Fitness Dođite u formu uz Let's Get Fit! 19. lipnja 2023.

Koja su najvažnija pravila za uvođenje dobrih navika?

Foto: Unsplash

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sandra Đurijanček, mag. psych. i mentalna trenerica je u sklopu projekta "Let's Get Fit", u kojem naši stručnjaci Zdravolovci pomažu sudionicama projekta u usvajanju zdravih navika i uspješnoj promjeni životnog stila, održala zanimljivu radionicu o svim fazama životnih promjena i metodama kako se najbolje nositi s njima.

Osjećati se zadovoljno u svom tijelu nije samo pitanje izgleda – već je pitanje tjelesnog, ali i mentalnog zdravlja, samopouzdanja i optimističnijeg pogleda na život u cjelini. Kako bi naglasili važnost mentalnog zdravlja i kontinuiranog rada na sebi u ovom projektu, organizirali smo radionicu mentalnog treninga na kojoj su sudionice projekta  "Let's Get Fit 2023", Anja, Monika i Nikolina učile o svim fazama životnih promjena, pravilnom postavljanju ciljeva te o najčešćim pogreškama u pokretanju bilo kakve promjene.

Svaka promjena, pa i ona pozitivna je stresna!

Pitali smo psihologinju Sandru Đurijanček što su sudionice projekta naučile na njenoj radionici.

"Sudionice projekta "Let's Get Fit 2023." izrazito su aktivno uključene u ovaj projekt i zainteresirane za sve aktivnosti,  ali ono što im je možda najveći izazov je usklađivanje novih navika u svakodnevicu. Stoga smo stavili naglasak na to da na ovaj projekt gledaju kao na edukaciju za budućnost i da im postane dugoročni cilj uskladiti nove informacije sa svojim svakodnevnim životom kako bi unaprijedile sveukupnu kvalitetu svog života.

Sandra Đurijanček, mag. psych. i mentalna trenerica | Author: Sandra Đurijanček, mag. psych. i mentalna trenerica

Na radionici su učile o fazama promjene, kako uopće odrediti u koju promjenu žele ići, zbog čega je i pozitivna promjena stresna te koje su najčešće pogreške u pokretanju promjena. Uz to smo prošle kroz pravilno postavljanje ciljeva za stvari koje su vezane uz projekt, ali i inače u životu. Naposljetku smo se bavili razinama navike, od čega se sastoje, kako nastaju, kako prepoznati dobre i loše te koja su pravila za uvođenje dobrih i isključivanje loših navika. Cilj je bio dati im praktično primjenjiva znanja kako bi povećali vjerojatnost primjene stečenog, ali i kako bi što duže održale pokrenutu promjenu".

Naučile smo što napraviti kada nam ponestane motivacije!

Monika

"Radionica mentalnog treninga bila mi je jako poučna i edukativna, pokazala je na koji način moram postaviti cilj da bi on bio realan i dohvatljiv. Svi mi težimo za promjenama i ciljevima, a kroz radionicu sam shvatila da je u redu ako nekad pokleknem, samo tada ne smijem dopustiti da to negativno utječe na mom putu ka promjeni. Seminar mi je pomogao da razmišljam svakodnevno o svojim navikama, o onim koje želim razviti i onim kojih se želim riješiti, te da s malim svakodnevnim ciljevima radim na dugoročnom poboljšanju. Loše navike koje sam stjecala godinama nije moguće preko noći promijeniti, zato je važna ispravna motivacija koja igra važnu ulogu u stjecanju zdravih navika, a kroz nekoliko jednostavnih vježbi naučila sam kako ju ispravno odabrati i održati.

U svom cilju usvajanja zdravih navika prehrane i mršavljenja motivacija mi je želja za zdravijim načinom života i bolja kondicija, a ponekad kad mi ponestane motivacije onda tražim podršku od obitelji i prijatelja što mi puno pomaže u nastavku ovog izazova".

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Nikolina

"Na radionici kod Sandre je bilo zanimljivo. Pričali smo o motivaciji i kako je održavati, a ne pokleknuti. Nažalost, motivacija nekada ne ovisi isključivo o nama, već i o našoj okolini i uvjetima te o psihološkoj stabilnosti i dosljednosti u izvršenju cilja koji smo si zacrtali. Ovisi o tome da li smo u trenutno stabilnom psihofizičkom stanju i na koliko potpore i kriticizma nailazimo oko sebe.

 | Author: Igor Šoban/PIXSELL Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Osobno kada si zadam neki cilj pokušavam se sama što više motivirati kako bih došla do željenih rezultata, ima dana kada je to malo teže (jer eto dan nije bio lagan), a ima dana kada sam poletna i želim što više toga odraditi u svrhu dolaska do cilja. Naprimjer, u subotu mi je bio jedan dosta loš dan, koji sam htjela preležati jer se nisam osjećala dobro ni fizički ni psihički, ali uspjela sam se natjerati da ustanem i krenem prema teretani s nadom i motivacijom da će mi možda od treninga poslije biti bolje, a upravo je tako i bilo."

Anja

"Mentalni trening bio je prije svega inspirirajuće iskustvo. Razgovarali smo o motivaciji, ciljevima i mijenjanju navika. Zapamtila sam da moram pročitati knjigu "Atomske navike".

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Klikni i saznaj više o projektu "Let's Get Fit" kojeg podržavaju naši partneri Tommy i Herbafast.

Ako se želite hraniti zdravo i kupovati uvijek svježe proizvode hrvatskog porijekla, svakako posjetite Tommy #TvojeMisto za dnevno svježu ponudu omiljenih namirnica. U ponudi imaju više od 70% proizvoda hrvatskog podrijetla. U Tommyjevoj ponudi se nikada nije našla niti jedna jabuka stranog podrijetla! Sve jabuke u Tommyju isključivo su hrvatskog podrijetla.  Posjetite Tommy prodavaonicu ili Tommy web shop i pronađite inspiraciju za zdrave prehrambene navike jer je pravo vrijeme za pozitivne promjene.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.