Fitness 24. studenoga 2009.

Kružni trening za top formu

Slika1
1/7
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Posjetili smo City Fitness& Spa Centar i istražili zašto je kružni trening idealni izbor treninga za ovu zimu, te otkrili kako ćeš pomoću vježbi na trenažerima i elastičnih guma ojačati mišiće cijelog tijela, a pritom maksimalno otopiti masne naslage

Kružni trening je specijalno kreiran trening koji se sastoji od treninga na trenažerima, vježbi snage na podu, body sculptinga, korištenja cardio trenažera do uporabe malih i velikih lopti, medicinka,bučica i elastičnih guma. Vježba se u dvorani s 12 sprava i tri Indoor cycling bicikla, pod budnim okom trenera.

Kružni trening traje 60 minuta u kojima se kružno prolaze sve sprave minimalno tri puta. Na jednoj spravi se radi točno 40 sekundi (10 do 20 ponavljanja), nakon toga slijedi 20 sekundi pauze i prelazi se na drugu spravu.

Nakon završenog prvog kruga i kratkog odmora u trajanju od minute-dvije, kreće se u novi slijed vježbi i trenažnih zadataka i krug se ponavlja još jednom. Trening završava s kratkim stretchingom kako bi se svi mišići opustili.

'Kružni trening je prije svega namijenjen ljudima koji žele raditi na fitness spravama, a da im pritom u svakom trenutku instruktor može kreirati njihov trening'.

'Radi se u grupama od deset do dvanaest ljudi koji se međusobno motiviraju, a s njima je cijelo vrijeme instruktor koji ispravlja greške i pomoću štoperice točno tempira vrijeme svake vježbe i odmora, te bira glazbu za dodatnu motivaciju', objašnjava Tomislav Jurak, prof. i voditelj City Fitness& Spa.

'Cilj kružnog treninga je da se sačuva mišićna masa, a da se pritom maksimalno tope masne naslage', dodaje.

Kontakt: Radnička cesta 80, tel: 01/6055 655

Više saznaj na: www.cityfitness.hr

Specifičnost treninga

Sprave za kružni trening u City Fitness& Spa dolaze od američkog proizvođača Life Fitness i jedinstvene su u Hrvatskoj.

Specifičnost sprava za kružni trening:

  • otpor nema veze s utezima nego s gumama koje se uključuju i isključuje prema potrebi
  • guma se rasteže i pruža veći otpor, što mišićima daje izduženi izgled
  • veći broj ponavljanja i manje kilaže daju ljepše i elastičnije mišiće
  • trening se prilagođava željama klijenata
  • kružni trening se preporuča i nakon postoperativnih zahvata, bolnih koljena, i kod kinezoterapije

Treneri polažu ispite

Svi treneri u City Fitness& Spa svakog mjeseca pišu testove znanja o novim saznanjima  i trendovima u fitnessu, prehrani,  dijetama i dodacima u prehrani.

'Kada dođe klijent i kaže primjerice da je na Atkinsonovoj dijeti ili UN dijeti, mi moramo znati o kojoj dijeti se radi', objašnjava voditelj City Fitness& Spa.

'Opća fitness kultura, educiranost i informiranost o novim trendovima u prehrani i vježbanju je izuzetno bitna u našem poslu', dodaje.

Mršavi na kružnom treningu

Može li kružni trening pomoći osobama koje imaju problema s viškom kilograma, upitali smo Tomislava.

'Kružni trening pomaže kod skidanja viška kilograma na najkvalitetniji način, jer im pomaže da sačuvaju postojeću mišićnu masu i da je razviju, a pritom gube masne naslage', objašnjava Tomislav.

'Zdrava prehrana je naravno jednako važna kao i vježbanje, pa trening tri puta tjedno u kombininaciji s pravilno doziranom prehranom daje najbolje rezultate'.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.