Fitness Vježbe za mršavljenje 25. ožujka 2021.

Joga za mršavljenje: 5 vježbi za dolazak u formu

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Osim što u vježbama joge postoji kardio element, joga može puno učiniti za tvoj mozak i spasiti te od nekontroliranog jedenja.

Joga za mršavljenje promovira disciplinu koja je potrebna da bi zdrav život postao trajna i svakodnevna navika. "Joga utječe na produljenje mišića, oblikovanje mišića i čvrstoću kostiju", kaže Olivia Young, osnivačica Box + Flow, studija za vježbanje koji kombinira jogu i boks. "U jogi se koristi tjelesna težina za aktivaciju mišića te se povećava snaga i stabilnost što je čini sjajnim izborom za gubitak kilograma."  Young preporučuje svaki pokret izvoditi oko 30 sekundi po šest ponavljanja.

Pognuti pas

Postoji razlog zašto je poza pognutog psa najpoznatija poza u yogi. Ona obnavlja energiju cijelog tijela. Stani u raskorak i rukama se osloni na pod tako da tijelo izgleda kao izvrnuto slovo V. Opusti glavu i vrat i potrudi se da kukovima ideš prema gore. Širenje ramenih lopatica će istegnuti gornji i donji dio leđa. Ruke trebaju biti čvrsto na podlozi, a pete gurnute što bliže podu. Pogled bi trebao biti usmjeren prema nogama. "Treba uključiti svaki mišić", kaže Young. "Udahni i izdahni - da bi zagrijala tijelo."

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Skakavac poza

Ova poza je fantastična za jačanje mišića leđa i gluteusa. Lezi na stomak s rukama pored tijela. Polako podigni glavu, zatim ramena, ruke i noge. Uhvati ruke iza leđa i pokušaj zadržati ovaj položaj što duže. Zatim odmori i trudi se da ovo ponoviš bar još jednom. Dva do tri puta dnevno je optimalno za pun efekt ove vježbe.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Možda te zanima... Svi to tražimo: Jedna vježba za postizanje apsolutnog mira u glavi Fitness

Trougao poza

Ova poza ne samo da olakšava bol u leđima, nego je i jedna vrsta prevencije. Stani u raskorak, rotiraj desno stopalo prema van, odruči ruke od tijela i lagano se spusti k desnom stopalu, tako da desnom rukom dodiruješ pod, a lijeva se nalazi ispravljena u istoj ravnini. Glavu okreni prema lijevoj ruci i zadrži ovaj položaj pet do sedam udaha/izdaha. Sve ovo ponovi i s lijevom stranom.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Poza broda

Sjedni na strunjaču savijenih koljena, ravnih stopala i ispravljene kralježnice te se lagano nagni s bokovima dok ispravljaš noge, a stopala držiš u zraku. Neka prsa budu podignuta dok pružaš ruke prema naprijed i u ravni s ramenima. Stavi ravnotežu na sjedeće kosti 30 sekundi, a zatim izdahni dok spuštaš ruke i noge.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Most

Lezi na leđa i savij koljena, a pete usmjeri ravno. S nogama ravno na strunjači, rukama postavljenim uz bokove i dlanovima ravno na tlu, guraj dlanovima stopala dok podižeš sredinu tijela prema stropu.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.