Fitness 20. listopada 2020.

5 najboljih vježbi za žene starije od pedeset godina

Foto: Guliver Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Možda nećeš izgledati kao Jennifer Lopez, ali svakako možeš vježbati kao ona. Samoprihvaćanje i pozitivna slika o sebi u bilo kojoj životnoj dobi najvažniji su, a vježbanje tu može pomoći.

Prema Američkom Nacionalnom institutu za zdravlje, tjelesna aktivnost nudi bezbroj pozitivnih učinaka na ljude. Pomaže u održavanju zdrave težine, smanjuje rizik od depresije i pomaže u održavanju kognitivnih funkcija. No, kako stariš tako imaš sve manje vremena, radiš i želiš slobodno vrijeme provesti s obitelji te ti je sve teže pokrenuti se. 

Izvanredna profesorica za kineziologiju i zdravstveno obrazovanje na Sveučilištu u Teksasu Dixie Stanforth, istražila je i objavila nekoliko radova o tjelesnim aktivnostima kod odraslih ljudi starijih od 50 godina te ih potiče da "se usredotoče na funkcionalni trening, pokrete u kojima mišići izvršavaju svakodnevne zadatke." Donosimo ti pet vježbi s kojima ćeš ponovno pokrenuti svoje tijelo.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Sklekovi

Isprobaj dobre stare sklekove. Oni su brza i učinkovita vježba za izgradnju snage, a mogu se obaviti na bilo kojem mjestu i ne zahtijevaju nikakvu opremu.

Skleku Možda te zanima... Sklekovi bez muke, da moguće je! Fitness

Veslanje

Pokušaj s veslanjem. Bilo u teretan na stroju, doma uz pomoć elastičnih traka ili u stvarnom kajaku ili kanuu.

Veslaci Možda te zanima... Veslanje tjera stres i kilograme Fitness

Čučnjevi

Bilo koja vrsta čučnja poželjna je. Oni ojačavaju noge, poboljšavaju pokretljivost donjega dijela tijela, te tvoje zglobove i kosti jačaju i čine zdravijima.

Cucanj1 Možda te zanima... Čučnjevima do savršene guze Dijeta

Iskoraci

Iskoraci ti mogu pomoći razviti snagu i izdržljivost donjeg dijela tijela. Oni su također odlična početnička vježba. 

Iskorak_1 Možda te zanima... Iskoraci za seksi vitke noge Fitness

Vježba po tvojem izboru

Pronađi nešto što ti voliš i uvrsti to kao svoju petu vježbu. To može biti ples, joga, plivanje, trčanje ili planinarenje. Bilo što u čemu ti uživaš. Jedino pravilo je da se držiš toga.

Možda te zanima... Kako potrošiti kalorije uz zdravu prehranu i vježbanje? Dijeta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.