega ili običnih bočica za vodu!

Želimo li smanjiti tjelesnu težinu ili poboljšati svoj fizički izgled na ciljanim područjima, trebamo aktivirati cijelo tijelo. Budući da žene najviše problema imaju sa skidanjem masnog tkiva na kukovima, stražnjici i rukama pokazat ćemo pet vježbi za ljepše i čvršće ruke. Možete ih izvoditi s bučicama, a ukoliko ih nemate ili su vam vježbe preteške, bučice zamijenite bocama vode.

Predručenje bučicama 

 | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

 | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL Vježbu izvodimo iz stojećeg položaja s ravnim leđima i bučicama u rukama, šakama naslonjenim na natkoljenice. Iz tog položaja podižemo opružene ruke do nivoa očiju. Udah odmah na početku, a izdah na kraju pokreta (kada su bučice u razini očiju). 

Biceps pregib

 | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL  | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL  | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Vježbu izvodimo iz stojećeg položaja s rukama u priručenju, dlanovima okrenutim prema unutra. Iz tog položaja savijemo ruke u laktu, prema prsima. Udahnemo na početku, a izdahnemo na kraju pokreta.

Odručenje bučicama

 | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL  | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Vježbu izvodimo iz stojećeg položaja s utegnutim trupom i ravnim leđima. Bučice se nalaze u rukama ispred prepona. Lagano savijene ruke i iz tog položaja diži ravno prema gore. Diži bučice do visine ramena. Udah je na početku, a izdah na kraju pokreta.

Triceps opružanje u pretklonu

 | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL  | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Vježbu izvodimo u pretklonu (nagnuti naprijed u kukovima, trup paralelan s podlogom) sa savijenim laktom pod 90°. Iz tog položaja opružimo podlakticu dok ne bude paralelna s podom. Udahnemo na početku, a izdahnemo na kraju pokreta.

Stojeći potisak

 | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Vježbu izvodimo iz stojeće pozicije s ravnim leđima držeći bučice nathvatom savijenih laktova, blizu ramena. Iz tog položaja opružimo nadlaktice ravno gore s laganom rotacijom bučica prema unutra. Udah je na početku, a izdah na kraju pokreta.

Svaku vježbu ponovite 10 puta navedenim redoslijedom. Ovisno o vašoj trenutnoj formi, možete napraviti 3-4 kruga, spremniji vježbači i više.

Savjeti za prehranu

Uz pravilan trening, bitna je i pravilna i uravnotežena prehrana, zato slijedi i par savjeta na tu temu:

1. Ubacite u svoju prehranu ribu i maslinovo ulje jer ćete tako unijeti zdrave masnoće u tijelo.
2. Jedite što manje prerađene hrane. Što više jedite prirodnu, svježu i sirovu hranu.
3. Ubacite u svoju prehranu orašaste plodove jer pomažu u gubljenju masnog tkiva te djeluju kao prevencija od bolesti.
4. Izbjegavajte ugljikohidrate s visokim glikemijskim indeksom poput kruha, meda, tjestenine, a drži se onih s niskim poput riže, graha i graška.

Članak je iz arhive misszdrave i sada je ponovno objavljen.

 Ljeto bez kompleksa: Reci zbogom obješenoj koži na leđima uz ove vježbe