Fitness Kako izgubiti 10 kilograma do ljeta? 20. svibnja 2019.

Koje vježbe su ključne kako bi mršavjela i osjećala se dobro svaki dan?

1/14
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Naši su kandidati u prva dva tjedna Born2Flow izazova radili više na izolacijskim vježbama, ali sada su se pokreti počeli pretvarati u pravi Flow trening gdje napokon kreće topljenje masnog tkiva i dobivanje na snazi.

Krenuo nam je i treći tjedan vježbanja, a naši kandidati ne gube volju. Dapače, na trening su došli u odličnom raspoloženju. Na samom početku, trener Marko zadao je kandidatima kružni trening zagrijavanja.

Možda te zanima... Trening u kojem ne koristiš niti jednu spravu, a cijelo tijelo ti radi Fitness

Vježbe koje pripremaju za trening snage i mobilnosti

Radi se o uvodnim vježbama gdje se, u smjeru kazaljke na satu, kandidati razmjenjuju u izvođenju vježbica koje ih pripremaju za trening snage i mobilnosti. Zagrijavanje je trajalo 15 minuta.

 | Author: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dobrobiti neobičnih puzanja

Nakon dobrog zagrijavanja krenulo se s laganijim bodyweight vježbama, poput vježbe mede koja se izvodi u položaju medvjeđeg hoda, a izvodi se u hodu 4x naprijed i 4x natrag, odnosno uvijek se koriste kontra-poprečni pokreti (suprotna ruka i noga) ili križanje kretnji u središtu.

 | Author: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Naši su kandidati u svojem trećem tjednu treniranja već isprobali mnoge BornFlow protokole te polako postaju svjesni dobrobiti neobičnih puzanja i imitacija životinjskog kretanja koji se koriste u svim dijelovima treninga.

Izvrsno je kod vježbe mace, pantere, puzanja i sličnih Born2Flow protoka, što takvi pokreti uključuju svaki mišić u tijelu i povezuju vaš X zajedno. Kako bi rekao naš trener i osnivač Born2Fow programa Tomislav Dolušić: "Dobivate ono što ja zovem tzv. slučajnim dobicima snage, a to su dobici kojima se i niste nadali. Takvim vježbama razvijate refleksivnu snagu i stabilnost čime se vaša mobilnost povećava, omogućavajući vašim primarnim pokretačima da rade svoj posao. Iz tjedna u tjedan treniranja, možete raditi sve strukturalnije položaje i razvijati više snage i izdržljivosti."

 | Author: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Naši su kandidati u prva dva tjedna, učeći pokrete i vježbe, radili više na izolacijskim vježbama, a sada su se, u glavnom dijelu treninga, pokreti počeli pretvarati u pravi Flow trening gdje protokolima vježbanja kreće topljenje masnog tkiva, dobivanje na snazi i što je najbitnije, kandidati uče što znači mobilnost kojom otključavaju svoje tijelo. Funkcionalno tijelo ključno je da bi se osoba izvrsno osjećala u svakodnevnom životu.

Jedna od vježbi koju su radili je i hindu sklek s koljena, koji je izvrsna vježba za jačanje gornjeg dijela tijela. Većini kandidata ovo je bila teža vježba, ali svatko radi svojim tempom i kroz tjedne upornosti i rada, broj odrađenih hindu sklekova se povećava.

 | Author: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Jednostavna, no i izuzetno zahtjevna vježba je maca i maca s iskorakom u stranu koja je možda i najpopularnija životinjska vježba u BornFlow protokolu.

 | Author: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Trenera Marka oduševila je kandidatkinja Željka, koja je, radeći pokrete mace, izdržala čak 5 minuta neprekidnog mačjeg hodanja, što je odlično vrijeme a i pokazuje kako su kandidati zaista spremni za životne promjene, gdje redovno vježbanje ima značajnu ulogu.

 | Author: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kod glavnog dijela treninga gdje su svi prolili malo više znoja, zadnji dio treninga previđen je za regresiju, gdje su se kandidati vratili u svoj balans kroz opuštajuće vježbe istezanja.

 | Author: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kandidati vježbaju online i u teretani

Uz svoje redovno online treniranje Born2Flow programa i dolaskom u teretanu jednom tjednu, naši kandidati također rade sa stručnim timom life coacheva, o čemu više čitajte u sljedećim reportažama.

 | Author: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Želiš doživotni Born2Flow program?

Sve što trebate je otići na web Born2Flow te odabrati opciju Free14Days trial za SPRINGFLOW treninge po kojem vježbaju i naši kandidati. Na web stranici Born2Flow naći ćete različite vrste programa Flow za online treniranje. Vježbe se stalno nadopunjuju novim programima koji će vas dovesti do top forme. Želiš li doživotni program Born2Flow za sebe? Super, dajemo ti 20% popusta. Na web stranici BORN2FLOW upiši promo kôd missZdrava koji će aktivirati popust 20%.

Otključaj svoje tijelo već danas!

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.