Fitness Vježbe za mršavljenje 22. studenoga 2017.

"Učvrstila sam cijelo tijelo, a pritom nisam izgubila ni kilogram"!

Foto: Instagram @fitnesswithaly
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Alysha Arias podijelila je s časopisom Women's Health svoje iskustvo u kojem je kompletno učvrstila i promijenila tijelo, a da pritom nije izgubila niti kilu. Saznaj što je radila, te kako ju je to promijenilo ne samo fizički, nego i psihički.

"Kada sam bila tinejdžer, bila sam u disfunkcionalnoj vezi s nasilnikom. Imala sam tek 13 godina tad, a do 15. me godine to cijelo iskustvo kompletno uništilo. Razvila sam anksioznost i bila depresivna neko vrijeme. Osjećala sam kao da moj život nema smisla više - a bila sam tek u prvom razredu srednje škole" - ovako započinje svjedočanstvo Alyshe Arias, koja je nakon ovog turobnog iskustva, uz podršku obitelji i prijatelja, uspjela preokrenuti svoj život nabolje zahvaljujući vježbanju

Možda te zanima... Kako trčanje može promijeniti tvoj život Fitness

Oporavak od traume

Alysha objašnjava kako joj je fitness pomogao u vraćanju života natrag u vlastite ruke. Počela je s plesom i ubrzo postala kapetanicom navijačkog tima, no to joj nije bilo dovoljno jer se nije osjećala dovoljno ugodno u vlastitoj koži.

Najviše je to osjetila ljeti, kada bi ju bilo sram skinuti se u badić ili obuči nešto kraće i tada je odluka pala. 

Učini to za sebe

Ova se djevojka odlučila promijeniti. Svoj život, svoje zdravlje. I pritom nije mislila "od ponedjeljka", ili si postavila brojne kompromise i izmislila brojne izgovore zašto nešto ne učiniti, koji bi je odvukli od konačnog cilja. 

Počela je vježbom kod kuće s HIIT treningom i vježbama za trbušnjake koje je pronašla na internetu. Koristila je medicinku ili utege od 2 - 3 kile. 

Kasnije je uz motivaciju brojnih Instagram fitness influencera i blogova preselila svoj rad u teretanu, a posebnu je pažnju posvetila ishrani. 

Promjeni prehrambene navike

Planiranje obroka, izbacivanje prerađene hrane i slatkih gaziranih pića bio je tek prvi korak u kompletnoj dijetalnoj promjeni. Istraživanjem i čitanjem otkrila je koja je hrana najbolja za rast mišića i koja će ju učiniti kvalitetno sitom, te joj dati dovoljno energije za cijeli dan. 

"Tek sam upisala fakultet i bila sam okružena brzo hranom na svakom koraku. Bilo mi je strašno teško oduprijeti se želji, no naučila sam kako dijeta može biti uravnotežena i ne treba biti pretjerano restriktivna kako bi se rezultati vidjeli" - objašnjava.

Alysha se znala opustiti uz masnu i kaloričnu hranu, ali samo u umjerenim količinama i povremeno, jer joj cilj nije bio smršaviti, nego oblikovati svoje tijelo.

Dizanje utega je ključno za oblikovanje tijela

"Bilo mi je teško u početku, kada sam prvi put uzela teške utege u ruke, no tad sam počela primjećivati ozbiljne rezultate... To nije više bio samo način na koji oblikujem tijelo, to je postalo moje utočište - navukla sam se" - prisjeća se. 

Pomogla si je proučavanjem rutina bodybuildera, različitih treninga i slično dok nije izabrala one vježbe koje njoj najbolje odgovaraju. 

"Shvatila sam da nisam tamo ni zbog koga drugoga osim same sebe"

Ovim se riječima Alysha bodrila svaki put kada bi dobila neugodni pogled u teretani, uglavnom zbog toga što se upuštala u koštac s velikim utezima koje inače muškarci koriste. 

Povećala je broj treninga na 5 - 6 tjedno i fokusirala se pritom na različite mišićne skupine svaki dan. 

U međuvremenu su joj dijagnosticirali sindrom policističnih jajnika, koji ju je malo onemogućio u vježbanju i prehrani. 

Nakon nekog vremena što je razbijala glavu time, Alysha opisuje kako je povratila snagu volje: "Znala sam da trebam prestati negativno razmišljati jer me to neće nikuda dovesti. Počela sam liječiti svoje stanje i ne prihvatiti ga kao nešto što mene definira, nego kao nešto iznad čega ću se izdići."

 

Don’t let your dreams just be dreams Turn those dreams into a plan and make that plan into a reality👌🏽☝🏽

A post shared by Alysha Arias🌺 (@fitnesswithaly) on

Ista kilaža - drugo tijelo

Vratila se u teretanu, te uključila i kardio treninge u svoju rutinu. Dane u kojima nije trenirala iskoristila je za psihički odmor i obnovu.

"Jednake sam težine kao i prvog dana, iako mi se tijelo drastično promijenilo u zadnje dvije godine. Ono što je najvažnije je mi se promijenila i životna perspektiva, te sam postala psihički jačom osobom" - podijelila je.

Alysha završava svoju priču s tim kako je ona osoba od 13 godina izrasla u jaku, snažnu ženu pred kojom padaju sve prepreke, koja voli sebe i svoje tijelo - a to je najveća moć koju žena može steći. 

 

Why did i get into fitness?✨ I wanted more for MYSELF. I spent my tween years trapped in an abusive and super unhealthy relationship and it wasn’t until my sophmore year of high school where I let it go for good. My confidence was wrecked, I knew nothing of self worth & self love. I was insecure about my body and my health and I just wanted/deserved more for myself. When did I begin my fitness journey?✨ It wasn’t until I met my present day boyfriend that I officially signed up for the gym and this was my senior year of high school. He had already been lifting for a few years and so he taught me all the basics to training. I had nobody else before that to come with me to the gym and I had 0 knowledge so as you can imagine I was super afraid of going alone. How do I stay motivated & commit to 5-6x a week of training?✨ Progress. I look back at who I used to be and how broken I was and I look at myself now and the person I’ve become and all the lives I’ve touched in some small way through this page and It motivates me to want to BE MORE in life. Seeing the progress I have made also physically makes me want to be more! Committing to training 5-6x a week honestly became a habit! And I never would have taught I’d fall in love with lifting as much as I do now but once you fall in love with the sport its hard to let go! The gym is my happy place and its where I make my goals become a reality.

A post shared by Alysha Arias🌺 (@fitnesswithaly) on

Možda te zanima... Kako treba dizati utege i što treba jesti da bi se kilogrami topili? Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.