Fitness 27. srpnja 2022.

David Harbour zbog uloge u seriji "Stranger Things" izgubio 35 kilograma

Foto: Instagram David Harbour je za ulogu u seriji Stranger Things izgubio 35 kilograma
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Fizička transformacija glumaca Davida Harboura i više je nego očita u novoj sezoni poznate serije Stranger Things. Za ulogu šerifa Jima Hoppera izgubio je 35 kilograma, a sve uz pomoć dijete i osobnog trenera.

Tinejdžeri iz Netflixove serije Stranger Things nisu bili jedini koji su doživjela velike fizičke transformacije u hit Netflixovoj seriji. Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard i ostali protagonisti tinejdžeri prošli su kroz pubertet pred očima publike, ali David Harbour (47) je skrenuo pažnju kada je u novoj, četvrtoj sezoni izgledao znatno vitkije. Harbour je svoju transformaciju podijelio na Instagramu, a otkrio je da u novoj sezoni ima 86 kilograma dok je u prijašnjoj imao 121 kilogram. 

Mnogi obožavatelji serije voljeli su lik Davida Hoppera upravo zbog njegovog bucmastog tijela, a i sam David je priznao da voli vidjeti prikaz različitih tijela u medijima pa je i sam zavolio svoju krupniju verziju. Za CNET je priznao je da bi radije jeo i bio malo deblji nego ovako mršav. "Dosta mi je onih nevjerojatno mršavih tijela ne televiziji. Vidio sam da neki znaju vježbati mjesecima i čak prestanu jesti kako bi izgledali na određeni način. Želim da se ljudi osjećaju dobro u svojim tijelima, da vole svoja tijela i da se brinu o njima, ali i da ne prate nametnute standarde ljepote", rekao je David za CNET. 

Transformacija je uključivala dijetu i treninge snage

Budući da je morao smršavjeti za ulogu Jima Hoppera, David je radio sa osobnim trenerom skoro dvije godine, čak i tijekom pandemije. Priznaje da je većinu vremena bio gladan, ali je na svom putu mršavljenja shvatio koliko su treninzi snage i općenita tjelesna spremnost važni. Objasnio je kako se njegova prehrana mjesecima sastojala od salata i grčkog jogurta i da konstantni osjećaj gladi nije bio najugodniji, ali je na to bio spreman jer je znao da mora izgubiti kilograme.

Vježbao je pilates kako bi se riješio prijašnjih ozljeda i neravnoteže u svom tijelu. Kaže kako je pilates pokretima učvrstio mišiće koljena, gležnjeva i kuka pa se lakše mogao kretati. Na snimanju je imao i spravu za pilates pa je vježbao pet dana u tjednu po sat vremena. Za kardio trening znao je trčati sat vremena zbog čega je bolje naučio regulirati disanje što mu je omogućilo da se opusti jer je za vrijeme pandemije osjećao tjeskobu. Tijekom karantene vježbao je s girjama te ga je trener natjerao da radi 200 trbušnjaka pet puta dnevno. Tijekom snimanja serije u Litvi, odlazio je na treninge u pet ujutro. "Cijeli moj odnos prema tijelu se promijenio. Osjećao sam da mogu više vjerovati svom tijelu, da mogu raditi mnoge stvari. To su te male stvari na kojima sam zahvalan. Više me ne boli kuk i koljeno jer sam ojačao trbušne mišiće. To su stvari koje su zaista neprocjenjive", rekao je David.

Uz svakodnevne treninge i laganu prehranu, David je pratio i dijetu povremenim postom kako bi lakše izgubio kilograme. Ponekad je postio i po 24 sata kako bi izgubio zadnje kilograme i izgledao dotjerano za scenu bez majice u seriji Stranger Things. "To je trenutna moderna dijeta, ali stvarno mi je pomogla. Nije se radilo toliko o tome što jedem, već o tome kako, a to je bilo puno bolje za moj stil života", rekao je David na Instagramu. 

Priznao da ova transformacija nije bila najbolja za njegovo tijelo

David je na Instagramu priznao kako je ponovno dobio nekoliko kilograma za ulogu u jednom kratkom filmu. No, tih nekoliko kilograma koje je dobio morat će ponovno izgubiti za ulogu šerifa Jima Hoppera u petoj sezoni. Dodaje kako ovaj yo-yo efekt nije dobar za njegovo tijelo te će uskoro morati odustati od toga, ali priznaje kako mu je zabavno bilo živjeti kao druga verzija sebe. 

Možda te zanima... Kako se Natalie Portman pripremala za film "Thor", a kako za "Crnog labuda" Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.