Fitness Blic vježbe 24. travnja 2019.

Tri vježbe uz koje ćeš konačno učvrstiti unutarnju stranu bedara

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Unutarnja strana bedara sklonija je opuštanju i nakupljanju celulita te.je zahtjevnija za oblikovanje. Donosimo ti jednostavne vježbe za unutarnju stranu bedara koje možeš izvoditi bez pomagala.

  • Iskorači u stranu i postavi stopalo pružene noge na unutarnji rub. Osjeti kontrakciju unutarnje strane bedara na strani ispružene noge i istezanje istog na strani savijene noge u koljenu. Prije okretanja tijela u stranu uvuci i kontrahiraj mišiće trbuha, tako ćeš smanjiti i obujam struka.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

 

  • Napravi duboki čučanj - pri tome izbjegni uvijanje u leđima, odnosno podvuci stražnjicu pod sebe. Otvori koljena prema van te pojačaj istezanje blagim pritiskom rukama prema van. Osjeti istezanje unutarnje strane bedara. Zbog podvlačenja zdjelice pod sebe aktivirat će se mišići stražnjice čime uključuješ još jednu skupinu mišića koja je sklona hipotoniji, odnosno opuštanju, a to je stražnjica.
Iskorak_1 Možda te zanima... Iskoraci za seksi vitke noge Fitness Možda te zanima... Ciljane vježbe body tehnike za vitke i čvrste noge Fitness
  • Stoj uspravno s jednom savijenom nogom i koljenom okrenutim naprijed - kontrahiraj mišiće trbuha i rotiraj koljeno iz kuka prema van. Osjeti istezanje unutarnje strane bedara na strani savijene noge i istovremenu kontrakciju stražnjice. Stajanjem na jednoj nozi aktiviraju se duboki mišići leđa, čime ćeš prevenirati bolove u kralježnici.
     

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.