Fitness Blic vježbe 29. kolovoza 2023.

Tri vježbe uz koje ćete konačno učvrstiti unutarnju stranu bedara

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Unutarnja strana bedara sklonija je opuštanju i nakupljanju celulita te.je zahtjevnija za oblikovanje. Donosimo jednostavne vježbe za unutarnju stranu bedara koje možeš izvoditi bez pomagala.

Najbolje vježbe za unutarnju stranu bedara uključuju sumo čučnjeve, bočne iskorake i aduktore.

Sumo čučanj. Razvija izdržljivost, jača mišiće stražnjice i zdjelice te zateže bedra. Stanite u širok raskorak i neka nožni prsti budu blago okrenuti na vanjsku stranu. Napravite čučanj s uspravnim leđima i pripazite da položaj u kojem su koljena koljena.

Bočni iskoraci. Stanite uspravno, stopala postavite u širini ramena, ruku opruženih uz tijelo. Pogled usmjerite ravno ispred sebe, izravnajte leđa i zategnite mišiće trbuha. Umjesto naprijed ili nazad iskoračite u stranu i tako ćete više aktivirati unutarnju stranu bedara, a manje gluteuse i kvadricepse.

Aduktori. Osnovna uloga aduktora je medijalno primicanje noge, osiguravaju stabilnost zdjelice i stabilnost trupa. Postoji više varijanti vježbi za ove mišiće, neke od njih pogledajte u videu. 

Možda te zanima... Ciljane vježbe body tehnike za vitke i čvrste noge Fitness

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.