Fitness 31. svibnja 2017.

Mitovi o mišićima i salu u koje trebaš prestati vjerovati

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vjerojatno si provela vlastito web istraživanje o tome kako što bolje sagorjeti masnoće i izgraditi mišiće, ali vjerujemo da si po putu naišla i na neke mitove. Vrijeme je da raščistimo s istinom jednom zasvagda.

Mišići se mogu pretvoriti u salo, i obratno

Riječ je o dvije potpuno različite vrste tkiva i nije moguće da se jedna jednostavno transformira u drugu. Ako prestaneš vježbati, mišićne stanice će se smanjiti, dok će se stanice masnog tkiva proširiti. To je pravi razlog zbog kojeg primjećuješ više sala ako se opustiš i zanemariš trening.

4 vježbe koje trebaš "ukrasti" od Britney Spears

Mišići su teži od sala

Kilogram sala je isto što i kilogram mišića - jedan kilogram. Međutim, razlika je u volumenu. Mišići su kompaktniji i gušći pa tako kilogram mišića zauzima manje prostora od kilograma sala.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Konzumiranje masne hrane stvara salo

Salo se stvara unosom većeg broja kalorija od potrošnje. Naravno, masnoća može tomu doprinijeti, ali važno je razlikovati zdrave od nezdravih masnoća. Namirnice poput maslinova ulja i ribe svakako trebaš uključiti u prehranu, iako sadrže masnoće.

Kako učinkovito stanjiti listove i bedra?

Mogu gubiti salo s ciljanog područja

Kada tijelo treba energiju ono ju vuče odasvuda, ne iz jednog specifičnog dijela tijela. Dakle, ako želiš smanjiti udio masnog tkiva, smanjivat ćeš ga posvuda. Nažalost, područje s kojeg ga želiš izgubiti je obično područje na kojem se najdulje zadrži.

Ne mogu mršavjeti i izgrađivati mišiće istovremeno

Istina, u procesu sagorijevanja masnoća tvoje tijelo će sagorjeti i dio mišića, ali na tu pojavu možeš utjecati prehranom s visokim udjelom proteina, prenosi Shape.

3 najefikasnije vježbe za isklesani trbuh

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.